Friday, April 29, 2011

AKU DAN CUCU²KU~!!

terdengar seorang kakak bercerita tentang si anak yang bakal berkahwin. mula² cerita tentang persiapan untuk majlis itu, lama² terbukak pasal bakal anak pada pasangan itu. dengan selamba dia berkata "hahh! kalau dah ada anak nanti jangan pandai² nak hantar kat aku ye, aku tak ingin nak jaga!"...erksssss, aku toleh  pandang muka anak dia. uwaaa..sudah bertukar merah pink tahan malu.

rasa tak patut kan seorang ibu keluarkan statement macam tu. kat mana nilai kasih sayang antara dia dengan si anak. mungkin tak tau samada si ibu sekadar ingin bergurau tapi kena jugak pikir guruan tu di tengah² ramai orang..dalam sedar tak sedar buatkan si anak terasa hati.

tapi..lepas tu aku mula berangan jauh.hahaha..biasalah! RATU BERANGAN...anak aku kan ada 3 orang pompuan.. siap plan kalau dapat cucu nanti nak serah diri, serah jiwa raga nak menjaga bakal cucu nanti. dah tentu aku akan jadi nanny yang paling penyayang di abad itu. akan aku curahkan sepenuh kasih sayang yang ada..akan ku tatang bagai minyak yang penuh...INSYAALLAH bakal² cucuku!!


EH!! ni dialog sape pulak bawah ni??

"Nanny..cepatlahhh!! saya nak susu la! nanny ni tak abes² main facebook!"
hahahaha..dialog ini akan keluar 15 tahun akan datang kalau aku dengan facebook masih umpama ISI DENGAN KUKU...SEKIAN!!


Thursday, April 28, 2011

LET'S WOOOOO HOOOOOO *_^


YEAHHHAAAA..esok pukul 12 tenghari bakal naik bas. Opis buat rombongan Cik Kiah kat sini. Wooo Hoooo...3 hari bakal jadik anak dara semula~!! Takde jeritan dari anak² mahupon jeritan aku yang menjerit kat derang *_^ Aturcara yang paling menambat hati & teruja dah tentu la tang lucky draw kannnn. Haaaaaaa.. adakah sejarah mungkin berulang??? Penah dapat laptop, penah dapat LCD TV 32"..kalaulah dapat lagi...chewahhhh..buleh masuk Guinness Book Of Selayang nih...hahahahah!! Puan Shiela Firdaus..sila berpijak di bumi yang nyata okeh~!! 

Okehhh...joking je pon, asalkan dapat ber Woo Hoo, berhappening cukup kannnn...tapi kalau dapat jugak apa salahnya kan?? (hahaha..nak jugak tu!) Hopefully nanti perjalanan kami semua selamat pegi dan balik. Status facebook akan ada macam biasa sebab aku bawak Tab sekali. Entry kat sini tak jamin lagi..insyaallah ada!! Masalahnya Tab nie lately ni kalau bukak blog je cepat benar nak kong bateri...nyampas maaaaaakkk!

**Uwaaaaaaaa.....yang sebenarnya aku dah start rasa rindu nak tinggalkan anak² nih! Mengadakannn..macam la pegi medan perang berbulan tak balik.......anak²...mama miss uols so muchhh nanti...JAGA BABA elok² yer, make sure sebelum pukul 6pm hari Sabtu ngan Ahad baba dah sampai umah okeyyy, tak sampai kalo sila call mama......erkkkkkkkk!!!


TERIMA KASIH..SAYA SAYANG AWAK ♥♥

 
aku sendiri sebenarnya tak tau kenapa lately ni takde mood...nasib baik mood update status facebook tak ilang..kalau tidak sah kena gi jumpa doktor nih..doktor hati!! yang buat sangat terharu walaupon aku bukanlah sesiapa...ada sahabat yang mencari. tersipu² malu bila ada yang cakap tak perlu tunggu aku publish kat wall..blog aku adalah blog yang wajib di buka oleh mereka²~!! 

bukan nama yang aku kejarkan sebenarnya bila mula menjadi blogger..cuma sekadar mencari tempat untuk meluahkan segala isi hati. berkongsi segala rasa yang ada. kalau facebook bagi aku buat citer panjang², masuk gambar banyak² macam kat blog nih...mesti aku masih bukan seorang blogger.hahaha...memang penagih tegar facebook nih. bawak berubat pon tak sure lagi buleh sembuh ke tak.

wuaaaaaa...lalutttss sudah~!! nak ucap time kasih..jangan kata aku masuk bakul golek sendiri ekkk..tak kan aku nak print skrin setiap dari kata² mereka kat facebook aku. tapi serious..pujian korang menggembirakan hati ini. bukan sorang dua yang cakap, ramai!! thanks!thanks a lot...aku SAYANG KORANG SANGAT²~!! SAYANG BANYAK²~!!


**erkkkk...dengar lagu ni~!! mood aku tengah jiwang nih...JIWANG KAMIS MALAM JEMAAT~!!

Wednesday, April 27, 2011

ERKKK...AKUKAH INI??

Sedang tergaru² kepala yang confirm takde kutu
Yang mungkin ada cuma kelemumur walaupon hari² pakai Head & Shoulder
Tak tau la mana silap, mana salahnya
Tapi rasa mood ke lauttt sudah..last entry pon petang semalam~!!

Nak kata sedang bersedih..rasa²nya tak
Nak kata sedang sakit hati..pon rasa²nya tak
Nak kata menunggu Kamis Malam Jumaat ..pon rasa²nya takkkkkk
Adehhhhh...AKUKAH INI????

Jomlah..baca pantun sikit jom
Kalau berani balas..kalau tidak dendiam sudahhhh.
Enjit-enjit semut,
Siapa sakit naik atas,
Kalau memang dah kemut,
Ada kereta, naik bas.


Copy paste punye pantun ni..tak tau sape punye!!

Tuesday, April 26, 2011

PEMENANGNYA ADALAH...........

DI UMUMKAN PEMENANG UNTUK BABY COMEL YANG DI ANJURKAN BARU² INI ADALAH ...........JENG!JENG!JENG!
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

EHHHH!! SALAH..INI BUKAN BABY..INI NENEK BABY!! hehehehehehhe..Kak Limah!! syohhhh..gi main jauh²~!!

SCROLL KE BAWAH LAGI!!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



adoiiii..USOP PULOKKKKK!! USOP ngan Kak Limah nak kena BAKO ek??

TAKPE KORANG!SABAR!SABAR! SCROLL LAGI KE BAWAH!

*

*

*

*

*

*

*

*

HEHEHEH.....INI DIAAAAAAA:


TEMPAT PERTAMA ~~BABY EJA RAZAK


TEMPAT KEDUA ~~ BABY ZTEESYAHMI

TEMPAT KETIGA ~~ BABY MAMAIQY

CONGRATS ~!! TEPUK TANGAN! TEPUK TANGAN!

Tenkiu pada semua yang dah join yer...sayang korang sangat²~!muah!muah!muah! nanti send address kat Mama Ila yer....heheheheheh~!!

BERSYUKUR DGN KURNIAANNYA



KOMEN SAYA : berpada² untuk kelihatan cantik dan bersyukurlah dengan segala kurniaanNYA. 


SEKIAN. TERIMA KASIH.

Published with Blogger-droid v1.6.7

Monday, April 25, 2011

SAMPAI HATI KAN!!

Ohh..baru saya perasan
Sebelum ni cuma baca kat entry orang
Now saya dah nampak jadik kat blog sendiri

Sbnrnya bila punye masa mmg saya akan jejak sume yang singgah kat blog saya ni
Kebanyakkannya saya akan follow..(depends pd kelajuan internet sy tau)
Dan saya perasan ada seorang ini
Sebaik saya follow je blog dia
Dia terus balas..mmg terharu pada mulanya
Tapi pagi ni tengok beliau sudah unfollow
Uwaaaaa...pasal apa ekkkkk???
Mula follow sekadar nak jaga hati saya ye??

Takpe laaa..takde apa pon sebenarnya
Ini pon saje nak bagitau
Kalau tak balas jejak saya pon saya tak marah lahhh
Nak follow biar dengan ikhlas ati
Tak ada paksaan..cuma bila buat mcm ni
Saya rasa macam..macam...nak jerit kat dia!!
Jerit macam nie ::
*

*

*
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

KITA BAKO! KITA BAKO! 



 

BZ LAH PULAK!!

ayarkkkkkk..serious bz giler hari ni. tak sempat langsung nak hadap blog sendiri dengan penuh kesungguhan..apa lagi nak balas jejak mereka yang menyinggah. btw..tenkiu so much untuk yang singgah. awok baca sume pesanan dan jejak yang deme tinggalkan. maafkan awok ekkk..ada masa awok balas balik ehhhh!!



opis hour dah nak abes nie..yang drive sila drive elok² okehh, yang naik basikal jangan tiru aksi Usop nih..jatuh tergolek baru padan muka!! ok..bubyeee..jumpa esokkk ..muahhhh!muahhh!

**erkkk..untuk pemenang baby contest tu, esok insyaallah saya umumkan yer~!! hari tu janji sorang pemenang je kannn..tapi sebenarnya ada untuk 3 org. esokk yeee...jgn marah tau!! tomorrow never die !!



INI REZEKI KAMI SEMALAM :-))



ini suasana tempat lalink nak berangkat kat tengah laut. dia bertukar kerjaya jadi nelayan untuk 3 hari. nak baca lebih lanjut baca SINI ye. yang tak buleh tahan cost nak mancing tu RM400. cer tengok banyak mana ikan dia bawak balik kat bawah nih!! ASTAGA....kalau ler beli kat pasar, senyum lebar tokey ikan tu dapat rezeki hari tu..tapi tu la, kalau dah minat nak buat caner kannn!! oh yee...lalink takde kat gambar atas..tu sume kawan² seperjuangan dia !


ni dia..ikan BARAKUDA !! banyak ni je wehhh..huhuhu, takpelah..dari takde ada jugak yang dia bawak balik. udah tertulis rezeki takat tu..bersyukur sudah :-)) lalink mula bawak balik yang belum potong cam kat atas ni, so memula tunjuk le terer nak menyiang..pastu elok dah pegang badan ikan ni tetiba aku menjerit. terbayang itu ULAU SAWO!! huhuhu..bukan nak ngelat, memang geli. dan sekarang ni bile citer menda nih bulu roma aku naik semula...auwwwwwww!! last² keje pembersihan di ambik alih oleh si suami.

pikir punye pikir..last sekali decide nak masak kari. senang, cepat, mudah dan tepat !! sedap?? kena tanya kat lalink & anak² okeh!!

ikan di laut, asam di darat..dalam periuk bertemu jugakkk. lepas sume rempah ratus dah naik bau, dah buat jiran sebelah tangkap leleh..ikan tu pun di masukkan ke dalam periuk menggunakan penyepit. sumpah dah tak moh pegang badan beliau..lagik² geli masih belum hilang..^_*

ini peringkat akhir proses memasak. tengah menggelegak..garam dah cukup, rasa memang malatopsss!! takat ni je proses dia okehhh...ingat mula nak tangkap gak gambar masa hidang kat pinggan, tapi tetiba lalink muncul di dapur..huahahahah, dia mana tau aku blogger tegar jugak lately nih. malu seh mau citer. so..takat itu sajelah cerita riwayat ikan barakuda di tangan aku (",)

eh!eh!..lupaaaa..ni ada sekor lagi yang tersesat!! tak cukup nih..kalau nak masak beliau kena beli sparing partner dalam kuali sebab kalau besar ni..untuk aku sorang pon tak akan cukup !! yang sebelah kecik² tu bukan hasil tangkapan ehhh..itu umpan yang tak abes di gunakan...heheheheh.



SEKIAN. TERIMA KASIH. untuk makluman walaupon ikan tu siap di masak, di akui sedap oleh mereka² yang tersayang..secubit pon aku tak sentuh. geli² itu belum ilang!!

SARAH..DULU & SEKARANG


PERCAYAKAH SARAH NANTI BILA AKU KATAKAN PADA DIA NANTI YANG GAMBAR KECIL ITU ADALAH GAMBAR DIA SEWAKTU BABY DULU?? DIA YANG KETIKA ITU BARU 7 BULAN DI DALAM PERUT AKU & DI LAHIRKAN HANYA SEBERAT 1.5KG...

dia yang banyak menyedarkan aku erti sebuah kasih sayang!! alhamdullillah sayang....kamu lepas melalui semua episod duka itu. Doa mama hanya satu..kamu akan terus membesar menjadi anak yang berguna dan di sayangi oleh semua di sekeliling kamu ♥♥

**ketika aku tanye pada si abang.."abg, ini gambar sape eh?" dia jawab "baby hantuuu!" bila ku jelaskan padanya itu adalah adiknya dia pantas jawab "bukannnn...sarah chantekkkkk!" :-))



Saturday, April 23, 2011

AWARD dari dia (",)

** huhuhu..ini entry terlupa nak post. dah lama duk dalam draft lepas Lily tag ari tu!! Maaf ye Lily..muahhhhh!!

wuaaaa..terharu kerap sangat di tag oleh rakan blogger nih. nie sementara nak tunggu balik..aku siapkan satu AWARD yang aku terima dari sahabat nih!


1- Kena pos balik linking pada orang yang memberi award ini.
  • Award di terima dari Lily....mekaseh Lily!! sayang kamoo!!
2- Berkongsi apa jua tentang diri anda dengan semua...adoiiii apa erkk...ermmm....gini lah...
  • huhuhu..saya seorang yang sangat pemalu..wuaaaa..pemalu ke?? TIDAK!! sangat tidak malu tapi masih di dalam kawalan.
  • suka berborak,suka ketawa,suka bermanja,suka mengada...(",) SAYA PENYAYANG (",)
  • suka sangat soping..tak kira laaa soping apa pon, dapat beli selai baju tecit pon dah gembira sesangat²!!
  • suka update status kat Facebook..sehari tu rasa ada 80  8 status..ini paling kurang nih!
  • suka sangat ngan simbol Like kat FB..hahahaha..sebab saya rasa walaupon sekadar tekan Like, persahabatan semakin hari semakin mesra..TAK CAYA?? tak caya SUDAH!!
  • lagi apa ek...banyak laaaa nak citer, tapi takut la makin banyak saya bercerita makin banyak bakul yang di perlukan sebab nak masuk dalam bakul tu & golek² sendiri..so CUKUP la ek!!

3- Bagi pada 15 blog yg lain ..adehhhhh!! bagi sume kat orang yang nak buleh?? buleh laa ...pelizzzz, buleh ye!! KORANG..sape sudi sila amek!! F.O.C !!

    SEKIAN.THE END.TEPUK TANGAN JOM. 


    Friday, April 22, 2011

    KESIAN USOP!!


    erkkkkkssss...apasal Usop? cer citer! cer citer! deme pening tengok pic bawah ni keee??? jap..cer tengok sama :

     *

    *

    *

    *

    *

    *

    *

    *
    *

    *

    alaaaaaaa...deme toksah pening² la usop...awok pandai la nak siapkan filling awok karang!! kalau tak siap jugak..KITA BAKO!KITA BAKO!!


    **usopppp...deme rasa boss awok baca tak menda nih?? abessss laa awok kalo dia baca sama..ngan awok² kena bako!!!


    ENTRY UNTUK SAHABAT WANITA

    tenkiu google..ini bukan wang saya!! kalau ini wang saya ..hari ni blog saya mesti takde entry sbb sy ada kat SOGO!!
     
    okehhh..ini TIPS UNTUK SAHABAT WANITA..yang sudah berkahwin, punye seorang suami tempat anda selalu mintak duit untuk sopink. tips ini buleh di guna pakai kalau anda selalu berada di tempat seperti saya.

    ketika mintak duit dengan suami, mintak dengan suara yang sangat lembut dan sopan..bila dia tanye "U TAKDE DUIT KE?" jangan sesekali cakap "TAKDE!"..cakap je "TAK CUKUP!"...huhuhu, bukan apa, saya penah kena sound ngan suami bila saya cakap duit takde dia jawab "cakap la duit selalu takde...takde betul² baru padan muka!" lepas tu memang saya ikut cakap dia, selalu cakap "tak cukup"..tapi masalahnya dia bukan selalu bagi ponnn..dalam soploh permintaan tu, ada empat yang dia tak tunaikan...HUHHHHHH!!

    NOTAKI:TAKDE PAKSAAN UNTUK IKUT OKEHHH! ..PEACE NO WAR!!

    SAYA ATAU IKAN???


    erkkkkk..adakah kalau aku bagi pilihan kat dia pilih samada "SAYA atau IKAN" dia akan memilih ikan??? wuaaaaaaa...malam ni sampai malam Ahad kena tinggal ngan anak². jauh plak tu gi mancing..sampai Kedah sinun!!! erkkkkkk lagi...dia sedar tak kalau dia bagi RM400 yang dia laburkan untuk mancing tu, aku buleh beli  ikan kembung berkilo²?? buleh buat modal bisnes kedai ikan lagi kat bawah umah tu!huhuhu...MEMBAZIR nihhhh!!


    www.wwwow ..JOM VOTE!!

     
    hurm tanda sokongan sesama blogger..jom kita Vote Ben Ashaari kat SINI. korang klik je link tu..nanti dia direct pegi kat situ. sebelum tu kena key in dulu word verification tu then klik vote...okehhhh!! hehehh...sama meriah macam ABPBH nie..abes laaaaaa Shahiezy Sam *_^

    BILA ANAK DI MARAHI

    tenkiu google
    wuarghhhh..lately ni aku memang kena banyak belajar macam mana nak menangani kemarahan pada anak². sebenarnya sudah puas bersabar..last sekali aku tetap perlu amek hanger dan hala kat kaki anak lelaki ku itu. marahlah macam mana pon..dia tak kan peduli. tapi hanger..huhuhu, terus menangis tanpa suara.

    penah jadi...time aku duk sibuk masak, dia mengacau adik dia sampai bergaduh. tak sengaja..aku cakap kat dia "abang nak pisau nih??"...huhuhuhu, sumpahhh..sebaik kata habis di ucap aku menyesal sangat². maybe kat separuh orang budak seusia 3 tahun bukan paham pon. tapi bagi aku dari kecik macam ni la nak kena bentuk..nak suruh dengar cakap! sekarang ni nak kena belajar untuk bersabar dengan peel dia...nak kena belajar kawal kemarahan kat dia.

    tapi...segarang² aku dengan anak² aku paling tak suka bila ada parents yang bila anak buat salah akan cakap "kau ni memang babi!" "bodoh,sial!" "bangang macam mak kau!"...WTF???? maki anak² sendiri? hina zuriat sendiri? kalau anak dia babi, dia mak ayah babi, kalau anak dia bodoh sial..dialah mak ayah sial & kalau anak tu bangang macam mak kau..mak dia tu bini ko, bini yang ko buat lempiaskan nafsu tetiap malam...SEKIAN!!



    Thursday, April 21, 2011

    JOM BUAT WASIAT !!


    NAMPAK TAK TAJUK KAT ATAS???  paper lama nie..ku cedok dari pak google lagik. hurmmm..paper lama tapi isinya sampai bila² sangat berguna. benda² nie bukan sebab kita pentingkan harta yang ada tapi demi nak melangsungkan kehidupan, untuk membesarkan anak² yang tinggal..harta yang di tinggalkan oleh pasangan mungkin boleh di gunakan kelak.

    sekarang sementara kita masih hidup...perkara ni kita anggap remeh. tapi sedar tak kita HARTA buleh menyebabkan sengketa di atara keluarga? so sementara masih ada hayat nie..jom kita letakkan penama kat semua harta yang ada. kurang² mengelakkan terjadinya pembekuan harta. membela nasib anak² yang kita tinggalkan nanti.


    JOM BACA PASAL WASIAT NIH..COPY TERUS DARI AMANAHRAYA WEBSITE :


    Apa itu Wasiat
    Wasiat merupakan dokumen penyelesaian pusaka berbentuk arahan kepada Wasi untuk menyempurnakan segala hasrat Pewasiat termasuklah melaksanakan segala strategi perancangan dan pengagihan harta selepas kematian.


    Syarat-syarat

    Wasiat Islam
    • Pembahagian harta boleh dibuat dengan wasiat kepada bukan waris dan ahli waris yang terlindung daripada menerima harta pusaka melalui faraid.
    • Hanya satu pertiga (1/3) daripada baki harta selepas ditolak segala hutang yang masih belum diselesaikan boleh diwasiatkan. Dua pertiga (2/3) daripada harta Pewasiat adalah merupakan hak ahli waris menurut Hukum Faraid.
    • Pewasiat boleh mewasiatkan hartanya melebihi satu pertiga (1/3) sekiranya semua ahli waris bersetuju dengan pembahagian tersebut selepas kematian Pewasiat.
    Wasiat Bukan Islam
    • Pembahagian harta pusaka boleh dibuat melalui wasiat mengikut hasrat dan keinginan Pewasiat kepada sesiapa sahaja yang dikehendaki.
    • Tanpa dokumen Wasiat, harta pusaka akan dibahagikan mengikut Akta Pembahagian 1958.
    Mudah, Cepat dan Berpatutan


    AmanahRaya menyediakan perkhidmatan secara profesional dalam Penulisan, Penyimpanan dan Pelaksanaan Wasiat. Sesiapa sahaja yang berumur 18 tahun ke atas atau bagi negeri Sabah, 21 tahun ke atas dan waras pemikiran boleh membuat Wasiat dengan kos perkhidmatan yang berpatutan.


    So..nak tau detail korang boleh direct pegi kat website Amanahraya yer. buatlaa wasiat ..kesian kat mereka² yang tersayang nanti..kannnnnn!!
     

    ALKISAHNYA...

    IHSAN PAK GOOGLE LAGIKKK!!

    alkisahnya bermula....
    satu ari tu pak pandir on da way balik dari kebun..
    tengah jalan²..dia nampk satu mende kat tengah jalan..
    then dia pon pegi la tengok..makin dekat...makin dekat..
    then dia cakap sorang²...'mende nih aku tengok nampak macam taik'..
    tapi pak pandir masih tak sure..then dia dekat lagi..dia pon terus hidu mende tu..
    'bau mende nie pon macam taik'..dah cium bau pon pak pandir masih tak puas ati lagi..
    then dia pon calit ngan ujung jari..tanpa ragu² terus dia rasa ngan lidah...
    'huh!..memang sah taik!...nasib baik aku tak terpijak!!...

    **ERKKKKK..CITER DI CEDOK DARI EMAIL ..TAK TAU SAPE YANG KARANG!! SAPE PUNYE NIH??..KREDIT UNTUK ANDA!!

    SEBAIK CINTA DI LAFAZKAN !!

    tenkiu GOOGLE
    sebaik cinta mula di lafazkan..hinggalah selamat di satukan..tidak pernah timbul perasaaan "TAKUT" pada seorang suami. bila dia sering ungkapkan " aku bukan takut isteri tapi isteri yang tak pernah takut kat aku " pastinya aku jawab "untuk apa takut pada suami??" bukan EGO..tapi sungguh pada aku..aku MENGHORMATINYA!! HORMAT DAN TAKUT dua perasaan yang sangat berbeza. bila HORMAT segala yang di lakukan akan penuh dengan keikhlasan tapi bila TAKUT..takut pulak segala yang di lakukan menjadi satu tekanan dalam diri.

    p/s:notakaki di bawah saje di terbalikkan untuk mengurangkan kadar menjolok tekak kamu, kamu & kamu!!

    ¡¡uuuuıɯɐ˙˙˙ʇɐʎɐɥ ɹıɥʞɐ ǝʞ ɐƃƃuıɥ lɐʞǝʞ uɐʞɐ ıuı ɐʇuıɔ ɐƃoɯ ˙nɯɐʞ ıʇɐɯɹoɥƃuǝɯ dnʞnɔ nʞɐ uɐʞıpɐɾuǝɯ ƃuɐʎɐs uɐɐsɐɹǝd ˙ıuı dnpıɥ sɐɟɐu nɯɐʞ uɐʞıpɐɾuǝɯ nʞɐ ɐƃnɾ nʇı ʇɐɐs˙˙uɐʞzɐɟɐl ıp ɐlnɯ ɐʇuıɔ ʞıɐqǝs ؛ ıɯnɐs ıs ʞnʇun ıʞɐʞɐʇou


    TIPS UNTUK WANITA DI LUAR SANA

    TIPS UNTUK PEMANDU WANITA : :

    • JANGAN MEMAKAI BARANG KEMAS YANG TERLALU BANYAK
    • ELAKKAN MEMANDU KESEORANGAN DI MALAM HARI
    • JANGAN LETAK HANDBAG DI TEMPAT DUDUK PENUMPANG.. DI NASIHATKAN UNTUK LETAK LESEN MEMANDU,IC & SEDIKIT DUIT DI DALAM SATU BEG, LAIN² BARANG LETAK JE KAT BONET.
    • INI PALING PENTING ..PASTIKAN KREDIT SENTIASA ADA DI DALAM HANDPHONE ANDA KERANA ANDA MUNGKIN SANGAT MEMERLUKAN UNTUK MEMBUAT PANGGILAN BILA ADA APA² YG BERLAKU KETIKA DI JALAN RAYA.
    HURMMMM...MOGA PESANAN SEDIKIT INI BERGUNA UNTUK KITA KETIKA DI JALAN RAYA... (ketakutan bila baca berita macam² kes orang yang merompak di jalan raya nie..moga kita semua selamat ketika memandu !! )

    Wednesday, April 20, 2011

    JEFRY BIN AZIZ

    kesian dia..lepas ni banyak menda dia nak kena buat. sume gara² dia di BIN kan dengan nama ayah angkat dia. nak kena gi angkat sumpah kat JPN..nak gi BANK tukar buku akaun. erkkkkk...tukar la apa² pon sayang..jangan tukar isteri dengan alasan sebab dah tukar nama CUKUPPPP!!

    Mengambil anak angkat dan memeliharanya adalah harus dalam Islam, namun perbuatan mendaftarkan nama anak angkat dengan berbin atau bintikan nama bapa angkat adalah haram.Hukum ini berdasarkan firman Allah SWT yang bermaksud: �Dan dia juga tidak menjadikan anak angkat kamu sebagai anak kamu sendiri. Panggillah anak angkat itu dengan berbinkan kepada bapa mereka sendiri, cara itulah yang lebih adil di sisi Allah.� � (Surah al-Ahzab, ayat 4 dan 5)

    Sementara Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: �Orang yang membinkan (atau binti) kepada orang yang bukan bapanya yang sebenar, maka ia dilaknati oleh Allah.�


    TENKIU DARNA kerana share ini pada saya!!

    AKU ADA DUA PILIHAN??

    kredit to google lagikkkk**sok² nak taruk nama anak google bin yahoo lah!!*
    hurmmm..topik ni sebenarnya bagi aku tak bape sesuai untuk blogger yang sangat baru macam aku untuk diskuss. rasa macam lebih² pulak tapi since ada yang sound tepek kat aku..aku rasa aku perlu jelaskan kat dia.

    kami borak pasal blog pada mulanya. mula biasa je pastu meleret pasal nak glemerkan blog ini. serious aku sentap sebab aku pon penah buat jugak. tapi nak tanye eh...ada ke orang buat blog memang tak kesah langsung ada pembaca ke tak yer?? kalau aku jadi orang tu..aku lebih prefer tulis kat diary!! tak pon bukak blog tapi privatekan bagi diri sendiri je buleh baca.

    dia cakap aku ada dua pilihan untuk jadi blogger terkenal. satu samada TUMPANG POPULARITI BLOGGER YANG DAH TERKENAL dan lagi satu GUNAKAN KEPAKARAN & KEISTEMEWAAN SENDIRI !! aku tanye yang satu tu macam mana..dia jawab lagi " kau cuba je buat baik ngan blogger yg dah ada nama, ikut je dia, puji je apa yang dia buat..lama-lama dia pon sure perasan kehadiran kau! entry kau tak best pon dia buleh cakap best..ye laaa, sebab kau dah baik ngan dia!"

    huhuhu..memang sentap sangat.aku tak banyak cakap lepas tu cuma aku jugak sound dia..."KAU JUGAK ADA DUA PILIHAN..SAMADA TERUSKAN MEMBACA BLOG AKU ATAU JANGAN BUKAK & BACA LANGSUNG!"

    **erkkkk..adakah aku mula di kenali bila tadi ada lagi komen yang buat sakit hempedu aku membaca??? hahahha..CT Nurhaliza..now i paham apa yang u rasa..♫ ♪ seketika di tempat mu ♫ ♪....MENCIKKKKKK!!

    LUNCH TENGAHARI TADI :

    INI SEBELUM : : :







    DAN INI SELEPAS : :




    ERRKKKKK..ALHAMDULILLAH..KEKENYANGAN~!!  JOM MINUM PULAK..eh!! abees jugak dahhhh air nih!!


    SEKIANNNN. JOM SAMBUNG BUAT KEJE !!


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Photobucket