Tuesday, May 31, 2011

HADIAH UNTUK DIA ♥


tengahari tadi turun belikan anak kesayangan hadiah besday semalam. pusing² tatau dah nak beli apa. bila call dia cakap nak menda ni.hehhehee..belikan je la. cantik tak? tu yang kecik tu den punye..pon cantik kannnn!!

**Yun..mama tau Yun baca ni nak tengok kot mama ada post ke tak. mama nak Yun tau mama sayangkan Yun macam adik² yang lain. jangan sesekali ingat mama tak sayang kat Yun. Yun nyawa mama. hadiah bukan pengukur tau..yang penting kasih sayang Yun dengan mama, dengan baba, dengan adik² yang lain. buktikan pada mama, pada semua walau ayah kandung Yun sendiri tak pernah pedulikan Yun..Yun ada mama yang mampu curahkan sepenuh kasih sayang kat Yun.Jaga diri..jadi anak yang baik ye.

MORNING FRENZZZ ♥♥


morning frenzzzz...huhuhu, sampai opis tadi 6.50am. awal sangat..nak naik opis terus rasa takut pulak, so me layan mata dulu. uwahahaha..kalau dah kaki tidor..tidor sambil duduk pon buleh lena tauuu. celik mata tengok hujan la pulakkksss. payung kat bonet..ahhh!! sambung tidor lahh.sebelom sambung tidor update status dulu !! kata internet ujung jari kannnnnn.

Shiela FirdausPAGI!! hujan lebat..terperangkap dalam keta. Boss..kalau nk suh buat keje antar report kat keta sy ye,biar sy buat keje dlm ni. Jgn hantar payung..sy tak moh!!!

hehehee..lepas update sambung tidor. celik semula mata tengok 8.27 am...zassssssss, macam mak nenek dengan rambut serabai berlari swipe kad. kain angkat tinggi² tanpa pedulik ngan orang dah..asalkan mesin tu tak tunjuk 8.31 kannnn.hehehehe..ingat nak snap jugak mesin tu tapi makkk aiiii..ramai pulak staff lain kat situ. diaorang bukan paham perasaan blogger ni. apa juga gambar buleh di jadikan cerita kannnn.

dahhhh..jom buat keje. hari ni month end...hehehehhehe !!

 

Monday, May 30, 2011

SABARLAH DIK.

ALFATIHAH..itu je yang mampu di hulurkan ketika di kabarkan pemergian ibu tercinta.
Ajal itu datang tanpa menunggu sesaat pon.
Sabar dik..akak tau adik tumpang kasih ibu mertua
Kini dia pegi pula tinggalkan adik

Akak paham perasaan adik sekarang
Tapi akak nak adik tau
Adik ada akak, ada abang, ada adik beradik yang lain lagi

Kita pernah kehilangan mami kan dik
Mami tinggalkan kita tatkala kita masing² terleka dengan urusan dunia
Kita terlupa dia selalu tunggu kita...
Telefon sudah cukup menggembirakan dia
Tapi kita sering tuduh mami tak memahami kita

Kalau mami tak paham kita dik
Takkan kita ada kat tempat sekarang kannn
Mami paham kita sangat dik
Tu pasal dia sering doakan kita walaupon kita sakitkan hati dia
Mami boleh je jaga kita 6 beradik kan dik
Tapi kita 6 orang..susah sangat nak bahagiakan hati mami :,(

Dik..akak rindukan mami sangat²
Adik rasa mami tau tak rindu ni??
Semalam masa duk kat umah pon akak bayang dia datang kat umah
Akak pandang je pintu tu padahal takde sape pon yang menjengah

Ya Allah..sedih hati bila sorang² tinggalkan kita
Tapi kita kena ingatkan dik
Setiap pertemuan pasti ada perpisahan
Tiba masanya nanti giliran kita pulak
Kalau akak pergi akak nak adik tau..akak sayang adik sangat²!
Sayang sepenuh hati akak dik.

ADIK TERSAYANG

persahabatan kami bermula bila aku add dia kat facebook
tersentuh hati tatkala membaca kisah kak yong yang pergi tinggalkan dia
time tu hati meronta² ingin jalinkan persahabatan
ingin dengar segala keluh resah dari dia
ingin berkongsi cerita duka tentang dia

tak tau nape...perasaan syg semakin hari semakin kuat walau tidak pernah bersua muka
terasa sangat rapat sedangkan kami tidak langsung punya ikatan persaudaraan
dan hari ini...pertama kali bertemu dia
cantik, ayu...kagum lihat dia di depan mata


Ain..hopefully ikatan persaudaraan ini akan kekal sampai bila²
kak shiela sayang ain macam adik kak shiela sendiri
terima kasih atas persahabatan ini..sayang kamu sangat♥♥

BERTUAHNYA PUNYA ANAK!!


erkkkkk...semalam baru nak duduk guna laptop tetiba bila baca notis yang dia tinggalkan kat skrin aku terpikir "LAPTOP AKU KAH ATAU LAPTOP DIA EK?"...sadis anak² zaman sekarang ni kannnn (",)

PLEASE BABA :,(


pleaseee baba..jangan la bayar dulu!! tengok trolly kita belum penuh dengan barang lagii..huhuhuhu, pleaseeeeee!!!


TERIMA KASIH CINTA


hehhe..jam ni sebenarnya aku tgk time soping baju ank
itupon dia yg ajak masuk kedai guess tu
ingatkan dia nak betulkan jam dia
tapi bila masuk tu siap tanya "cantik tak jam ni?"
tak terfikir pon dia nak belikan
sebab jam Bonia yg dia hadiahkan dulu pon masih elok

lepas tengok2 kitaorg terus balik
tup tup hari Sabtu dia buat surprise
hepi sesangatttt..tp dia siap pesan
ini hadiah besday..nnt besday jgn mintak apa2 ekk
eh mana aci!! Besday lambat lagi
tak kiraaaa..nak gelang tgn guess plakkkk!!!

hehehe..apa pon thanks sayang
berbunga hati ini tauuu

NOTABERKAKIAYAM : ini bukan entry riak..ini entry dada berbunga kebanggaan..sekian.

Published with Blogger-droid v1.6.7

HAPPY BIRTHDAY SAYANG


HEPI BDAY sayang mama. 16 tahun sudah..hopefully Yun akan jadi anak yang baik untuk mama, baba dan adik². Mama doakan kejayaan sentiasa mengiringi hidup Yun. Sayang Yun sangat²..sayang sepenuh hati mama.

thanks google

**semalam si adik tanya "mama bagi apa kat kakak?"..bila ku cakap bagi menda kat bawah ni dia bantai gelak tak ingat..OK WHATTTTT!!



Sunday, May 29, 2011

Tabah lah hati

Ya Allah..dari tadi dia merengek
Bukan yang bongsu tapi si abang nih
Sekarang ada kat riba
Tatau dia nak apa sebenarnya
Nak kata pelat tidak
Nak kata nak penampar pon tidak
Tapi seriously sungguh menguji kesabaran

Bila nak memukul mula aku menyedarkan diri
Biarlah..biar mcm mana pon akan di layan rengekan ini
Akan cuba untuk terus tabahkan hati

Bila lihat perangai merengek ini
Tiba2 je kejadian yang menyayat hati tahun lepas segar di ingatan
Masih jelas anak kecil itu merengek2 tanpa sebab
Aku yg lihat pon jd kesian pd si ibu yg terus bersabar
Bagi makan dia tak nak
Di pujuk pon dia terus merengek
Akhirnya aku lihat si ibu ilang jua kesabaran
Di tolak si kecil kerana terlalu geram
Datang si ayah terus mendukung memujuk

Esoknya petang suami telepon mengkabarkan berita duka
Si kecil yang meragam semalam kemalangan
Kemalangan yang meragut terus nyawa dia
Ya Allah..bila ingat wajah dia pasti air mata bergenang
Saat ku cerita ini juga aku menangis

Aku tak tau apa perasaan si ibu
Yang aku boleh bayangkan
Mungkin si ibu menyesal tidak berkesudahan
Rupanya itu saat2 akhir si anak
Ingin bermanja kerana tau ajal sedang menghampiri

Pada si ibu..tabahlah. DIA sedang menguji kamu. Yang pasti si kecil menanti kamu di pintu syurga. Peristiwa yang betul berlaku di depan mata ini lah salah satu penyebab kenapa aku sering mengalah dengan si anak.. berdoa aku akan terus di beri peluang memanjakn mereka, terus di beri peluang untuk memujuk ketika rajuk menyapa..INSYAALLAH.
Published with Blogger-droid v1.6.7

MORNING PARA2 BLOGGER


morning, ari ni aku bangun 8.45am
tersangat awal utk kaki tidor mcm aku ni
hehehe..sunyi pagi ni
kawan2 fb pon kalau cuti bkn ada kat wall tu :-(

pagi ni di temani hp cabuk ku kacau sume yg ada kat list
sambil terbaring tepi tab yg tgh di charge ni
duk berbalas sms.. ;-)
sambil tu duk berfikir nih
caner nak buat magic tukar hp tu jadi hp HTC
owhhh..mengidamnya aku!!

semalam aku mimpi dapat keje baru
siap dah tender resignation
bila tiba hari nak masuk keje tempat baru tu
aku nangis sbb totaly lupa kat mana tempat tu
siap g jumpa boss lama sambil nangis2
cakap kat dia "boss..tlg sy, amek semula sy kerjaaa!"
bila aku ckp " sy taktau opis mana yg offer sy!"
dia bantai gelak mengekeh
tak sempat dpt jawapan dr dia
aku dah sedar dari tidor
tapi petanda dari mimpi "AKU AKAN BEKERJA HINGGA AKHIR NYAWA KAT TEMPAT SEKARANG NIH!"

SEKIAN. NAK G GOSOK GIGI..MANDI LAMBAT LAGI!!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saturday, May 28, 2011

UWAAAAAAAAAAA :'(

encik suami kata tak payah g tengok Nur Kasih
dia suh tengok CD UPIN IPIN GOSOK JGN TAK GOSOK
tengok ngan anak2 kat umahhhh ni haaaa
uwaaaaaaaaaa..JAATNYA kamu! !!
tak lomantikkkk la macam nih!!
Published with Blogger-droid v1.6.7

YUHUUU..SAYA DAH MANDI *_^

hehhehe..hari ni entry pasal anak2 je
tadi entry belum mandi
now entry dah mandi pulakssss
keh keh keh..jgn tanya nape background tmpt yg sama je
sebab galaxy tab sedang di charge di kawasan itu

sarah melawa dengan baju yang baru beli
hehehe,baju tu cuma RM7 aje tau
tapi kalau dah memang shantekkkk
pakai apa pon nampak shantekkkk..kannn! !

aku sebenarnya dalam keadaan yang sangat parah
ari2 nak membeli baju anak2
sampai dah kena marah dengan ayah derang
huhuhu..tak tau macam mana nak stop
beli sehelai yang harga macam kat atas tu pon
feel dia dah berbunga2
hepi dia Tuhan je tauu..

NORMALKAH PEEL INI WEHHH???

Published with Blogger-droid v1.6.7

SELAMAT PAGI CHENTAAAAA

selamat pagi kawan2 mama yang tersayang
kitaorang berdua tak mandi lagikkkkkk
mama pon sama..pon tak mandi lagikkkkk
bushukkkkkkkk kannn! !
Published with Blogger-droid v1.6.7

Friday, May 27, 2011

TANDA CINTA ♥



wawawa..korang tau ini bantal apa ???
ini bantal yang dia hadiahkan kat aku ketika dia lamar jadik kekasih dia sepuluh taun yg lalu
aku tatau apa tujuan dia bagi bantal tu
tapi bantal tu la yang duk kat kusi alas belakang aku kat opis nih
dah lunyaii..lembik sudahh !! tengok sarung pon dah koyak
tapi takkan di tukar dengan bantal yang lain
itu tanda cinta dari dia
itu hadiah pertama yang aku terima dari dia dulu

untuk dia...aku cinta kamu sangat²
tapi lepas ni kalau berani bagi bantal je buat hadiah aniversary ke, birthday ke
sila tidor luar okeh.....no kompromi !!! 

 
Published with Blogger-droid v1.6.7

YUHUUU..JUMPA REDMUMMY :-))

tengahari jumaat biasa memang aku akan keluar
walau tak beli apa² pon setakat cuci mata sudah cukupp
tadi pegi KLCC plan nak bayar bil hp nih
abes bayar terlajak masuk Isetan pulakkkk
bila dah masuk Isetan, setan dalam badan mula la kannnnn ^_*

tengokkkkk..aku nyaris pitam kat sini
memang dah nak rebahkan badan dah pon
nasib baik aku nampak muka pak guard dia
terus segar bugar..tak sanggup terima hakikat di bagi CPR oleh mereka²
keh keh keh..yawwwwwwwwwwww !!
dapat la beli 2 helai je tadi
satu untuk qaisarah, lagi satu untuk qistina ♥♥

nak balik tu tengah syok pandang baju korang tau aku nampak sape??
nampak REDMUMMY..fuhhhh!! teruja gila
kalau nak tau jumpa Siti Nurnaliza pon aku buat dek aje
tapi jumpa dia ni dgn muka sungguh tak malu aku pegi tegur
ini first time aku g tegur orang dulu tauuuu
lebih terharu masa kenalkan diri sebagai Shiela
dia terus cakap "Shiela Firdaus kann..i remember u!"

alang tadi rasa segan sangat²
lagi² takut ganggu dia duk soping kannn
nak amek gambar tadi tapi tak tau apasal tekak macam tercekik
malu gila nak mintak izin..hehehhehehe
tapi serious bila sampai opis rasa menyesal sesangat
rugi tak snap kannn..tapi lain kali kalau jumpa u Red
sumpah dah tak malu lagi nak tangkap gambar!!

ni gambar kat bawah ni aku cilok dari page dia
IM SORI EK RED..memang teruja dapat jumpa u tadi
cantikkkk, kecik molekkkk..jeles mak nyahhhhh!!






0.00


memang hepi bila tetiap bulan bil air jumlah dia RM 0.00 tapi nak tanya dari hati ke hati kat anak²..." korang time mama takde kat umah tak mandi ekkkk??"

MORNING. SELAMAT PAGI UOLS


TAK BAGI TAK PEEEEE....... (",)


Thursday, May 26, 2011

BILA SI BURUNG SAKIT PERUT



sebelum korang tanya..meh aku jelaskan. pic ni di snap dari dlm keta. itu cermin keta yang telah di kotori oleh najis si burung yang sakit perut.

cess punya burung..ni karang bila suami masuk keta mesti dia membebel 30 saat. ishhhh..mana la aku nak tau burung tu sakit perutkannnn..tak pasal je kena marah nanti! !

najis tu buleh buang suami, burung tu pon buleh di lastik esok pagi..tapi jangan biarkan kamis malam jumaat kita musnah kerana burung itu.

karang tidor luar bilik kang!

Published with Blogger-droid v1.6.7

BURPP..excuse me !!

 
citer pasal makan² tadi terus teringat kat Qistina
dia bila sendawa je mesti sebut "excuseeeee me!"
adoyaiii..ku tenyeh pale dia sambil cakap "len kali ckp alhamdullillah!"
kannnn..orang lain sebut aku tak kesah sangat
tapi kalau anak kecik macam tu yang sebut
rasa macam tak sesuaiiiii...TAMPOR LAJU NAK????



EMPAT JARI INI JARI SAYA !!


dulu masa memula keje saya keje kat KFC, kat Pertama Kompleks tu. keje buat air. satu cawan orange jus saya serve, tiga cawan lagi saya sedut sendiri..huahaha, orange dia best kannnnn. satu hari tu boss saya sound "shiela..kalau ikut kepercayaan cina jari pendek² macam u ni sesuai jadi cashier, kira duit!!". pastu memang dia tukar saya jadi cashier. setiap hari tengok wang ribu²..itulah sebenarnya punca saya jadi mata duitan tu..kannnnnnn!!

heheheh..pendek bukan sebarang pendek tau..jari itu penuh dengan kasih sayang. ehhhh..jangan la tanya mana ibu jari..tak muat masuk kat skrin handphone ni haaaa. (",)

moral entry : NAK TUNJUK CINCIN KAWEN..sekian!!


FAREWELL LUNCH DGN DIA

tadi pegi kat sini..farewell lunch untuk kawan yang nak resign


ini orang yang nak tinggalkan kami..dah hampir 5 tahun satu opis..to u Yatie..best of luck~!! elehhhh..tanak pandang kamera plakkkkk..malu kononnnnnnn :P


hehhe..makanan sedap sangat..cer tengok pic yang sempat aku snap kat bawah ni :









bestkannnnnnnn~!! korang tanak tanya ke sapa punya makanan tu??hahahah...aku la yang punya !! kata bayar harga RM50..takkan nak makan sepinggan je kot..rugi la kannnnn! BURPPPPP..excuse me !!!



CUTI MALAYSIA


apply cuti 6/7/2011. one of my friend tanye nak g mana..me jawab "nak pegi Hongkong..pegi pagi balik malam!'..gelak pulakkk..nak ikot takkk????


NASI???

THANKS GOOGLE 


nak tau?? tanak tau pon bagitau. dah hampir 2 tahun aku tak sentuh nasi dengan tujuan nak berdiet tapi sampai la saat aku taip entry ni badan aku masih belum macam Rozita Che Wan. masih macam Syanie. dah cuba jugak sapu macam² losyen, yang panas macam CILI pon dah penah..cuma CILI BOH je aku tak guna...huhuhuhuhu. sadiskan lemak kat badan nih. mak tak suka! mak tak suka! mencikkkkk!!


ANAK OH ANAK!!


dia sekarang ada exam pertengahan tahun. semalam suruh dia baca buku di buat tak tau. bila marah baru pegi amek. dari bilik ku tengok mulut kumat kamit membaca. bila di dekati memang dia sedang baca..tapi bila tengok subjek buku tu terus aku menjerit "buku matematik bukan buat bacaaaaaaaaaa...kena buat latihannnnnnnnnn!!" ...di tutup buku tu sambil jawab "eh mama neh..itu pon nak marah!'..GRRRRRRRRRRRRRRRR !!


TENKIU


entry yang ringkas neh..cuma nak cakap time kasih kat kawan² yang sudi jengah blog ni. biarpon sekadar PV..ia sungguh menggembirakan lagi² blog ini baru je berusia 4 bulan setengah. thanks to Oshin yang print skrin pic ni. sayang korang 4 7 9 8 6 5 .

SALAM PAGI KHAMIS SAHABAT



Morning. hehehe..celik je mata terus teringat kat blog.baik coret² kat blog kan dari duk buat bukan² kannn. nak anyam ketupat pon raya posa lambat lagi :-P

tu nampak gambar kat atas tu?? Misi aku hari ni nak masukkan sume kertas itu ke dalam fail. kejap je ni..yang jadi terkumpul tu sebab malas nak asing ikut fail, bila dah siap asing tu tak sampai setengah jam buleh siap :-)

eh...dengar tak kat radio tadi?? dia cakap bank negara nak buat semula duit RM20. ramai yang call cakap ada simpan duit lama² nih..buat kenang²an. huhuhuh..duit kalau sampai tangan aku takde nak buat kenangan der..habis² aku guna dan manfaatkan tujuan duit itu di buat. Ada lagi 9 orang macam aku kat perumahan yang sama aku buleh gerenti mamak yang bukak kedai akan maju..hari² kita orang datang labur duit tauuuuu.

semalam kan duit aku dah habis. pagi tadi mintak kat lalink, nak kaber punya pasal konon aku cakap le "ba,nak duit RM2 nak beli breakfast!" dia bukak wallet dan bagi aku betul² RM2. cessssssss..bahasa kiasan pon tak paham. banyak tu nak buat makan apa lalinkkkkkk :-(

pastu dia ada sound aku "sayang ni kuat sangat main duit!" dalam hati menjawab " main pasir takut tangan kudissssssss!"..kehkehkeh, sian dia..tapi tu la,kalau bukan aku habiskan sape lagi kannnnnn?????


Published with Blogger-droid v1.6.7
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket