Monday, January 31, 2011

mimpi itu satu petanda~!!

sy kerap mimpi bermain dgn air
sebelom ni bila mimpi je ada la nak dapat menda hepi²
tapi orang cakap kalau mimpi air ni mmg nak dpt rezeki kannnn??
ye la kottt..dulu sebelom dpt lucky draw LCD tu pon, 3 4 mlm asik mimpi berenang
heheheh...mmg rezeki kannnn!!

kredit pic to kampungfm.com

nie dah 3 4 hari jugak asik mimpi ombak yg sgt besar
semlm dlm mimpi tu sy berjalan di lereng bukit.di bawahnya ombak yg sgt besar
dalam hujan renyai² sy meniti lereng bukit itu memandang ke bawah
smpai kat tempat yg nak di tuju tu kena plak siram ngan air paip
mmg complete la sumber air yang membasahi mimpi sy (",)

wuahahaha...sy mau dapat apa lagi yer??? mau kayakah sy??? mau jadi jutawankah sy???hurmmm...moga yang baik² je akan menjadi kenyataan, supaya daku buleh membahagiakan setiap insan yg tersayang ♥♥ .. jap!! kot nak jadik jutawan pon me buat bisnes apa yek???..arghh, tak payah la susah² memikir..rezeki di tgn Allah..TUAH AYAM NAMPAK DI KAKI, TUAH MANUSIA PADA TANDA DI DAHI..hehehhe!

**sebelom uols doakan yg baik² utk ai..nak bgtau ni, ai penah jugak mimpi berenang² di swimming pool yg sgt dalam, syok punye syok berenang terus terjaga dari tidor sbb terasa air swimming tu macam suam² kuku..bila ai pegang cadar rupanya En Zafry punye pampers dah kebocoran..abess baju ai termasuk cadar sume basah lencun!! tak pasal² kul 3am bangun menukar cadar bagai ...huahahahha!


2 in 1 ♥♥

hari Sabtu lepas sy ke dapur utk masak
haruslah kena bersungguh² kerana arjuna hati ada kat umah
orang cakap nak ikat hati arjuna haruslah ikat perut dia kan???..hehhehehe

nasib baik dia request suh masak ayam masak kicap
yeahhhhh!! sehabis sempoi..gumbira hati sbb xperlu leceh² di dapur
masa nak amek bahan² utk masakan tu
hati sy tetiba terbehenti nyanyi² utk 2 saat
kejap je..pastu sy gelakkan diri sendiri lepas tgk menda ni

nmpk sgt sy pemalas..smpai tumbuh daun² itu!!
hehehe..amek positve, itu bukan pemalas laaaa..itu penjimatan..dr sebiji bawang sy berjaya menghasilkan daun pula..kan buleh buat masuk dalam sup ayam nnt kann (",)

**wuahahahah...Mak Peah, kan me dah cakap me satu dalam sejuta!! anak mak mesti bangga dapat ai jadik isteri dia!!

Sunday, January 30, 2011

zalimkah daku sbg seorg mama???

dah masuk 3 hari sebenarnya aku dlm keadaan mcm ni
dah 3 hari jugak tak lena nak tidor..tp masih lalu utk makan :-))
semuanya bermula bila Qistina cakap "mama, kakak dh ada pakwe..panggil syg2 lg!"
mulanya mmg aku xamek peduli sbb diaorg bila bertekak mulala ckp bukan2
tapi tgk muka si kakak dah merah2 pipi menahan malu
senyum terukir lebar di pipi...ARAMAKKKK!! aku terus terpikir nk buat spot check

no wonder lately ni sgt menjaga makan
walhal sebelum ni bila suh diet dia buat mcm angin lalu menyapa di telinga
muka pon dah bersih..jerawat tetiba mengecut tak moh duduk kat muka dia
dah pandai pakai seluar legging,kat umah pon bkn main melawa

hurmmm..me pon plan2 amek hp dia time dia tdor
mak aiiii!!budak lelaki tu panggil dia "sayang" & bahasakan diri dia "B"
masalahnya sms dari budak lelaki tu yg sgt jiwang2
tgk kat sent item mmg dia pggil bdk tu "B" tp xplak bahasakan diri dia sdiri "syg"

owhhh!!darah tetiba menyirap
entah kenapa aku tak buleh terima kenyataan
setan dh bisik kat tinge "marah je dia,xpadan ngn bdk sklh nk menggatal!"
tp bila nk bersuara tetiba terpikir plak "dulu aku xsuka di kongkong..xsuka dihalang selagi apa yg aku buat xmelebihi dr yg sepatutnya!" takkan aku nk halang anak plak
so mula2 ngadu kat baba dia
baba tak sempat apa2 pon dah menyinga hingga memaksa aku juga bersuara

ku kata pada dia aku bkn nak menghalang
tapi dia perlukan selesaikan tanggungjawab dia dlm pelajaran terlebih dahulu
dia perlu berjaya sebelom mula memikirkan menda yg bukan2 mcm tu
aku sebenarnya takut dia akan mengabaikan pelajaran
sbb aku sgt takut dia akan mengulang sejarah aku dulu
belajar pandai2 tapi hanyut ngan cinta yg akhirnya menjadikan aku seorg JANDA!
pergi form 6 pon separuh jalan sbb terlalu mengikut rasa cinta pd lelaki itu :-((

tadi baru lepas tgk profile budak tu
kat about me dia tulis "for girl only  (horny!")...<--APA TU??
terpaksalah aku menghalang sekeras2nya
aku akan bagi amaran kat anak aku sendiri
kalau dia tetap berkeras akan ku ambil semula segala kemudahan yg aku bagi
akan ku adu pada pakcik yg sgt dia takuti

sori Yun..mama terpaksa bertindak zalim
bukan sengaja menghalang cinta tapi kat hati ni terdetik "ITU BKN LELAKI YG BAIK!"
lelaki yg mungkin mampu halang dia dr menjadi seorang yg bjaya dlm hidup
yang mungkin mampu membuat dia melupakan aku sbg seorg mama  :((

huargghhhh..yang sebenarnya, aku juga teralu sukar menerima kenyataan anak yg ku lahirkan, yg membesar bersama aku tanpa ayahnya yg sebenar, yang ku didik utk menjadi seorg yang berjaya MULA MENYIMPAN RASA KASIH pada org lain..zalimkah aku????

kalo Yun baca coretan mama ni..ingat, mama lakukan sbb mama terlalu sayang kat Yun,mama nak tgk anak mama berjaya dulu...BERCINTALAH bila tiba saatnya nanti! bila Yun dah selesaikan tanggungjawab Yun dalam pelajaran..dah berjaya mencapai cita2..mama BERSUMPAH mama takkan menghalang!!

Friday, January 28, 2011

masih di opis~!!

ini sbnrnya yg mau di filling..udah tertunggak sebulan lamanya (",)

daku masih di opis menyiapkan month end yg berlambak² nih! ingt mau pulang 7.30pm td tp alang² boss pon ada..why not aku siapkan keje² yg ada ni kannn! takde la kelam kabut on Monday nnt!huahahha...kelam kabut pasal keje tu takde la byk mana pon....kelam kabut takut tak dpt update status FB ngn buat entry kat blog ni yg sebenarnya...hehehe!! entah apa la jd kat aku nnt yek kalo FB betul² di block kat opis nie kan! 

ini barang mmg terbaekkkk...zafry pon dah dpt satu dashum krn menghempuk tab daku ngan bantal peluknyer GRRRRRR!

ngehehehehe..boss, u nak block pon tak pe..me ada Galaxy Tab lagikkk..u ada????.heheheh..shhhhhh!! karang dia block betul² padan muka aku...kannnnnnn!!..jap,mau jengok bilik boss..silap² dia sebenarnya dah lama balik  dah..tinggal aku sorang kat opis nie..... 


OH TIDAK! makkkkkkkkkkkkkkk!!jgnnn..me takut antu laaaaaa!!



Demi Allah..sesaat pon ila tak penah lupakan mami!

entah kenapa sedang leka duduk di blog sambil dengar lagu² kat music player sy ini..rindu tetiba datang mengcengkam! rindu pada seorang wanita yang sangat tabah melalui sebuah kehidupan..rindu celotehnya, rindu amarahnya, rindu gelak ketawanya..rindu segala²nya pada dia!



mami...ila bersumpah mi, sedetik sesaat ila tak pernah lupakan nama mami!! ila rindukan kasih sayang dari mami, ila rindukan ikan kembong goreng, rindukan ikan singgang ngn budu yg selalu mami buat dulu. bila bangun pagi nak keja sekarang dah takde org yg siapkan air panas untuk ila..dulu cakap je sejuk, bangun pagi semua dah siap. walau ila dah punye keluarga sendiri..mami tetap layan ila mcm sorg anak kecil..anak yg perlu di beri perhatian setiap masa!

teringat mami penah cakap kat ila "smpai hati ila tak taruk gambar mami dalam wallet!"..mami ingatkan ila jawab apa?? ila cakap "nnt ila buat gambar besar², taruk frame pastu taruk limau 5 biji..petang² ila taruk colok!"..mami cakap ila mengong masa tu kan!..huhu, ila gurau je mi..sekarang ni kat meja keja ila mmg ada gambar mami..smpai bila² akan kat situ mi..:-((

ingat jugak dulu bila kita borak pasal isu semasa..pasal rogol kan mi!! mami cakap kalau ada org nak rogol jgn melawan..nnt org tu bunuh!!mami suh bagi je ngn rela...masa tu ila plak cakap mami mengong kan! walau mami kuat membebel, kuat jugak melawak..ila tau dalam  hati mami simpan seribu kepedihan..kepedihan di permainkan oleh seorang lelaki yang sgt mami syg!! sbb itu lah mi..smpai saat ini ila masih tak boleh terima dia sbg ayah!! maafkan ila..ila ingat pesan mami "anak² jgn benci papa..yg bermasalah mami ngn papa, apa jadi dia tetap papa korang!" mana mungkin ila dapat memaafkan org yg mencalar balarkan hati mami! mami pergi bersama sebuah kelukaan..ila sendiri tak sempat nak buktikan kasih syg kat mami!

mami janji yer..mami tunggu ila kat sana! smpai masa kita pasti ketemu..ila juga sgt pasti mami sedang bahagia di sana!mami jgn lupa doakan ila yer..doakan kebahgiaan ila mcm yg selalu mami buat masa mami ada!!


UNDER CONSTRUCTION..again~

huhuhu..nmpk gambar bukan² kat blog sy nie..buat² mcm tak nmpk je la yer!! sy sedang mengetest skill menggodam sy...huahahahhaa!! ku akan cuba menghias blog nie secantik mungkin..tapi apakan daya, keje opis perlu ku dahulukan..kannnnnnnnnnnnnnnnnnnn!! JOM AMEK HATI BOSS JOM..tp nnt jgn lupa plak nak singgah di sini okehhhhhhh!! 


♥♥♥ UOLS VERY MUCH...muahhhhhhh!


Thursday, January 27, 2011

petua terbaekkk dari sy!! heheheheh...

petua ni sy tak amek di mana²
sy amek dari pandangan sy sendiri
kalau tak percaya sila cuba dgn kadar segera
idup korang mesti happening
boss plak bakal pening!!

kredit pic to rendyyanggara.com

punya kawan yang ramai kat FB tp kalo tiada langsung komunikasi antara kita & kwn tu sebenarnya tak membawa apa² makna!! sekadar bertambah bilangan kawan...kannn!! so lepas ni nak punye kawan yg ramai, yg rajin berborak ngn kita..jgn kedekut utk Like status mereka, jgn malu untuk komen apa je topik yg diaorg utarakan!! cubalahh..insyaallah bakal punye kawan yg ramai smpai tak sempat untuk membalas sume komen² dari mereka!!..sy dah buat & sy sgt gembira + bahagia sebenarnya di kelilingi oleh sahabat² FB sy! (errr..tp utk org yg post status jual beli barang...time ada duit berani la sy komen, kalau tidak..IM SORI..takuttttt!)

SO LEPAS NIE TEMAN SY YER JENJALAN WALL KAWAN²...KALO MALU NAK COMMENT KITA BAGI TANDA LIKE JE....OKEHHHHHHH!! 


surat yg menyimpan seribu satu kenangan ~~

siapa kata org yg ada surat ni jahat???
siapa kata org yg ada surat ni byk membawa petaka??
siapa kata org yg ada surat ni mmg akan hidup susah smpai bila²????


huahaha..ini surat permohonan sy bercerai dulu
saje je sy blurkan utk mengelakkan dari ex-husband sy jg turut terglemer..hihihihi
mmg air mata menitis di hari talak jatuh pd sy tp sy sgt bersyukur bila Allah bagi kebahgiaan yg sgt berharga setelah sy terima surat ini

sy mampu membuktikan walau sy penah menjadi janda sy boleh membesarkan anak sy sendiri.sy juga mampu mengubah nasib menjadi lebih baik dari hari semalam.

JANDA bukan satu gelaran yg hina, bukan penamat pada sebuah kehidupan. semua terletak pada individu..kalau dah mmg tak pandai membawa diri, tak pandai menjaga maruah diri...even belum berkahwin pon dia boleh menjadi jahat...kannnnnnnn????


Wednesday, January 26, 2011

kasihanilah mereka..insan kecil yg tidak mengerti apa² :-((


ini hari pertama dia di lahirkan
bagaimana seorang ibu bertarung nyawa melahirkan
bagaimana seorang ibu pasrah untuk menerima segala takdir
agar si kecil mampu untuk terus hidup,mampu untuk terus menghirup udara di muka bumi ini~!!
akan juga dipastikan..selagi nyawa di kandung badan dia akan terus dijaga & di besarkan dgn sempurna!

tapi alangkah sedihnya bila melihat bagaimana seorg ibu sanggup membunuh bayi yang dikandung~!! sanggup membuang bayi di merata² tempat, sanggup juga mengepam terus di dalam lubang tandas!! dimana kasih syg & naluri keibuan??? tiada sekelumit simpatikah dalam diri mereka yg sgt tega melakuan penzaliman ini???

kredit pic to nazminuin.com

**Andai ku punya kuasa, andai aku punya harta yang melimpah..takkan ku biarkan semua ini terjadi!! Hati begitu luluh..hancur melihat penderitaan si kecil tanpa langsung di beri peluang untuk sama ² menikmati erti sebuah kehidupan!

DALAM KEHIDUPAN BINATANG TIADA MANUSIA TAPI DALAM KEHIDUPAN MANUSIA SEKARANG TELAH RAMAI YANG SANGGUP BERSIKAP SEPERTI SEEKOR BINATANG!!


kannn...luahan semasa sedang menghirup air teh yg panas bersama roti 3 keping!!

kenapa mesti menyakiti kalau tidak suka di sakiti??owhhh..setiap kejadian pasti ada penyebab!! kalau semua org pun baik, semua org pun saling sayang menyayangi mana mungkin ada PENJARA di dunia, mana mungkin ada SYURGA & NERAKA di akhirat nanti!! aku cuba untuk positive..kalau bukan aku membahagiakan diri sendiri..siapa lagi kan????? ..wuahahah....aku sebenarnya mana buleh tension lama², asyik nak gelak je nih!! buang masa je melayan semua tu..tapi sikit pesanan pd yg berkenaan..selagi aku buleh sabar,kira okey la tu..kalau terhilang sabar..MAAFkan daku yer!! bakal mencarut dari A smpai Z la gamaknya!!

**tu gambar api yek???? aku taram ikut sedap hati je upload pic ni...hehehhheh


SAYA NGANTUK...."YASINNNNNN!"


sy sangat suka tidor!!tak kira waktu sibuk atau tidak mata sy sangat mudah mengantuk!! dulu masa tak buleh surf internet time keje..sy penah tidor kat dalam toilet smbil air paip mencurah² keluar!! kekononnya tgh biyak la tuuuu!! huahaha...sy cuba sedaya upaya cari peluang nak tidor!! penah jugak amek minyak cap kapak sapu kat pale byk²..kononnya sakit padahal nak tidor dlm store room! Jaat kan sy nih!!

teringat kat arwah mami..tengah sy lena tidor dia dtg kejutkan sy! diakan suka borak² ngan anak dia!! sy buat tak tau je sambil tarik simut tutup kepala..huahaha, tak smpai 10saat tgk dia dah tadah tgn sambil sebut "YASINNN...YA ALLAH YA TUHANKU, BIARLA ANAKKU TERUS TIDOR TAK BANGUN²!". ..wuaaaaaaa!!terus sy bangun smbil marah mami & cakap "yg mami doakan Ila mati kenapa?"...hehehe, ngan wajah selamba dia cakap "sape suruh asik tidor je!!"..mi, rindu la mi!! skrg ni kalo ila tidor sehari suntuk dah takde org baca doa mcm tu lagi utk ila!!


Tuesday, January 25, 2011

TIDAK MUNGKINNN!!

yeee..sy tau menda ni sgt elok di gunakan!! lagi² untuk anak² yg sgt hyperaktif macam Zafry!! tapi sy tak mungkin akan menggunakannya sama sekali!! dari sy ikat anak sy macam nie..adalah lebih baik sy tinggalkan mereka duk kat umah!!huahahahaha...me tak tau nape akal me yg waras tidak mampu utk menerima kebaikan menggunakan menda ini!! TAK MOH!! NEHI!! DONT WANT! 


***wuahahaha...korang tgk TV kat umah, biar mama saje g beli barang² korang yer!!

anak² ibarat layang²..ku biar terbang bebas tp adakalanya talinya ku tarik agar tidak terbang jauh dan terus terputus.

sebagai mama pada Yuyun dgn Qistina, sy rasa sy dapat pelajaran dari membesarkan mereka. bagi saya anak² perlu kita dekati biarpon mereka semakin meningkat dewasa! luangkan masa utk selalu memeluk,selalu bermanja dan selalu mendengar cerita dari mereka.

sy dapat lihat perbezaan yg sangat jelas antara duaorg anak sy ini. Yuyun sy biarkan membesar dgn cara sendiri, sy cuma mengawal dan memberitahu mana yg baik, mana yang buruk untuk dirinya. hasilnya, dia mmg mendengar kata tapi agak jauh dari sy! seolah² ada gap antara kami berdua!! dia ternyata agak takut² utk bercerita dgn sy. berbeza dgn Qistina..setiap kali balik dari kerja dia akan menerpa, memeluk untuk bermanja. hingga kini walau sudah berusia 9 tahun dia sgt manja..dia sering meluahkan perasaan syg dan cinta seorg anak pada mamanya..yg mana sy tak penah dgr dari mulut Yuyun.

kini sy sedar...walau sibuk mana pon,sy cuba utk memeluk mereka², luangkan masa untuk mendengar cerita dari mereka..sbb bg sy kini, biar pon mereka telah besar..mereka adalah anak² kita..anugerah dari Ilahi untuk kita jaga dgn sebaik yang mungkin!jgn biarkan kesibukan mencari rezeki menjadi punca kenapa bila besar nnt mereka akan semakin jauh dari kita!!

kredit pic to masyarakat.dunyahalal.com

sbg ibu bapa..Jgn Lepaskan Tgn anak² hilang terus dari genggaman krn takut kita tak mungkin lg dapat mengenggam dgn seerat²nya. sy pegang pd kata² ini "anak² ibarat layang²..ku biarkan dia terbang bebas tapi adakalanya talinya ku tarik agar tidak terbang jauh dan terus terputus!"

moga sy mampu membesarkan mereka dan mendidik mereka menjadi insan yang berguna....insyaallah!

Qistina Batrisya...ermmmmm!

semalam petang masa tgh sibuk duk buat report kat opis tetiba Qistina call..."mama, boleh tak mama cuti besok, ada budak tenyeh muka adik ngn kasut la!"..aisehmannn! darah terus naik ke kepala!! cepat je mendail no husband..dgn lembut husband menasihat "check betul² dulu syg!! takkan tak kenal Qistina tu mcm mana!"

huhuhu..terus teringat dulu sekali cikgu panggil kami dtg ke sekolah! nak g bincang pasal dia yg kekononnya kena pukul ngn kwan sekolah dia!! Bila smpai sekolah cikgu bercerita dari A sampai Z~!! tak payah la sy susah² ekk nak tulis apa yg cikgu citer!! sy cuma ringkaskan citer yg panjang berjela tu jadi "Qistina yang memulakan semua dulu!"

adehhhhh!! cikgu cakap Qistina mmg top kat sekolah!! sume cikgu dia nak pegi bermanja!! dia tak penah rasa segan nak g mulakan perbualan!! sgt daring!!..itu sy tak kisah!! tapi sgt kaki buli kawan² tu yg menyesakkan napas sy!!dulu masa kat tadika..balik sekolah dia cakap kat sy "mama, cikgu nak gantung adik kat kipas!", sy tnye nape,dia cakap "sbb adek tak tau diam kat kelas!"...huahahaha!me diam je tak jawab apa pon!!

dahi dia jugak penah berjahit...jatuh kat sekolah!!bila jumpa doktor, dia cakap tak penah jumpa patient sekecik tu yg langsung tak menjerit menangis kesakitan!!huahahaha...semua menda ni membantutkan hasrat sy utk amek Emergency Leave ari ni!! tapi sy call jugak driver bas sbb kejadian tenyeh² tu jd kat dlm bas..so, citer tetap sama, driver bas yg hensem & macho tu cakap "kakkk..sy bkn nak ckp apa, Qistina sgt lasak kakkk!!Dah nasihat dia tetap ngn peel dia"



itulah Qistina..tapi biarpon begitu..dia agak pandai dalam pelajaran!! dia jugak sgt penyayang..suka di belai & membelai <----ini sy pasti ikut peel sy..kannnn!! hopefully bila besar dia takkan selasak skrg ni!! sy bukan apa..sy mmg tak boleh sebnrnya bila dgr org usik Qistina..cepat nak melatah!! nasib baik lalink ada menyejukkan!! ye laaaa...satu²nya anak yg masa nak bersalinkan dia..air ketuban pecah hari Ahad petang, pagi Selasa baru operate...sungguh sukar melahirkan dia!! nak putus nyawa rasanya time tu!!


Monday, January 24, 2011

nama mereka & maksud yg tersirat di sebaliknya~!!


Nurul Shahira : Cahaya Yang Bergemerlapan

Qistina Batrisya : Keadilan, Cerdik & Pandai

Muhammad Zafry Imran : Kemenanganku

Qaisarah Irdina : Permaisuri Kebanggaan Kami

ini maksud nama anak² sy~!! org cakap nama mencerminkan peribadi..nama juga akan membentuk peribadi! tapi buleh di katakan hampir sume anak² sy tidak di panggil dgn nama yang betul..paling ketara Qaisarah, kat umah dia lebih glemer di panggil "ARA RIRA"...camne???huhuhuhu..mmg lari dari maksud nama yg sebenrnya (",) 


YES~!! its me..

YES!! sy mengaku sy seorang yang mudah jeles & kuat berangan~!! Jeles bila melihat orang lain menggapai kejayaan & biasanya sy akan berusaha utk mencapainya juga!! Dulu masa sy kerja kat The Mall jd cashier kat bahagian pakaian, dlm hati sy cukup jeles bila lihat wanita² yg baru balik dari opis bersoping..sedangkan sy melayan mereka, membungkuskan pakaian utk mereka!! Dlm hati sy berkata² "ye, satu hari nnt aku pasti jd mcm korg ..kerja bagus mcm korg!" sambil jeling muka mereka (",)...hehehehe, alhamdullilah dgn usaha sendiri lepas amek class komputer sy dpt offer keje kat HLG. Bermula dari seorang kerani sehinggalah kini sy berada di tempat yg agak selesa!!

Sy mmg kuat berangan sebelom mencapai sesuatu yg sy inginkan!! Huahahaha...mau tau satu rahsia??? Sebelom menjadi suri hati pada Encik Jefry, sy selalu berkata² "wahh!!bestnya kalau lelaki ini jadi suamiku!"..hehehe, kata² yg sy pasti dia takkan dgr tapi sy pasti DIA mendengar!! 4 tahun selalu nmpk muka dia, so anganan tu mmg kemas kat hati jer!! So di hari pertama dia mengaku jatuh hati pd sy..prapppppppp!!jatuh jiwa raga ke lantai. Sungguh tak sangka..almaklumlah dia abang pd kawan sy!! Masa tu terasa hidup di awangan..tu pasal 6 bulan kawan sy terus terima lamaran utk jadi isterinya!!Hehehe..malas mau pikir lama² takut sy berangan nak kat org lain plak!..opsssssssss ♥♥ (**sori lalink!! u jgn baca entry nie..g buat keje okeh!)

Banyak lg yg sy angan & jeleskan..tapi sy selalunya waras!! Anganan sy selalunya sedar kat mana bumi sy pijak, kat situ langit di junjung!! So sy tak penah berangan lebih dari apa yg termampu!!

Dan lagi satu, walau sy jeles kat kejayaan org lain..SY TAK PERNAH CUBA MENJATUHKAN ORG ITU! Sy jeles dgn cara yg positive.Ini yg sy ajar kat anak²...& ternyata anak sy mengikut perangai sy bilamana dia sering bercerita perasaan jeles bila melihat kawan dia berjaya dlm pelajaran.Alhamdullillah..kerana jeles itu, dia berusaha bersungguh² utk seiring temannya itu!!Alhamdullillah juga dia membuktikannya semasa amek PMR ari tu!!

so...inilah sy~!! sy yang bernama YANTI YUSHILLA FIRDAUS ♥♥


citer hati sy...hati seorg mama yg di buli perasaannya~!!

salam pagi Isnin..pagi yg selalunya sgt malas utk memulakan kerja (hehehe...bukan me tetiap hari pon malas ke???) 2 hari duk umah sy hampir² kena stress tahap 1..sungguh tak tertahan tgk si kecil berdua nie bergaduh!! Bila si adik mula nak bertatih..si abang datang menolak dgn selamba jer!! Bila abang dah duk diam, si adik datang menarik!! GRRRRR...puas mengajar untuk duk diam²..tapi diaorg buleh diam time ni jer!!


Masa nie...masa sy buleh tarik nafas ngn seaman²nyer!! Ini bukan bermakna sy tak suka menjaga diaorg..tapi sy juga manusia biasa yg kadangkala buleh hilang tahap kesabaran bila kerap di uji!! Hehehehe...memang mencabar punyai anak yg sgt rapat umur dia!! Tabik spring toing!toing! pada mereka yg punya anak kembar!!

Tapi sy kena bersyukur kerana di beri peluang membesarkan mereka kannnn..satu hari nnt bila mereka semua dah besar, dah punye jalan hidup sendiri mesti sy akan kerap merindu...rindu untuk memeluk mereka² seperti sekarang ni! Hopefully bila diaorg besar nnt..walau sudah ada family sendiri diaorg tak akan lupakan sy sbg seorang mama...mama yang kerap mencubit & menghanger mereka!! Cubit & Hanger dgn kasih syg tak berdosa kannnnnn! (",)


Friday, January 21, 2011

idea please!!idea please!!

tinggal bape jam lagi nak abes keje
dan Saturday Sunday muncul lagi
huahaha...hari yang bakal membuat aku teruja
hari untuk mereka² menguji kesabaran aku sebagai seorg mama

hehehe...baru plan nak masak sedap²
tapi biasalaaa..kita kan merancang..Allah jua yang tentukan (",)
kesiankannnn....tp takkan la nk g balik kedai hp tu mintak balik duit kat apek tu
tapi serious laaa...lepas bayar baru terasa menyesal
baru terpikir.."ayarkkk..itu duit utk belanja dapur!"..tp dah terlambat
apek tu dah selamat masukkan dalam poket beliau!!

takpelaaaa...rasanya bukan masalah bila anak² ku jamu yg sempoi²
yang menjadi masalah ni mcm mana bgtau sang suami
mcm mana mau explain wang belanja telah ku habiskan tak smpai pon sejam..:-((

wuahahaahha..aku perlu bertindak bijak
MENARIK RAMBUT DLM TEPUNG
RAMBUT TAK PUTUS TEPUNG TIDAK BERSELERAK!!
hehehe...kena ke pantun ngn daku yg sdg mencari idea utk menipu sang suami ni?????

bila tgn kanan memberi..sorokkan dari tgn kiri~!!

salam, ermmm..ada bacakan pasal budak yg kena renjatan elektrik kat ladang kelapa sawit tu?? sy nak copy citer dia lebih detail kat blog tp sy xsanggup nk tgk penderitaan dia..cukupla sy copy paste akaun bank dia yer :
no acc maybank puan maryuni bt miskon 1620 3063 2448
nk tau citer detail buleh g blog ni http://upsidedownofme.wordpress.com/2011/01/16/bantuan-d-perlukan-kasihani-adik-ini/ 

sy penah antar email pasal minta bantuan ni tp ada yg persoalkan takut org yg minta bantuan tu salah gunakan bantuan yg di hulurkan..tp bg sy sgt senang..bila kita hulurkan bantuan biar seikhlas hati..kalo dia nak menipu atau apa pon, itu urusan dia dgn Allah..

Tuesday, January 18, 2011

biar gambar yg menzahirkan.. :,-((

Monday, January 17, 2011

luahan hati saya ...

ermmm..ari nie baru nak bagi tau..sila jangan samakan blog saya ngan mana² blog pon! kalau nak cari ilmu yang bermanafaat ...belom masanya~!!insyaallah satu hari nanti akan ada!! sy baru sangat menjadi blogger ni..kat sini cuma coretan hati sy..lebih kepada cara sy utk bergembira bersama kawan². terima kasih pada yang sudi mengunjungi dan memberi pendapat dan pada yang tak suka tak ada paksaan untuk menyinggah di sini!

heheheh..TERIMA SY SEADANYA...sy terima teguran yang membina bukan teguran yang nak menjatuhkan!! terima kasih banyak² pada kawan² yang bukan takat sudi berkawan kat facebook tapi sanggup juga mengikuti cerita hati saya di sini!

PEACE okey...sayang kamoo sgt² ♥♥

huahahah....nasib baik dia budak tecit~!! PARKERRRRRRRR

semlm masa tgh baring² tiba² dengar Qistina tanya kat adik sarah dia "what are you doing"...kebetulan pulak sarah cakap "parkerrrrrrr.."...huhuhu..tergigit lidah mama~!! nasib baek dia budak tecit..so buleh la  di  maafkan kannnn..kalau besar zafry dah patut la barang sedas dua ku sedekahkan!!

hehehhe...dia mmg sgt banyak celoteh sekarang...celoteh dalam bahasa yang dia sendiri paham!!bila la mau jalan ini budak....berdiri dah gagah perkasa dah!! paling banyak pon 3 langkah je..lepas tu kim salam!!

tengok nie..dia tengok je zafry duk main..apa nak buat..sape suh tak moh jalan lagi kannnn!! tgk pic abg kat bawah nie...ayohhhh!!ini org sgt lasak.....mesti ikut peel baba masa kecik nih!!
zafry yg berbaju merah..yg bergayut dgn muka kontrol macho tu yer
kannnnnnnnn..smpai sudah sarah duk situ..pandang zafry yang berpeluh² kegembiraan ♥♥

Hidayah bukan boleh di warisi..tapi perlu di amalkan~!!

tadi masa naik teksi nak g Maju Junction..borak² ngn pakcik teksi tu! Dia tanye anak brp org..bila sy cakap yg paling besar 16tahun... dia siap pandang berkali² kat cermin!!huahaha..pakcik tak caye yer?? Sy lg tak cayer dah punye anak sebesar itu!!

tapi best pakcik tu nasihat kat sy..dia cakap biar anak ramai..takde lagi dalam dunia ni ibu bapa yang bangkrap sebab punya anak yg ramai!! Nasihatnya sgt berguna...pastu dia cakap lagi "hidayah bukan boleh diwarisi..tp anak² sendiri yang perlu cari dan amalkan!!

dia juga ingatkan sy "tanpa restu seorg ibu..tiada lah restu dari Allah..ingatkan semua anak²!"..Insyaallah pakcik..sy ingat segala nasihat pakcik tu! Masa pakcik tu nasihat sebenarnya sy rindukan seorang ayah ..sangat rindukan dia tapi keadaan kami tak mengizinkan kami utk berjumpa~!! Dia masih ada tapi entah kenapa hati ni terlalu berat utk bertemu!! Biarlah keadaan yg menentukan..andai ada rezeki insyaallah masih sempat utk memanggil "papa" pada dia semula!!


ini punca debat aku ngan sang suami!


kannn..tak memasal dia dapat point nak marah den~!! nasib baik kat artikel tu ada tulis pasal main game!! den mana main game.....wekkkkkkkkkkkkk!!

perjalanan terakhir kita~!!

semalam sy menziarahi ayah kepada kakak ipar sy~!!
ajalnya sudah smpai..tinggalkan segala yang ada
tinggalkan nama sebangai kenangan


ini perjalanan terakhir...meninggalkan segala yang kita cari semasa kita masih menghirup udara di muka bumi ini. 

**ermmmmm..tetiba tak tau untuk bercerita..kerana rindu pada dia sgt kuat! Alfatihah utk mami dan utk semua yang dah pergi tinggalkan kita~!!

pakcik..sy tertipu tau~~kesian sy tgh tdor pon pakcik tipu!

semalam masa nak pusing badan time tidor tu tetiba je sy ternampak kat TV mohor di raja ni bercakap "assalamualaikum,untuk menunaikan perintah diraja..." sy terus bangun,gosok² mata..dlm hati tertanya jugak "eh!dia nak umum raya apa ye?? kalo raya cina nape dia tak pakai baju merah Gong Xi Fa Chai?"hehehehe..tak smpai 3 saat baru keluar itu promo utk citer "Kenali Mohor Di Raja" tayangan sabtu nie~!!huahahaa..mati² sy ingat gomen nak umum raya secepat itu..mati² sy ingat mmg raya taun nie cepat!! melampau kannn..belom posa dah nak raya...kehkehkeh! 

kredit pic to orkedkelabu.blogspot
kalaula mohor diraja ni nampak sy dari TV tu..mesti dia bantai gelak guling ² kat kusi beliau kannnnnn~!!..ishhhhh!! sungguh sy teruja walaupun tak smpai 5 saat!! kannnnnn..dan² itu juga sy update status tipah tertipu ni kat FB.

**moral of the story kat sy kalau lalink ajak borak²..baekkk layan dia borak dulu!!
**moral of the stroy kat lalink plak lain kali kalo sy dah tidor volume tv kasik slowwww!!




Saturday, January 15, 2011

kannnnnnnnnn~~

psssttt...tadi idea nak menulis berlambak2~!! tapi bila sang hero tetiba ada kat depan..sume berterbangan! idea ilang ntah ke mana..jari pon dah kekok nak menaip!!

hhaha..kan besh kalo dia sgt memahami yang isteri dia ni suka sgt menulis & membaca! ini..baru nak hadap novel dah buat muka ketat 44..nak hadap laptop terus mencuka! ...tapi sy patut bersyukur la kannn..susah mau carik suami yg sanggup berkepit setiap masa nih..kannnnnnnnnnnn!!

***arghhh,kena stop jugak..sarah pulak panggil!!cibuk la sarah ni!!!

Morning with luvvvvvv~!!

ketika semua masih berselimut
ketika semua masih di ulit mimpi yang lena
huahhaa..aku dah kat sini
mula utk mencoret
mula utk menulis

entah nape bila menulis di blog
aku lebih rasa bebas lebih rasa tenang
dan entah nape bila aku update status kat FB
ternampak seolah ada yang sedang menjolok tekak!!

kredit pic to iamdya.blogspot.com

** MORNING UOLS....sowi laaaaa...pic ni buat uols leloya...kannnnnnn!! hehehee..jom g Taman Kepong..main lelayang~!!mau bawak sarah memijak rumput bertatih utk berjln!!

Friday, January 14, 2011

kilat yang memancar

tadi masa tggu lalink balik dari keje
hujan tak la lebat mana
tetiba ternampak kilat memancar dari langit

kredit picture to pahoma.blogspot.com
teringat masa Qistina umur dlm lingkungan 6 tahun
dia berborak ngan kawan sepermainan dia
"ehh..kau tau,kilat tu sebnrnya flash kamera Allah tgh guna tangkap gambar kita semua la"
yang si kawan bukan main yakin dgn percakapan dia
yang aku pula terkedu kerana tak menyangka anakku terlebih pintar sebegitu rupa!!
dan lepas tu...akula yg kena menerangkan cerita sebenarnya
cerita perbezaan antara flash kamera dan kilat yang memancar
dah ku terangkan padanya flash kamera mampu merakam wajahnya yg jelita
dan kilat memancar pula mampu habiskan nyawa sapa saja kalau terkena sambarannya!!

im sori...sy budak baru belajar (",)

huhuhuhu...thanks pd yg sudi bagi teguran
pada Aris,pada Oshin..mmg gambar² udah ada dalam album
tp nasihat tu sgt berguna..mana tau satu hari nnt sy nk copy pic dr blog org lain kan!!

tenkiu juga pada yang lain²
yang sudi mengajar sy menghias blog sy sehingga jadi sebegini rupa

tenkiu lagi utk kawan² yang tak jemu memberi sokongan
tak jemu² membaca setiap luahan dari hati sy

lagi sekali...sy budak baru belajar dan akan terus belajar sampai bila²...♥♥

DIA bg hujan ditengahari krn ingin menghadiahkan pelangi yg indah kemudiannya♥♥

korang nak tau???
semalam masa dlm keta nak balik umah
sy tiba² ternampak kucing nak melintas jalan
sy punye gelabah mcm kucing tu dah nak kena langgar
husband punye mengelak..tanye "mana?mana?"
sy ckp "tuuuu..kat keta depan sana" (nasib tak kena dashum ngn husband!!)
huahahaha....selang 2 biji keta dari keta sy
tapi sy yg terlebih gelabah..terlebih panik
tgk muka kucing nie...dia pon terkejut dgr jeritan sy (hehe..ini bukan kucing yg terlibat semlm yer!)
ntah laaaa..sejak sy ada anak pre matured nie
sy lebih penyayang,sy lebih sensitif
kalau dulu nmpk kucing pon sy nak sepak
tp sejak kehadiran sarah..bukan takat kucing
tikus kat parking umah sy tu pon sy bagi laluan terlebih dahulu..huhuhuhu

ketara sgt..sejak ada dia semua sudah berubah
air mata jugak senang sgt menitis kalo dgr berita² sedih
itulah..setiap kejadian ada hikmahnya
Allah bagi hujan di tengahari kerana dia ingin hadiahkan pelangi utk kita kemudiannya~!!

me serba salah laaaaaa....


kadangkala rasa macam serba salah
sbb blog saya nie macam² cerita sy taruk
nak taruk lagu sedih ada entry yang hepi²
nak taruk lagu hepi ada entry yang sedih²
huahahahhaa...amek langkah mudah
sy letak je apa lagu yang sy suka
kalo korang tak suka dgr
tekan stop kat MP3 tu okeh!!
jgn stop singgah blog sy udah laaaa...:-((

**nantok nihh...udah la ujan, nak tidor store room takut...takut antu~!!

Hasrat Yang Tidak Kesampaian :-((

pagi tadi sebaik je siap nak pegi keje
tetiba langkah terhenti kat depan rumah ni
puas sy bagi salam..tapi takde org pun sudi menjawab
tengok ada keta parking kat depan
masa sy toleh ke belakang sy terlihat tuan umah buat muka donno jer
tak baek tauuuu..kan berdosa kalo tak jawab salam..kannnn!



errrr..dah lama sy cuba menggoda tuan rumah nie
uols tgk la kat bahagian bumbung tu
sampai terkeluar sikit isi dia (tak bape clear la syiling tu)
tapi tuan umah dia nih mmg jiwa kebal
goda caner pon..muka mmg stone cold!!

**kalau la dia jawab salam tadi..dah sah² sy buleh g Sogo member sale ari nie!!..lalink!! u kedekot yer...u tggu i jd perompak..baru padan muka u!! mintak baek² tak dpt kannnnnnnnn!

dia sungguh cantik ♥♥

orang kata kalau nak tau org tu betul² cantik @ jelita
tengok wajah dia sebaik je dia bangun tidor
kalau bangun tidor pon nampak cantik
confirm la mmg cantik .. :)

hahahha...ini wajah sarah pukul 5am pagi tadi


sebaik je celik mata..dia terus senyum kat sy
ternyata dia sgt cantik di mata sy
dia sungguh membahagiakan hidup kami sekeluarga
hilang resah, hilang gelisah menatap wajahnya

~~Qaisarah Irdina Jefry..love u so much ♥♥

Thursday, January 13, 2011

Aku Tak Akan Bersuara

ku tak akan bersuara
walau dirimu kekurangan
hanya setiamu itu kuharapkan
ku takkan menduakan
walau kilauan menggoda
kasih dan sayangku
tetap utuh untukmu

hanya ku pinta darimu setialah selamanya
sehingga abadi

p/s: sangat suka dgn lagu ini....♥♥

kerana tanda di dahi ..

dulu² masa sekolah
sy selalu malu, sangat² malu dgn tanda di dahi
siap marah mami"kenapa lahirkan ila ngan nanded kat dahi ni??"
mami plak cakap "ilaa..mcm mana pon rupa ila,mami bangga dpt ank mcm ila"
tapi sy tetap malu..bila nk g sekolah mahupon ke mana² mesti rambut di sikat betul² tutup dahi


tapi sy mmg ingat ada org cina yg cakap kat sy
"amoi..kalo ikot cina woo...itu tanda byk ong! musti lamai sayang lu nnt"


hehhehe..itu semua dulu
kini sy bangga sgt krn bukan semua org ada tanda seperti ini
ramai yang masih mengingati sy kerana tanda ini
masih menegur sy andai terserempak di mana²~!!




owhhhhh!!sy mula rindukan mami...sgt² rindukan dia~!
kalaulah dia masih ada...sudah tentu sy akan ungkapkan "terima kasih lahirkan ila mi!"

yahooo....berjaya!berjaya!


yeahhhhhhhh...
sy berjaya masukkan button Like kat blog sy
thanks pada yang sudi mengajar
thanks juga pada yang sudi menjengah
thanks pada yang sudi membaca coretan dari sy ♥♥

mmg hepi bila dpt menulis,bila dpt mencoret,bila dpt bercerita
lagi hepi bila dpt berkongsi segala rasa

thanks sume atas sokongan
atas bantuan sehingga sy dpt membina blog sy ini
tunjuk ajar sy..kerana hingga kini
saya masih belajar dan terus akan belajar

♥♥♥♥♥♥♥

ngantukkk...jom main sorong bantal tarik bantal (",)

uwaaaaa...kalo kat umah kan bestt~!! dah kenyang camnie..bole tidor sepuas² hati...kannnnnnnn ~

sy rindu!!rindu utk melaluinya sekali lagi..♥♥♥



sy ingin sangat melaluinya sekali lagi
rindu kenangan semasa mengandung
rindu semasa berada dalam dewan bersalin
rindu nak dengar jeritan ibu² yg tak tertahan sakit
rindu segala²nya tentang melahirkan sume permata hati

ye...apapon jadi sy kena terima hakikat
hakikat yang sy tak mampu lagi melahirkan
tp apapon..sgguh bersyukur krn tetap di beri peluang utk menjadi seorang mama
sebelum sy di uji sebegini rupa~!!

Ya Allah..terima kasih atas nikmatmu
terima kasih kerana memberi aku permata hati yang sungguh berharga
yang pasti akan ku jaga, akan ku gilap
moga semua mereka membesar menjadi insan yang berguna
yang menjadi kebanggan setiap yg ada...insyaallah~!!

sy tidak perlukannya lagi.....**ngeeeeeee (",)



PERCAYA ATAU TIDAK....
sejak ada 2 akaun facebook dan satu blog
saya tak perlu lagi brg ini

masa jadi mcm terlalu emas
semua sy isi dgn mengarang
semua sy isi dgn bercerita

hahahaa...lepas ni pon dah tak perlu pikir nak beli ubat diet,tak perlu lagi pikir nak control makanan..sbb sejak pagi sy tak sentuh apa² makanan pon..tak buat apa² air pon utk mengisi perut~!! sume pasal sibuk update blog, sibuk update status...kannnnn~!! (erkkk..yg pasti tanggungjawab pd keje tetap sy laksanakan okehh!)

**anda buleh tiru cara ini utk menurunkan berat badan..tapi kena aktif la kannnn~!! kalo ada 10 akaun pon tapi tak penah update apa²..sy jamin berat tak kan turun.....tetttttttttttttttttttttttttt~!!

PERCAYA KANNN??? (",)

uwaaaaaaaaaaaaa.....


uwaaaaaaa...
FB nih ja'at
FB nih saje je
FB nih mmg~!!

apasal la time dia tiba takleh minimize ini skrin??? ya ampunnnnnnn....

**hahaha..sape yg ada kat akaun ini saje yg pasti memahami perasaan ini~!!

Bagaimana mahu ku terangkan???

huhuhuhu....susah mau terangkan
bukan setiap kali sy update status kat FB tu
sy kena keras di depan PC
tunggu org komen
tunggu org Like
bukan lama pon nak menaip status tu
sampai saat ini walaupon sy aktif
kerja² sy masih berjaya sy handle ngan baik
dan nak jugak sy beritahu
kerja² opis sy mmg sy buat seorg dari A-Z
kalau betul dah ganggu keje
dah lama boss marah sy..kannnn????




ermmmm...mmg susah mau memuaskan hati semua org
so...sy amek keputusan utk buat tak tau
kalau tak suka..bole je delete sy dari senarai kawan...kannnnn!!

p/s: sy mmg seorang hyperaktif di FB..sy mmg suka menulis..sy mmg suka berbicara..terima sy seadanya ♥♥

Wednesday, January 12, 2011

kata² ini ku pegang hingga mati!

dulu..tatkala aku kecewa dgn kehidupan
pasti aku cari mami utk meluahkan
ku cerita segala duka ,ku cerita segala luka

puas dia memujuk menasihati tapi bila dia cakap
 "ila pegang kata mami ni...walau berapa lama pon usia perkahwinan kita, itu bukan satu jaminan dia akan jadi hak milik kita smpai bila²~! lelaki ni ambil masa bertahun² utk di kenali tapi cuma perlukan sehari untuk menjadi org yang cukup asing dalam hidup kita!!"

huhuhu..ku rindu kata nasihat itu ,ku rindukan dia..sangat² rindu!!

mami datang dalam mimpi ila yer!biar pon sekejap..asal rindu ini terubat!
mami janji datang yer!!

opssssss...kisah kempunan daku pulakkk kannnnn!!

hahaha..tadi masa kat MCD topik sy ngn kwn² pasal ank nk bersunat
teringatkan satu masa nnt nak sunatkan zafry
mesti dia akan berlari satu kampung kannnn...
teringat jugak dulu masa abg sy bersunat
punyela excited sy menyelak kain dia nak menengok macam mana rupa kena sunat
tetiba kena sergah ngan papa "hehh!buat apa tu??jgn memandai nk tgk abg punye!!"
huhuhuhu..smpai saat ini sy kempunan nak tgk caner rupanya
skrg pon bila dah kawen dpt tgk yg dah sempurna je kannn...oppppssssss~!!


hahahah...mmg tak sabar tggu zafry nnt..lg 4 5 tahun la kot baru ilang rasa kempunan tu...kannnnnn!!

p/s:wehhhh!! beranak lagi ribu² kali sakit tauuu..kannnnnnn!!

ini status sudah ada di FB..tp sy sgt suka dgn kata² romantis ini dari dia ♥♥

"kalo baba mati dulu syg kawen lain tak?" 
"tak baaa..syg jaga ank² smpai berjaya..tp kalo syg mati dulu baba kawen lain ke?" 
"opkos la syg..kalo baba tak kawen lain sape nak jaga anak² time baba pegi keje??"

sampai bila² sy takkan lupakan kata² ini...tapi bukan mengingati kerana sakit hati tauuuu!!..tapi kerana sy sgt berbangga menjadi isteri dia...dia lelaki terhebat yang hadir dalam hidup sy..yang sentiasa menghulurkan tangan membantu tak kira waktu susah maupon waktu senang..yang sentiasa cuba menyeka air mata dari jatuh ke bumi!!

 love u so much lalink..muahhhhhh!!

 


sarah!sarah!..boss mama cakap sarah cantik laaaaa...:-))

psst Sarah....tadi boss mama dtg kat meja
nak mengAmanahkan keje
fuhhh...mama sempat minimize kan skrin FB
so kat wall komputer mama ada pic ni
tetiba boss cakap.."cantik anak u yer"
hehehe..mama bangga sayang!!
tapi mama tggu jugak boss cakap "cantik mcm u!"
tak cakap² pon...dia cakap Sarah je cantik & berlalu pergi :)
heheheh..apa pon..mama sgt bangga tau!
bangga punye anak² yg sgt shomel mcm kalian

SAYANG SUME ANAK² MAMA...SHANGATTTTT²~!! ♥♥

ini yg ku idam²kan....

owhhhhh...ntah kenapa lately ni perasaan ingin memiliki sgt membuak²
tidor tak lena,makan tak lalu,mandi tak bape nak basah selagi tidak memiliki

oh encik suami...daku berjanji
andai keinginan ini di penuhi
daku takkan lagi meminta yg lain
takkan lagi merengek² minta yg bukan²
takkan lagi jd ratu hati kamu yg degil

p/s: sy mmg buleh kotakan janji itu encik suami..cuma jangka hayat utk terus begitu yg tidak dapat sy pastikan!!

KALAU ITU BETUL TERJADI :-(

wahhhh...berita itu sungguh mengejutkan
berita itu juga menjadikan sy cuak sebenarnya
hopefully itu semua kabar angin kannn..

cuma satu pesanan kat boss
kalau betul² FB di tutup
and kalau nampak ada contengan dan tulisan kat tandas
kat store room,kat mana² je la dlm opis nie
itu mmg keje sy!!
hahahahaha...sy kan suka menulis
nnt status membuak² dlm pale..sape yg susah??...BOSS jugakkkkkkkk!!

Morning..salam muchi²..salam syg dari saya :)

fuyohhhhh
sejak jd blogger nie semangat sy lain macam
feel bunga lebih berputik
kegedikan juga semakin terserlah

huahahahaha
sy yg mmg suka berbicara
sy yg mmg suka bergelak ketawa
sy yg mmg suka menjadi sy...<--(hehe..dah start dah la tu kan!)

anyway..thank u so much to uols
baru masuk 3hari menjadi blogger
dah ada pengunjung seramai itu
tp tu laaaa...bukan sume yg mengfollow
malu² yekkkk...alaaaa...tekan je follow tu!!
sy janji tak citer kat org lain ..(",)

MAAFkan sy andai bicara sy tidak sempurna
sy masih lagi belajar
dan sy akan terus belajar..sampai bila²~!!

Tuesday, January 11, 2011

SARAH IRDINA JEFRY

SARAH IRDINA JEFRY
cinta hati mama & baba
moga sarah terus membesar dgn sihat
akan mama simpan semua kenangan ini
untuk tatapan bila sarah besar nanti
moga sarah akan menjadi anak yang baik
yang taat padaNYA
yang juga taat pada keluarga

p/s: biar aku kehilangan rahim dan tak mampu lagi melahirkan..sarah tetap memberi kenangan paling istemewa yang pastinya bukan semua org dapat merasainya...aku di pilih olehNYA kerana DIA tahu aku mampu memikulnya..walau semua itu ku hadapi dgn linangan air mata..

gambar juga mampu bercerita!!



**MUHAMMAD ZAFRY IMRAN JEFRY..ish!ish!ish!

yeahhhh..kaya²!! 14.258M lagikkkkk.....


My name is Melissa Lewis am going on a cancer surgery today.contact my lawyer,Tell him that I have WILLED 14.258M to you for the good work of the lord.quoting my personal reference number JJ/MMS/953/5015/GwrI/316us/uk.Be informed also that i have paid for the state tax on this money to be transferred to you.

wachaaaaaa..agak² laaaaa
14.258M??? ngeh ngeh ngeh
buleh call Mark Zuckerberg lah camnie
cakap kat dia suh dia jual FB kat i..
hehehee..sape tadek update status
i block akaun dia...
huahahaha..ZALIMKAN~!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket