Thursday, June 30, 2011

BUKTI AKU SEBENARNYA AGAK BERANI (",)





erkkkkk...panjat² pokok tu aku masih boleh terima akal !! tu yang berakit tu...euwwwwwww!! tatau macam mana tetiba je pegang pendayung pastu duk atas pelampung tu !! nasib baik pelampung tak kempissss !


!!!!!! @#%$&*^%$#@




WORDLESS THURSDAY!!!

MENGAPA MESTI TERLALU MEMILIH ??

hurmmmm... caner nak mula ayat ehhh?? kadang kelu jugak nihhhhh!
first² nak bagitau ..June dah last ari ni..cer tgk belah kanan korang
entry untuk bulan ni je banyak tu??? masyaallah..hyper doll !

oraitssss..balik pada tajuk..aku kadang heran dengan setengah orang ni
keje terlalu memilih..gaji 1K kebawah tanak, alasan belajar sampai U
nak tunggu yang gah, gaji 2K ke atas baru nak keje

sikit pesanan dari aku..selagi ada peluang amek la dulu pengalaman tu
tak salahkann dari duk kat umah tanam anggur hijau yang tak tumbuh²
sikit pon duit tu..so sambil keje kan boleh jugak cari peluang lain
ini takkkk...dari kecik mak pak dah tanggung
dah ada kudrat keje pon nak kena tanggung jugak??

erkkkkk...pasal apa aku buat entry ni eh??
pasal menyampah la ngan sikap terlalu memilih tu
nak tau satu cerita benar?? ..bukan kisah sedih cuma nak kongsi

A bermula betul² dari bawah..keje KFC 8 tahun walaupon keputusan SPM membanggakan
lepas tu amek kursus komputer..tak pegi U sebab kemaruk bercinta
lepas tu dapat keje opis..jadi kerani gred paling cikadisss
gaji RM750 aje tauuu..tapi siang keje opis, malam keje part time

asalkan kita ada kesungguhan, ada niat nak mengubah kehidupan menjadi lebih baik
semua boleh kita lakukan tauu..lagi masa tu A dah punye seorang anak
bertatih la dari bawahhh..& skrg alhamdullillah
walau tidak segah orang lain tapi si A selesa dgn apa yang ada skrg

tak perlu memilih sangat..selagi rezeki itu halal amek je dulu
lepas tu berusaha untuk capai kejayaan sikit demi sikit
dah dapat gaji jangan lupa hulur kat mak pak..
RM50 pon cukup senangkan hati diaorangg..buat mereka tersenyum bahagia !!

SEKIAN LETERAN AKU DI KALI INI !!..erkkkkk...korang tanye ek sape si A tu??? A tu bukan nama sebenar, nama sebenar dia AKU lahhhh... ^_*

SELAMAT PAGI KHAMIS ♥♥

selamat pagi !! hopefully hari ni ceria² aje ehhhh!
hari ni confirm aku sangat bz, tapi macam biasa..draft sudah ku siapkan !!
tunggu nak publish aje..kannnnnnn!!

erkkkkkk...ada orang komen "blog bukan ada apa² pon..biasa je aku tengok!"
aku nak tanye nie...penah ke aku cakap blog aku luar biasa ??
tak pernah cakap pon kannnnn..so apa problem ehhh??
free untuk kamu bukak free jugak untuk kamu pangkah !!
malas nak pikir tapi nak bagitau
kalau sume blog pon cerita pasal politik macam yang kamu minat
kat mana eh kelainannya??? apa yg membezakan antara satu blogger itu??
hehehehhee..tepuk dada lagi, sendawa kuat² okehhhh (",)

untuk yang sering bagi aku sokongan, bagi semangat
yang setiap hari masuk tanpa jemu di sini...pon aku tak nak cakap banyak
cuma nak cakap sikit.... AKU SAYANG KORANG KETAT²² !!


Wednesday, June 29, 2011

WORDLESS WEDNESDAY !!

Akhirnya bagi satu wordless ! kekekekek!...(mak tak biasa la word²less nih!)


**BUBYEE !!


INTERNET MENGONG!!

GRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!
aku geram nehhhhh..dari tadi duk main refresh
mengong tahap cipanzi dah tenet nih!!
nak sepak bagi jahanam opis punye
sabar je la kannnnnn!!

hurmmmm..korang tunggu esok la ekk entry baru
banyak ni idea mencurah² (macam curah daun keladi)
nak announce winner untuk baby contest pon tak lehhhhh !!
so... jom siap² kelik...curahkan bakti kat umah pulakssss!
ehhhhh..silap, lambat lagikkkkkk..i mana bole balik
report tak keluar lagiii..balik boleh mengakibatkan esok takyah datang lagi ke opis tauuuuu ^_*

bubye !! berhati² di dalam LRT, tangan jangan raba orang lain!!!

NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA !!

hurmmmm...pertama sekali aku bukan alim ulama
banyak pasal agama yang aku tatau
yang belum aku amalkan sepenuhnya
tapi aku sangat terkejut bila ada seseorang ini
"alaaaa...dosa aku tidor ngn dia biar Tuhan yang tentukan!"
"aku bukan jahat sangattt..sembahyang pon tak penah tinggal!"

terlebih komen mengundang balah
tapi aku ada baca "NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA!"
yang wajib kau dah buat takkan yang itu pon kau tak tau haram...kannnn!!


DIA BARU BERUSIA 3 TAHUN !!


mungkin bagi orang lain dah biasa tengok..tapi bagi aku still mengkagumkan !! beza umur cuma 5 hari dengan anak aku sendiri..lihat dia menghafal surah AlFatihah. sejuk hati mendengar... :-))

opsss lupa nak cakap..ini anak adik aku !! mak rock tak ingat..anak sume surah yang senang dah boleh hafal !! **dikkk..tayah nak perasan, Miyon ni ikut peel akak kot !!

LIFE BEGINS AT 40 ???

hurmmm..korang dah makan tengahari?? aku macam biasa laaaa..diet tapi diet yang tak membawa erti. tak turun² makin naik adoo! ehhh nak tanya nih..line internet korang ada problem takk?? aku punye bukan problem lagi...ala² mintak di rendam dalam kopi GRRRRRRRR!!

bila tak keluar lunch, keje aku meround wall kawan² FB la . nak berblogwalking line selowww , so carik² mana status yang boleh di like & di komen. pastu terbaca lah status tentang kesetiaan kat wall kawan aku. dia cerita yang perempuan lebih setia berbanding dgn lelaki ...betul tidak, korang jawab sendiri ekkkkk!

tapi aku pulak tetiba je teringat pulak kata Encik Bekas Suami dulu " perempuan ni akan bernilai dan berharga masa umur 20 hingga 30 tahun lebih tetapi lelaki berharga dari 20 hinggalah ke tuanya!" bila aku tanye kenapa dia jawab "tunggu je hari tua kamu!" . huhuhuhu..tatau apa yang ada kat pikiran dia sebab sampai la kitaorang bercerai aku tak penah tanya pon dengan dia. cuma sekarang tetiba terpikir ada benarnya bila banyak sangat lelaki 40 ke atas yang mengahwini pompuan muda kannnn...nape ekkkkk?? memang betul ekkk LIFE BEGINS AT 40 ??

AYOHHHH..takut jugak dengan fenomena begitu. takdir DIA kadang kita tak mampu nak lawan kannn.cuma satu yang terngiang² nehhh..orang tua² cakap perjalanan hidup kita sedikit sebanyak akan mewarisi perjalanan hidup kita dan kata² itu sangat menakutkan kerana ayah sendiri mengamalkan poligami. aduhaiii .. sakit mata sakit hati sakit jiwa raga melihat ..apakan daya aku hanya seorang anak ! tak punya kuasa untuk berkata apa² ponggggg...asal dia bahagia cukup kannnnn! malas nak amek peduli tambahan lagi mami dah tak ada !!


erkkkkk....tatau nak tulis apa !! speechless lagikkk !! cakap lebih takut di salah erti.  kita stop sini. BAI !

SEKADAR RENUNGAN

MASA KECIK MAIN TIKAM² SINI : :

Credit pic to liyalicious.blogspot.com
DAH BESAR SINI PULAK : :


****entry sekadar renungan. pendapat penulis tak semestinya betul. tepuk dada sendawa kuat² ~!!


PERSAHABATAN !!


"BUKAN SEMUA ORANG YANG SUKA PADA KITA DAN KITA SUDAH PASTINYA TIDAK MAMPU MEMUASKAN HATI SEMUA ORANG. ITU HAKIKAT SEBUAH PERSAHABATAN"

**kalau siapa yang dah lama baca blog ini mesti perasan saya banyak attach gambar kucing kannn... nampak macam suka kucing tapi hakikatnya bila anak suarakan hasrat nak bela kucing, saya pantas jawab "Yun pilih..samada Yun duk dalam umah atau kucing tu!"..sampai ke hari ni, ekor kucing pon ku tak nampak dalam umah!! ...SEKIAN !! MAAFKAN SAYA KALO TAJUK ENTRY NGAN MAKSUD TAK KESAMPAIAN ^_*

Salam Rabu Terakhir di Bulan June 2011 ♥

Salam Pagi...erkkkkkk!! korang nak tau aku sebenarnya takut nak letak perkataan "terakhir" di setiap perbuatan aku. Takut² itu memang yang terakhir untuk aku dan terpaksa tinggalkan segala yang aku sayang di dunia ini. Tapi bila fikir balik..andai ajal sudah sampai tak kira apa keadaan pon akan tetap berlaku kannnn!! hurmmmm...kalau aku dah tak ada, ini je kenangan yang boleh di tinggalkan..yang mungkin boleh menjadi pengubat rindu anak² pada aku nanti ...ehhh! kenapa pepagi macam ni nih?????

Ishhhh...ntah nape lately ni asyik fikir tentang ajal !!..jom tukar topikkkkk! Hari ni aku bakal kebizian yang teramat. Tak tau sempat ke tidak nak berentry seperti biasa. Nak siapkan month end. Staff berwibawa kannn ...keje haruslah di siapkan dulu !! (chewahhhhhh!) . Banyak menda nih nak buat dulu..tatau mana nak sentuh dulu :-(

Lepas ni July pon dah nak tiba. Bulan kegembiraan berdouble triple untuk aku. Hehehehe..mana taknya 23 July nanti birthday Qistina , 24 July birthday Qaisarah & 27 July pulak birthday aku sendiri (yang ke 17) . Besttttt...tak sabar tunggu tarikh² itu walau hakikatnya encik suami bila tiba je bulan July mula la nampak loya² & muntah² kannnn. Simptom orang yang bakal kehabisan duit...keskeskeskes! Elehhh..bukan ku mintak yang bukangg² pon..cukup menyintai & menyayangi aku & anak² sepenuh hati..itu dah lebih membahagiakan untuk seorang wanita bergelar isteri kannnnnnn......hehehe ! ye sangatttttt!

Uhhhh..dah panjang nih!! Jom ah buat keroje pulak. Ada masa karang jumpa ehhhhh!

Tuesday, June 28, 2011

LIMA!! MATA DUITAN !!

pagi tadi dalam keadaan separa sedar aku suh encik somi tinggalkan duit
bagitau dia aku nak "5" pastu sambung la tidor semula
ni baru teringat pasal tu dan aku bergegas g jengok atas lemari tu !!

uwaaaaaaaaaa....aku mintak limaploh inggit bukan lima inggit laaaa
aku yang salah sebut atau dia buat2 tak dengar nih????
takat lima inggit...aku pon banyakkkkk,,huhuhuhuhu~

pastu terbaca satu status tadi kat FB aku tadi...pasal "MATA DUITAN"
lagi sekali aku nak komen (sbb dulu rasa penah buat entry mata duitan nih!)
takpayah nak risau, tak payah nak bengang bila orang gelarkan kita mata duitan
asalkan mata duitan kita tu kat duit suami sendiri bukan suami orang lainnn!!
sebabnya hanya satu...time suami kita susah org2 tu tak dtg pon tolong kannnn
kita jugakkk....so Dont Wori...teruskan je guna mata itu
asalkan tau batas2..asal suami sendiri tak matikk tercekikkks ^_*









**encik suami cakap mata duitan aku di tahap yang membanggakan..pegi pasaraya takyah bawak calculator kecikkk, sepenuh troli pon aku buleh kira sendiri tauuuuu...TERER KANNNNN!




CANTIK TAK??



MOTIF : tak dapat di pastikan...cuma nak tanya cantik tak pouch bag warna putih ?? 
dan untuk pengetahuan korang aku sebenarnya tak suka warna putih
lelagi aku ada anak kecikkk..lima minit je menda tu akan warna putih
lepas tu akan bertukar jadik kaler ikut keadaan semasa
tengoklah apa kat tgn derang waktu tu..itulah warna yg bakal mewarnai brg2 putihku!!

tapi untuk henponggg aku nih..gatal jugak sambar warna putih
dah berusia dua hari kat tangan aku
dan sangat mengkagumkan..warna itu masih putih
putih kerana bila si anak baru hulur tgn nak capai aku terus jerit "JANGANNNNNNNNNNNNN!"
huahahaha..sebenarnya bukan takut beg tu kotor pon, tapi itu kan henpongg baru.....sayangggg oiiii!



Published with Blogger-droid v1.7.2

KENAPA DIA SERING MENGHANTUI??

sebenarnya pagi tadi terjaga pukul 5am
bila terjaga memang rasa lega sesangatttt
bukan apa..aku tatau kenapa lately ni aku sering di hantui mimpi yg sama !!
dah berkali2 aku mimpikan apa yang aku lalui ketika remaja dulu

dah macam lakonan semula..sume hadir dalam mimpi itu
yang paling merimaskan...muka bekas laki pon akan ada dlm mimpi tu!!
hurmmmm..orang kata kalau kita sering mimpikan dia
maknanya kita memang rindukan dia..tapi..uishhhh!! aku mana rindukan dia!!
sebesar semut api pon tidakkkkkkk!!

erkkkkk..mesti dia yang rindukan aku ni kannnn !
rindu sebab dia tau ada menda yang dia tak selesaikan lagi
dia nafikan hak anak dia..dia abaikan nafkah yang menjadi tanggungjawab dia
aku dah malas nak mengejar..itu urusan dia dengan DIA
pandailah menjawab bila tiba saatnya nanti !!


AKHIRNYAAAAA....AKU TEWAS!!



Assallamualaikum & Selamat Pagi
Fuhhhh...hari ni bole lepas rindu habis2an kat blog ini
Cuma nak bagitau nehhhh..itu pon kalau korang sudi amek tau la kannnn..hihihihihi
Akhirnya aku tewas...amek MC hari nih !!
Kesan dari kejadian joint paintball, sky trail, flying fox , berakit kat Bukit Gambang tu
Kaki yang sebelum ni bole melangkah dengan jarak 50cm setiap langkahan
Cuma boleh buat 10cm je hari nehhhhh...huhuhuhuhuhu
Gila sopangggg wehhhh....macam robot pon ada
Nasib baik jerit kat anak cuma guna suara
Kalau tidak confirm aman derang tanpa suara aku hari ni !!

Errrrr...idea macam mencurah2 jugak neh
Tapi nak menyusun ayat plak tatau caner !!
Entry lepas nie la ekkkk..entry ini aku noktahkan kat sini kejap
Nak pegi bilik air....belum mandi nihhhh!!

Muahhhhhh!!!



Published with Blogger-droid v1.7.2

Monday, June 27, 2011

AKU TAHU AKU BOLEH!!

** INI ENTRY TENGAHARI YG TAK TERPUBLISH. JEMPUT BACA YER!!

hai..selamat tengahari korang, baru sehari tak update blog dah rasa tak besh
kannnn..apa boleh buat dah di hantar pegi kursus, ikuttt je lahhh!!

kursus ni start hari Sabtu, hari ni baru abes
so..kat sini banyak menda yg aku belajar
tentang team work terutamanya
jugak tentang membina keyakinan diri sendiri

Tu tgk gambar kat atas, kecik je tp itu aku
sebelum ni nak bergerak dari tempat tinggi mana aku berani
kat sini semua aku cuba!!

sebelum flying fox tu aku buat sky trail
euuuwww..meniti atas tali dari pokok ke pokok dgn ketinggian 25 kaki dari tanah
tak tau mana kekuatan yg aku dpt
tp mmg memula tu lama aku duk kat pokok beranikan diri
bila dh start gerak dr pokok tu aku suruh trainer tu nyanyi lagu
kekeke..melayan dia ngn peel aku..tgh dia nyanyi aku suruh dia stop
cakap kat dia "takpe, sy bygkan laki sy ada kat pokok sana!"
hehehebhe..eksyen tu bila keberanian dh start ada
and finally aku berjaya habiskan..tererkannnn!!

pastu g join plak main paintball
cessss! penat je nyorok balik pokok pon still kena tembak (pokok lg slim dari aku!!)
petang pulak join aktiviti berakit
satu group bina rakit bersama2 pastu mendayung kat tasik tu
tapi rahsia nak bgtau ni "satu teknik ikat tali rakit pon aku tak hafal!"
malas nak hafal, ye laaa..aku g kerja bkn naik rakit pon kannnnn!!

so now dah tunggu bas nak balik
nak lepaskan rindu kat suami dan anak2
tapi ada kata2 yg aku akui seribu kebenaranya yg aku pelajari kat sini

KITA UMPAMA ICE BERG DI LAUTAN, NAMPAK KECIK JE DI ATASNYA TAPI SEBNRNYA BESAR TERSEMBUNYI DI BAWAH LAUT!!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Sunday, June 26, 2011

PAGI KORANG (",)

selamat pagi
hari kedua aku kat sini
hari ni aktiviti lagi padat
tatau sempat tidak nak jengah blog ni karang

hari ni nak try sume outdoor aktiviti
semalam masuk hutan aku tak jadi join
dah semangat, dah smpai kaki bukit
pastu elok je trainer tu ckp siapa semput baik cakap
sbb dlm tu mcm2 benda yg boleh jd
uwaaaa..otomatik aku ckp aku ada semput
walhalnya penakut..so dari susahkan diri org lain baik takyahkan!!

so hari ni aku nak try buat paintball, flying fox ngn sky trail
hopefully keberanian itu karang ada..heheheh
whopsssss..ada satu lagi aktiviti yg aku tak suka.. BERAKIT!!
aku cuma pikir satu kemungkinan kalau aku join
takut buluh rakit patah enamblas bila aku naik
dan aku terkapai2 dalam tasik mintak pertolongan

Kekkeke..tau dia bagi life jacket
tapi aku risau aku terus tenggelam dalam tasik
dan life jacket tu je yg terapung kat atas..kannnn!!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Saturday, June 25, 2011

YUHUUU..SUDAH SAMPAI!!

akhirnya sudah sampai
pemandangan dari bilik aku
tergamak di baginya bilik ujung dunia utk org penakut mcm aku ni!!!
nasib baik sebilik dgn kawan yg dah biasa

huhuhu..sampai je org lain g antar brg derang dlm bilik
aku g antar perut carik makan. .dh kenyang bru msuk bilik
tatau aktiviti apa hari ni tapi kul 2.30 kena berkumpul kat bawah
ayarkkkkkk..letih la, esok start aktiviti tak buleh ke???

Published with Blogger-droid v1.7.2

HUARGHH..LAMBAT LAGI KE SAMPAI??

aku rasa sepuluh kali dah aku pejam celik pejam celik
bukan apa..takut kalau lena betul aku terdengkur
ehh..jgn ingat aku jenis tidor kuar irama okeh
cuma berjaga2 itu kan bagussss.. (",)

tak tahu dah kat area mana nih
selak langsir nampak utan
jgn bawak g Golok cukupppp..hehehhe

tapi tadi masa sedar dari jaga tiba2 terbyg muka org itu
sape dia aku tak kenal. .tak nak kenal pon
tapi aku dgn dia bertentang mata sebaik aje aku sedar
sedar dari tidor yang sangat lena dalam bas awam!!
aku mula pelik nape dia tak sandar kat kusi bas tu
siap pegang palang kusi depan pastu muka duk jeling2

aku ingat nak ngorat aku kannnnnnnn
rupanya baru teringat masa tidor tu aku mungkin terlentok atas bahu dia!!!
kehkehkeh..aku berani cakap itulah penyebab kenapa dia jeling aku
itupon confirmation berlaku keesokkan harinya
bila turn aku pulak berdiri dlm bas yg sudah penuh
aku terpandang pompuan dok elak lelaki sebelah dia yg kemain lagi lenanya!!!

hahahhaha..jam tu jgk muka mamat yg semlm dtg kat ingatan
rugi wehhh elak2 pale aku dari terlentok bahu kome
ramai giler nak tunggu peluang itu tauuuuuu!

Published with Blogger-droid v1.7.2

Friday, June 24, 2011

WORDLESS FRIDAY..kekekeke!!


NOTAKAKI : untuk keterangan lanjut sila lihat ENTRY ini.
NOTATAMBAHAN : kaki saya tak tersadong mana² batu .
NOTALAGI : terima kasih dia yang selalu cuba untuk membahagiakan!!
NOTA BETUL² : ini bukan wordless entry..ini wordmore !!

SEKIAN. TERIMA KASIH.

REWARD UNTUK DIRI SENDIRI

Morning...dah breakfast ??
aku macam biasalah..amek breakfast kat internet dulu
breakfast minda...breakfast perut karang sikit boleh buat

euwwwww..berdebar tunggu besok hari, bkn excited nak pegi kursus tu
tapi excited nak memikir cara nak mengulat...hehehheee!!
(tak shuke kursus..kursus kawin je aku shuke!!)

erkkkkkk..ni ada satu menda duk berlegar kat kepala lagi ni
dari hari tu pikir NAK, TAKNAK, NAK, TAKNAK, NAK ??
tak tau patut ke tidak aku beli handphone baru tu
mula pikir nak beli HTC HD tapi setelah di timbang tara
sendiri pon dah ada Galaxy Tab..aku rasa membazir beli mahal²
terpikir nak beli Samsung Ace...harga lebih kurang RM900 aje

tapi itulahhh...tetiba rasa sayang nak keluarkan duit
sedia maklum aku agak kedekut untuk diri sendiri
tapi untuk anak...bangunan SOGO aku sanggup nak beli untuk diaorang
hehehehe..tapi bila pikir balik soplohnamblaskalidua
kadang² kita perlu reward untuk diri sendiri kannn
setelah letih bekerja mencari duit itu
ada menda yang kita perlu beli untuk kepuasan diri sendiri :-))

huhuhuhu..bila dah pikir macam tu aku nekad
sehari dua kalau kaki aku tak terlanggar batu terjatuh
aku confirm beli..tak kira, duit tak cukup nanti boleh pau dia pulokkkkk!
opsssss..tanye apa kaitan langgar batu tu??
kekekekke..bila langgar batu aku melatah
bila melatah aku sure terlupa nak buat apa yg ada kat pale otak..kannnnnn! ishhh ! ish! ish !


so diri sendiri...sabar ekkkk!! nanti ai rewardkan diri sendiri dengan henpon baru ekkkkk!
aku sudahi entry aku pagi ni dengan pantun 2 rangkap yg aku cilok dari wall aku sendiri
tanda bosan aku pada kawan yang perlakukan aku sebegitu :

LU LANGSI LU MATI
WALL FB KUNCI WA BENCI !!

sekian. terima kasih.assallammualaikum.


Thursday, June 23, 2011

FLYING FOX ? PAINTBALL ? SKY TRAIL ?

sabtu, ahad dengan isnin aku kena attend team building kat Gambang Resort . adehhhh nyampahhhh...kena tinggalkan anak² ngan suami...3 hari tu lama tauuuuuu! tak shuke ! tak shuke ! nasib baik wajib..kalo tidak, kirim salam warahmatullahhiwabarakatuh aku nak pegi ....

tengok outdoor aktiviti dia ada flying fox, ada paintball, ada sky trail. erkkkkk..satu pon aku tak pernah cuba sebelum nih !! di buatnya sakit jantung time main menda² tu nanti sape nak jawab ?? sape nak jaga suami aku nanti????

kekekekekkeke....nampak je brutal neh, jiwa penuh taman !! penakuttt weh !


SSSHHHHH..RAHSIA KITA !!


ssshhhhh...rahsia tau !! jangan sampai pak encik tau !!
saya soping online lagi..heheehe, ni jugakla punca nape saya suka berFB
tapi nak tauuu..setiap kali bawak balik barang² kat umah
belum pak encik tanye saya dah cakap "kawan blogger bagi nehhhh!"
kekekekek...sori ekkk guna nama korangg
tapi ini termasuk dalam tipu sunat kan ?
tipu nak mengelak mulut dia letih berleter & tinge saya sakit mendengar *_^


SELAMAT PAGI


Good Morning
Pepagi yang indah...tambah indah bila celik mata capai Tab masuk facebook
kekkkeee...tak buleh buat apa, aku termasuk dlm kategori penagih tegar facebook
cuma aku jenis tak menggigil je kalau tak dapat log in
kalau menggigil...sumpah korang tak leh beza aku dgn penagih dadah..kan ! kan !

Pagi macam biasa selalu aku akan check email, inbox , balas komen kwn yang menegur
cuma pagi ni di kejutkan sikit dengan manusia yang suka mencari masalah
aku kan ada buat baby contest kat page aku sendiri
ada makhluk tuhan yang boleh komen kat salah sorang kawan aku
"nak vote macam mana kalau dah tak comel?"
ekkkkkk..perlu ke dia berkata begitu??
orang macam ni aku labelkan "orang yang kurang kasih sayang"
berkata begitu kerana nak tumpuan di beri pada dia.... ish ! ish!
tak yah susah²..meh datang kat aku
aku tau caner nak bagi hargai orang yang ada kat sekeliling..meh!

Pastu pagi tadi kul 6.00am masa keta tengah tggu lampu merah bertukar hijau
(ehhh..baik plak lalink kannn..biasanya pepagi suka langgar lampu merah!)
ternampak sorang perempuan muda..maik aihh! seksiiii!
putih melepak, berbaju singkat nampak peha dan keseluruhan bahagian belakang
nak kata hantu..tengok kaki jejak bumi, kasut pon siap tali yang lilit² betis tu
hantu mana pakai kasut seksi kannnnn....
(eh kejap...lalink tak langgar lampu merah sbb dia pon perhati pompuan ni kottt!! cisssss!!)

dalam hati aku masa tu cuma terdetik "6pagi..tak sejuk ke minah nih?"
bila lampu hijau lalink terus jln tp aku nmpk ada kereta wira menghampiri pompuan tu
muka pompuan tu macam tetiba ketakutan
aku tengok dalam keta tu ada 4 orang lelaki
driver rambut serabai gila..muka orang pecah umah
erkkkkk...dalam hati aku pikir bukan²
aku imagine pompuan tu di tarik dalam keta & di perlakukan dgn menda yg tak elokkkk

uishhhh...biar aku tak kenal pompuan tu pon dalam hati berharap agar dia selamat
moga hanya otak aku yang berpikir bukan² :-(
pikir positiff...itu kawan dia kan ! kan ! (tapi apasal muka pompuan tu takuttttt?)

tapi itulahhhh...walaupon orang kata pakaian bukan penyebab kes rogol
tapi kena akui jugak..itu juga penyumbang kepada kejadian itu
erkkkk...ter speechless pulak sbb otak aku sbnrnya masih imagine bukan²
takleh nak buat apa sbb memang dah azali otak aku jenis separa 18sx !!

** hopefully itu bukan Seth Tan yang penah perkosa Nora Elena dulu kannnnn !!



Wednesday, June 22, 2011

OK....START TO VOTE NOW ♥♥

oraitssssss....tanda terima kasih pada kawan² yang selalu bagi sokongan
aku buat baby contest..tak buat kat blog sbb sebelum ni penah buat
derang cakap susah untuk kawan derang nak undi ..

so..kat sini cuma nak memberitahu
kalau korang nak tengok baby² yang comel itu
boleh klik dekat SINI

macam biasa sebelum nak like mana² pic
likelah page itu dulu ehhh
takpee..kalau rasa page tu tak best
dah abes contest nanti unlike la semula :'(
no heart feeling ....(tapi ada simbol orang nanges tu!!)

untuk sume..GOOD LUCK
mama ila ada hadiah spesel utk yang menang tauuuu
muahhhhh ! muahhhhhh !


UWAAAAAAAA...LIDAH NI PONGGGG!

 

bz keje ekk?? cer letak kejap pen, pembaris, stapler,getah (??..buat lestik boss ek) jom kita dail no orang kesayangan kita..ucap kata cinta padanya. percaya @ tidak..dia pasti gembira. INI TIPS CINTA tapi masa call pastikan jangan salah panggil dia dengan nama lain ekkk..itu tidak menggembirakan dia tapi mendatangkan bahana kat diri kita sendiri!!**uwaaa..caner aku buleh panggil dia "abang" nehhh...aku mana ada skendelll!!

**keh keh kehh...professor cinta yang sengal ubi !!  kisah benar bukan rekaan. kejadian baru sebentar tadi. cesss la lidah nih!!

KITA SALING MEMERLUKAN

THANKS TO GOOGLE
satu kelemahan sikap aku yang sebenarnya..aku cepat merajuk
cepat juga mengalir air mata bila tengok nasib org lain walau takde kena mengena dgn aku
tak boleh tengok atau dengar apa² yang sedih mesti hati turut sama menangis
ini semua selepas aku lahirkan Sarah dulu...
koma ketika melahirkan, tengok penderitaan Sarah utk teruskan kehidupan
menjadikan aku semakin menghargai hidup,semakin mudah menyayangi

sama jugak kalau aku nampak orang yang meniaga
kalau terpandang ada makcik yang meniaga goreng pisang ketika hujan yang lebat
aduhhhhh..terbayang kalau itu orang tua aku sendiri..kesian kan!
kalau pegi pasar ternampak ada gerai yg takde orang singgah
cepat² tarik tangan suami sambil ckp "kesian dia kan ba..takde org pon beli!"
suami dah paham sgt peel aku..memujuk smbil cakap "takde rezeki dia hari ni"
suami tambah lagi "tapi sayang jgn tak tau..kadang derang ni lg byk duit dari kita"

ahhh..banyak duit atau tidak itu bukan masalahnya
yang aku bangkitkan cuma perasaan sedih
kalaulah aku banyak duit..mesti aku beli apa yang org tu jual

sebenarnya entry ni cuma nak melahirkan rasa kesal dgn sesetengah pihak
suka pandang rendah dengan kedudukan orang lain
ye tau kita dah berada di satu tahap yang agak selesa
tapi kita tak patut pandang hina pada orang lain kannn
tanye siapa saje..takde orang kat dunia ni nak jadik susah..nak jadi miskin
tapi apa dia boleh buat kalau rezeki dah tertulis takat itu aje kannnnn

even orang tu keje angkut sampah..
tak perlu tutup idung ketika lalu di sebelah dia yg sdg bekerja
jaga hati orang tu..cukuplah dengan bernafas gunakan mulut
sebab kita kena pikir..kalau semua org pon tanak buat keje mcm tu
apa akan jadi sekeliling kita???....

huahahahah..entry ni terlalu berkias
aku perlu jaga hati orang sebenarnya sbb yg melakukan sikap ini kebykan di sekeliling aku
kata ringkas...KITA SALING MEMERLUKAN
jangan lupa memandang ke bawah ketika kita sudah berada di kemuncak !!


HASIL POST MORTEM


penat wehhh duk memikir nape berat aku tang tu aje
65.8 pastu 65.7 pastu 66.6 pastu 65.8 semula
diet bagai nak rak tak membawak apa² makna pong !!

last sekali LilY Talib bagitau aku
"Shiela gemuk bukan sbb makan tapi sebab hepi!"
keh keh keh... walau makan dalam
tapi itu sebenarnya hakikat yang terpaksa aku akui..mekaseyyyyy Lily !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket