Friday, July 29, 2011

SALAM RAMADHAN !!


salam !! Jumaat terakhir sebelum kita menempuh Ramadhan
so sy mohon maaf klu ada terkasar bahasa tersinggung hati sepanjang sy jadik blogger yaa!!

hehehehe..terpaksa buat ucapan hari ini
takut sabtu ngan ahad saya bz menguruskan sang suami..opssss!! anak² la
takut tak sempat nak bukak blog kannnn!!
Puasa nanti jangan yangg yokkk bukak periuk ekkkk!

Bye!!

**Mami..ila pasti rindukan ikan singgang dari mami untuk berbuka !! :'(


Wednesday, July 27, 2011

APA YANG HARUS AKU BUAT??

HURMMMM...entry kedua di hari jadiku sendiri
Waaaaa..dari tadi hadiah banyak yang tiba
Yang majoritinya dari kawan² internet
Thanks koranggggg....terharu sangat di sayangi sebegini rupa !!

Sedang duduk baca semua ucapan kat FB
Tetiba bayangan wajah si anak muncul di kepala
Teringat wajah sugul dia bercerita..bukan sekali tapi berkali² !
Dia yang sering luahkan rasa kecewa krn di ejek oleh rakan² sekolah
Semata² ibunya mempunyai tanda di dahi :'(

Huhuhuhu..lihat di gambar di atas itu !!
Aku tau kepedihan hati dia bila di ejek
Kerana aku sendiri sudah melaluinya semasa kecik dulu!!

Nak pegi sekolah atau ke mana sekali pon
Ku sikat semua rambut depan menutupi kemas di dahi
Tanak kawan² nampak..tanak kawan² ejekkk
Tapi itu dulu..dulu masa kecik ..masa tak tau apa²
Sekarang ni...aku bangga punyai anugerah dari DIA seperti ini
Yang aku pasti bukan semua orang ada bukannn???

Ingatkan semua tu berlalu mengikut waktu
Tapi rupanya tidakkkk...anak aku pula menahan rasa sakit hati
Sampaikan bila aku bertudung di suruh tarik anak tudung terus menutupi dahi !!
 Uwaaaaaa..sedeynya bila ada orang yang melukakan hati insan kesayangan aku
Apa yang aku harus buat...dah aku terangkan padanya
Tapi dia masih budakkkk...yang rasa malu bila di ejek² sebegitu!!

Adikk..kalau tanda di dahi ini boleh hilang semudah memadam tulisan di pasir
Mama bersumpah mama akan lakukan..asal anak mama bahagia
Asal anak mama tidak di sakiti hati sewenang²nya oleh orang lain
Tapi adik...apa yang mama boleh buat??
Selagi hayat mama ada selagi itulah tanda ini mama bawa bersama :'(

MAMA SAYANG ADIK..SAYANG SANGAT² ! MAAFKAN MAMA !!



ITS MY DAY ♥♥ !!

Salam !! Erkkkk...meh tangan nak salam !! nak kiss sekali..hehheheeh
Sekian lama tidak berblog (sehari je pongggg!) baru hari ni nak update semula
Eheheehe..tapi rasanya nak buat 10 entry sehari macam dulu tak la kotttt
Keje semakin menimbun..kannnn !! periuk nasi elektrik harus di jaga (",)

Ehemmmm...nak bitau neh..hari ni besday ai yang ke.....erkkkk, korang nak tau ke??
Nak tau yang sebelum di tolak Public Holiday, MC, Hari Raya ke atau selepas??
Kalau selepas baru 17 tahun..sebelom tu..arggghh!tayah lahhh..rahsia !kekekeeke!

Bukak FB pagi ni tengok berduyun² ucapan dan doa dari kawan²
Aku ni bukan apa..mudah sangat sensitippp..hepi nangis sedih pon lagi la nangisssss!!
Pastu lagi terharu bila Abang Ketak² buat entry kat blog dia wish besday
Nak baca korang boleh tekan SINI ....THANKS BEN ASHAARI !!
Tak lupa jugak untuk OSHIN ...entry tu ku tengok di publish tepat pukul 12am
Thanks Oshin..ingatan itu cukup membahagiakan...sayang kamu ketat² !!

Pastu bila melangkah masuk opis lihat ini ada atas meja

 wahhhhh..terharu nihhh..bukak kotak dia ini ISInya

tenkiu so much pada my boss..tak pernah lupa besday staff dia tauuuu ♥♥

Pastu ini jugakkkk...dari rakan² blogger yang lain --->

 tenkiu so much Iza..kenali kamu membuatkan akak teringat kata² ini
"JANGAN NILAI ORG DARI LUARAN"..yg penting jgn dgr fitnah org lain kannnn !

ini pula dari Ena Manjalara..sahabat a.k.a adik yang terbaikkk di FB aku !! ♥♥ u Ena !

ayarkkkk...nampak montot nehhhhhh!!
hehehee..manyak lagi nehhh !! nanti upload semua org cakap riak pulokkk !
tapi sebenarnya hanya ini yang mampu aku zahirkan terima kasih !
sekadar ucapan sebenarnya cukup membahagiakannnn ♥♥

opssss..hadiah dari lalink ???? jap aku gosok kasi kilat balik
jam ni dia hadiahkan hampir 2 bulan yang lepas
dia dah siap² sound."utk besday syg nanti..jgn mintak lagi ehh!"
ishhhh...dah kira kedekut tu kannnn ! hehehhehehehe

shantekkannn...aku sangat² sayang jam ini !! hepi je setiap kali pakai kat tangan kannnn!!

OKEYYY...sekian sahaja luahan dari Besday Girl nehhh !! penat la taip panjang² ^_*
wehhh..jap !jap ! baru teringat nehhh...bawah ni kira hadiah besday jgk dari dia nih!!
lagi HOT ! lagi MENGANCAM !..tak sabar nak pegi esok !! sape pegi jumpa sana ehhh!

oraitsssss..bye !! love uols so muchhh ! love ketat²..love sendat² !


Monday, July 25, 2011

AKTIVITI SABTU & AHAD ♥♥ !!

Salam !! ayohhhhhh....caner nih !! malas gila nak update nih!
Memula buang shoutbox, pastu buang traffic pulak
Now publish entry blog kat wall, page & group sendiri aje...malasssssss!!

Ni nak citer aktiviti Sabtu ngan Ahad semalam
Tepek gambor je la yeaaaa....bior gambor yang lebih bercerita !!

pagi teman si dara neh g Sukaneka dulu...ayamakkkkk..ngantuk weh tunggu beliau habis !!

Sabtu besday si kakak & Ahad pulak besday si adik...heheheh ! manja kan adik beradik ni..time tidor je la !! bila sedar mesti bergaduh!huhuhuhuhu

petang g carik hadiah kat si kakak..offer hp tak moh, PSP pon tak moh ..rupanya dia dah mengidamkan menda nih..huhuhu, beli la jugak tapi dgn syarat..ada mama ngn baba je baru bole naikkk!..setttt !! udah beli!!
nak balik tengok si adik pulak dah syok atas basikal neh..tapi sori la dikkk !! impian kamu tidak di penuhi memandangkan basikal abang dah ada, bole je share ngn abang kannnn (",)
eh !eh ! sebelum g beli beskal tu aku g lepak umah kawan FB a.k.a kawan blogger jugak !! besttttt..biarpon 1st time jumpa derang sangat sporting !! hilang malu kucinggg tauuuuu ^_*
malam baru tiup lilin...kek di hadiahkan oleh kakak angkat Qistina !! tadek jemput sesapa pon..kitaorg satu family je sbb insyaallah family mertua nak buat on Sabtu akan dtg neh..aku follow je laaaaa !
huhuuhuhu..habis sudah aktiviti hari sabtu itu..nampak takde la apa pon tapi nak carik basikal Qistina tu yang letih !! berpusing kedai nak mencari....tak dapat merajuk !! rasa nak geget je pipi dia hari tu!!

ahad pulak tadek langsung aktiviti !! duk umah sebab baba bawak kereta..so terperap je la kat umah !! tapi tengah baring² tu tetiba zafry panggil  "mama !mama..tengok gajah abang !"

wahahahahahah...dia gentel tanah liat sebiji macam belalai gajah !! comel !! kreatif kannnnnnn!! terhibur hati tengok gelagat anak² neh..walaupon kebanyakan masa gugur anak tekak suh derang jangan melasak !!

SEKIAN . TERIMA KASIH !! **opssssss....tadi dah buat kat FB tapi nak buat kat sini jugak, kalau korang terer baju melayu warna apa penyimpan mohor besar pakai nanti nak umum puasa?? CER TEKA !!

ehhhhhh ! jangan pangkah lagi !! ni haaa..ada hadiah dari Ena Manjalara untuk anak² aku termasuk aku sekali !! time kasih Ena....seronok sangattt !!

okkkk !! HABIS !! TAMAT !!


Friday, July 22, 2011

ANGKAT BERANGKAT !!

halloooo....fuyooooo !! letihlaaaa..bukan letih buat keje tapi letih melangutttttt (",)
tengah duk memain google ni teringat pasal kisah "angkat mengangkat"
hehhehee...hubungan antara dua makhluk Allah yang berlainan jantina
macam kakak angkat, adik angkat, abang angkat tuuuu

tak kisahlah sapa nak angkat pon kannn..aku pon banyak adik angkat
tapi semua majoritinya sama jantina..sebab kita orang memang ikhlas nak bersaudara
TAPIKANNNNN...bila ada orang pompuan yang nak jadik adik @ kakak kat suami aku
cepat je aku jawab "NO WAYYYYY !!"
aku ckp kat suami "adik hang dah berlambak kat umah..hang angkat mana satu yg hang suka!!"

nak cakap aku jeles sukahati la kannn..tapi lebey baik sedia payung sebelum hujan
dah banyak sangat kes yang memula nak angkat²
lepas tu terus angkat tak pulang²..lagi sadis tukar jadik teman sekatil !!

lagi pon pada pandangan aku la kannnnnn
lelaki dan perempuan sekarang kalau rapat sikit je mula la timbul perasaaan syok tak memasal
mula la bercambah benih yang bukan²
so dari jadik bukan²...BIAR AKU YANG BUKAN² DULU !!

MOTIP ENTRY : say NO to sape yang nak angkat laki den...nanti den toreh dahi dia ukir  "SHIELA PUNYOO !" ^_*


9 TAHUN YANG LALU !!


salam...selamat pagi !! uhhhh..hari ni terlupa nak update blog pulak..BOLEYYY?? ehhehehehe.. taklahhh, siapkan keje² kejap !! first of all nak doakan kesihatan adik tersayang si Qaseh Nilamsari. Huhuhuhu..sunyi tadek dia tau tapi hopefully dia cepat sembuh..cepat dapat kitaorang beramas mesra macam selalu. Risa ikut cakap doctor, makan ubat selalu ehhh..tak moh stress² tau !! LOVE u!!

ermmmm..hari ni 22 July 2011...9 tahun yang lalu 22 July 2002 hari Isnin. masa tu aku ada kat labour room dari petang 21 July 2002 tu. tengah menahan sakit melahirkan Qistina Batriysa. Uhhhhhh..teringat lagi betapa sukarnya melahirkan dia. Menangis aku mintak doktor operate tapi kat government hospital mana derang layan. selalu jugak aku kena marah sebab tanggalkan wayar² yang di pasang kat perut..yang buat dengar jantung baby tu.  tapi selalu jugaklah derang di tengking semula oleh aku. jahatkannnn..tapi rasa sakit memang buat aku lupa segala sopan santun..hehehehhehehe!

sekejap je masa berlalu kannnn..dah 9 tahun kenangan itu berlalu. dia pon dah semakin besar..semakin cantik, semakin kuat melawan GRRRRRRRRRRRR !! tapi dia satu²nya anak yang aku tak perlu nak bergaduh lebih² sangat..kalau dia tengah degil tu cukup aje aku merajuk dia mesti lemah. mesti dia datang peluk² aku, cium² pipi aku sambil merengek "adik tak suka la mama merajukkkkkkkk" ....manja dia kannn, dah ada 2 orang adik pon masih bahasakan diri dia adik. dia kerap cakap kat aku "bila besar nanti mama ingat tauuu..duk dengan adikk, kalau suami adik marah mama adik halau dia!" erkkkkk..kecik² dah berangan nak bersuami budak nehhhhh...(",)

22 July 2002 seharian aku menahan sakit kat dalam labour room. biru lengan sang suami kena pulas bila sakit itu datang...lama kan duk bertarung nak lahirkan dia sebab 23 July kul 5.30 pagi baru di operate.. tetiba dia menyongsang !! time tu aku ingat aku dah takde daya...dah lembik gila tapi aku ingat sebaik je melahirkan doktor sahkan aku denggi !! tatau nyamuk dari rumah atau dari labour room tu jugak. hahaha..kalau dari labour room mesti nyamuk tu cakap "haishhhhh..bising la org ni nak banak !! jom inject dia!"..kekekekkeke !!

Tak sabar nak wish dia besok pagi..nak kiss banyak², nak peluk ketat²..nak suruh dia basuh kasut sekolah dia besok !! ^_*



Thursday, July 21, 2011

PSSSTTT!!



PSSSTTTT koranggg !! bz ke ?? aku bole tahannnn..
Masih ada menda nak kena settle neh !!
Tapi nak bagitau laaa..aku pelik la lately ni nape malas sangat nak update blog
Baru 6 bulan dah malas kannnn..hot hot si chicken shit lah nih!!

Urmmmm..sambil buat keje layankan lagu² dari SuriaFM baru feel kannnn !
Tapi member sepermainan kat opis ni pening sebab aku bukan setakat dengar selalunya
Mulut pon ikut menyanyi...kehkehkeh ! deria pendengaran derang sudah terganggu ^_*

Ehhh..aku teringat dulu penah keje kat opis yang tak bole pasang radio
Bosan kannnn..tu pasal la dulu kat opis lama aku selalu ilang
Kalau tadek dalam store room ada kat toilet..membutaaa !! hehehehhee
Tapi tu la ..dulu tu bukan takat tadek radio
Facebook sume tu aku tak kenal pongggg..memang suci gila masa tu ...(",)

Tu radio yang korang nampak kat atas tu boss aku yang kasikkkk
Dia tau staff dia perlukan hiburan di kala dia mengarah itu & ini kat aku (",)
Paling kanan tu nampak tak gambar sape?? ..itu gambar Mami :'(
Itu je la yang aku boleh tatap bila rasa rindu kat dia !!

Published with Blogger-droid v1.7.2

SELAMAT PAGI CHENTAAA !


HAI....morning !! erkkkk...hari ni lambat sikit punch card kat blog. Sibuk menyiapkan filling yang dah 2 bulan aku kumpulkan . Kena siapkan bulan neh...nanti dah nak posa takut kemalasan lagi melampau pulak kannnnn !! Filling ni satu je yang aku bosan tau...time aku siap tadek orang pon tanya nak apa² tapi bila aku kumpul macam Gunung Ledang mula la tanya  "Shiela..i nak supporting boleh?" dah memunggah lah keje aku kannnn !! (",)

Ehhhh..sapa tengok citer Annissa semalam ??? Adoyaiiii..kesian kan wanita..mencinta sepenuh hati tapi belum tentu di cintai juga sepenuh hati. Lelaki biasanya memang adil bila dalam membahagi cinta tapi tidak dalam poligami kannnn ! Ada..memang ada tapi susah nak cari !! Bahagia seorang lelaki bila dia mendapat cinta pertama dari seorang wanita dan bahagia seorang wanita pula bila dia mendapat cinta terakhir dari seorang lelaki ^_*

Memang concentrate gila aku tengok citer nehhh..mata pon tak nak ku kelipkan. Tapi itu lahhhhh.....itu !itu! Itu yang jadik jahat songlap duit tu sape suh guna nama Shiela??? huhuhuhu..sentap mak tauuuu, mak udah la mata duitan jugak tapi masih stage beginner . Sempat belajar tarah duit suami aje..duit orang lain cikgu tak ajar..DOSA !!

So..malam ni ada lagi sambungan dia kannn ! Kita tengok ehhhh...oh ye ! semalam ada kawan yang tag aku kat FB tanye "Kak Shiela nonton Annissa ke?" aku jawab "Takkkk..nonton iklan !!" ..kannnnnn.... bila le nak kurangkan iklan ehhh...kembung perut aku dah terlebey iklan neh (",)

**AKU MINAT LA YANG BERLAKON JADI ANNA TU..BIAR ORANG CAKAP DAHI DIA JENDUL TAPI DIA SANGAT CANTIK DI MATA AKU ♥♥ !

Wednesday, July 20, 2011

SIKIT SIKIT LAMA LAMA JADI BUKIT


kertas² ini telah di sorting sejak 2 minggu yang lepas untuk di masukkan dalam fail !! ulang lagi sekali..2 minggu yang lepas !!

dan puncher bawah ni ::


baru tadikkk aku amek taruk kat tempat aku !!


tujuan entry ini adalah nak bertanya-------> korang rasa bila pulak masa yang aku akan amek puncher tu tebuk kertas² itu dan masuk dalam file ?? arghhh..kata singkat dia "BILA FILLING TU BOLE SIAP?"


CER TEKA ! CER TEKA !


Published with Blogger-droid v1.7.2

BAGAIMANA INGIN DI KIKIS ??

satu penyakit yang aku tak tau macam mana nak buat ....
penyakit shopping baju budak !!
orang kata kalau takde duit nanti dia stop la sendiri kannn
tapi korang jangan tak tau aku ada ramai kawan bisnes on9 yang bagi amek brg dulu
heheee..terharu bila diaorang letak kepercayaan begitu sekali
even kita orang cuma kenal kat FB aje tauuuu ♥♥♥

kannnnn...sekarang ni Sarah sorang je ada berpuluh² pasang baju untuk raya
Qistina dengan Zafry pon sama...ishhh!! kalau jual semula tu boleh kaya akakkk tauuu !!

sekarang ni aku tak tau macam mana nak stopppp !
cuba ajar aku caner..lagi² tgk baju yang cantik macam Lily jual nehhh
cer tengok nehhhh..aku dah semput menahan diri dari cakap kat dia  "Nak oder ini!"




uwaaaaaaaaa....bagi aku bantuan CPR pelishhhhhh!!


KENAPA ???


aku sering tertanya kenapa bila anak terjatuh si ibu pasti di persalahkan walaupon jarak si ibu dengan anak 5 meter tapi si ayah dengan si anak 1 meter aje ?? huhuhuhu....kadang bila Sarah tergolek bukan aku pandang arah Sarah dulu tauuuu..aku pandang mata lalinkkkk nak tengok berapa darjah peratus dia nak jeling aku !! kannnnnn....tak baeekk tau kalau buat peel sebabkan susu sapi dapat nama, marahkan nyamuk kelambu di bakar, sayangkan anak tangan tangankan, sayangkan bini tinggal tinggalkan...erkkkk!!

nasib lah jelingan dia selalunya tak lama. tapi memang itulah peel dia yang kadang aku tak paham... tak nak paham lah sebab bukan aku yang selalu g tolak anak jatuh..alaaaaa, jatuh bangun kan perkara biasa !! itukan proses sebuah kehidupan...kannnnnnn~


MOOD HILANG !!


Assallammuallaikum..aduhhhhh!!nggak tau ngapain sekarang aku kerap malas²
Mau di bilang pembawakan budak...nggak donggg !! buncit makanan ini!
Erkkkk...sinetron mana mengubah bahasa aku ni?? hehehehhe..saya Malaysian jati lah!!

Tapi kannn..memang aku sangat² malas sekarang nih
Bayangkan baju opis aku setiap hari si anak yang gosokkan
Rumah encik suami ngan anak² jugak yang uruskan
Aku..cuma sabtu ngan ahad je buat keje, hari lain terguling macam ikan duyung atas katil !!

Dulu² sehari aku boleh publish 10 entry..entry yang hanya berkisar pasal aku la kann
Takde info apa pon bak kata org itu tapi pedulik apa aku asal aku tak usik orang kannn !!
Masing² punye leistemewaan sendiri..tak perlu mengikut cara orang lain kannnn..kannnn!

Now nak dapat 3 entry pon parahhhhh...
Separah filling aku yang dah setinggi gunung kat opis ni
Sangat sangat sangat sangat malas...malas malas malas malas sangat !!!

Bawah ni aku copy paste status² aku kat FB lah!!
Bukan apa..tadi boring² aku duk baca semua status aku sendiri
Tambah lagi FB yang masih bengong tahap cipannnnn GRRRRRRR ! 

  • Raso kalau ekau ado kat tompek dio..eden tanyo krim pemutih apo yg ekau pakai smpai tgn ngn muko warno jauh bezo, ekau lompang tak muko den?? 

  • Pulau Pandan Jauh Ke Tengah, Gunung Daik Bercabang Empat ,Bagilah Aku Sejuta Setengah .Tetap Engkau Tak Dpt Kawen Empat !! 
  
  • tiada satu pon yang sempurna -- baik di mata kita belum tentu baik di mata dia, hitam pada kita mungkin putih pada dia !! samada kita atau dia yang buta warna..tepuk dada tanya selera !!! ^_* 

  • Morning!! Byknya virus kat FB skrg ehh..terbaru chat yg mula di tnya "hi how r u?" bila aku reply "hi im fine" dia antor plak "wanna laugh?" aku yg mulanya tak tau itu chat nk bg virus terus ckp "Pak Aji ni gila ke?"..kesian Pak Haji tu jd mangsa, pic profile pakai serban mmg la terkejut dia tnya mcm tu kannnnn!! SORI Ye Pak Aji!! 

  • tanda dietku sudah menampakkan hasil..tudung size M mula terasa longgar!!**uwahahha. .paleku dah turun beratnya!!! 

  • Tidak perlu berpura² menjadi orang lain kerana percayalah kita masing² di ciptakan dengan keistemewaan tersendiri yang pastinya tiada pada orang lain !! SALAM TENGAHARI !! 

  • Cabaran Aku Seorg Mama:-->"mama adik dh pandaiii buat matematikk!" dgn banggaku bertnya "iyee..caner adik kira?" dia jwb " pakai kalkulator!" AIR!AIR!AIR..aku tercekik sambal petai ikan bilis!!!


Enjoy ehhh...opssss, enjoy ke??  terpulanglah..saje nak tunujuk yang sebenarnya aku hanya punya kerajinan di FB sahaja....kannnnnnn!! Oraitssss.....jumpa lagi nanti yekkkkkk !! BYE!


Tuesday, July 19, 2011

LIHAT SIZE DIA !!


kisah tentang dia penah ku update di SINI . lihat tangan dan size anak itu !! kecilkannn. Moga anak ini terus di beri kesihatan dan moga ibunya terus tabah dengan dugaan ini..insyaallah !!



STING GARDEN !


THANKS PAK GOOGLE..INI BUKAN UMAH AKU TAPI LEBIH KURANG BEGINI LA DULU KAN!!
AHAAAAAAAAA.... aku ada post kat group aku pasal setinggan
Tak ramai yang pernah melaluinya kannnnnn !!
Dari pengamatan aku sendiri orang yang benar² kuat hati je sanggup duk sini tauuuu !!
Bukan hanya persekitaran yang serba kekurangan
Tapi kemudahan yang di sediakan perlu berkongsi !!

kehkehkeh..teringat dulu time aku duk basuh kain
tetiba air paip stop..rupanya si gangster paling ujung dah tarik paip tanpa bagitau
lelaki tauuuu....dengan pompuan tak penah lagi aku gaduh² !
cehhhh..mcm gangster, pegi belakang umah dia "weyyy..ko tak skola dulu ke?"
"tatau nak cakap ke kalau nak guna?"..hahahaha, sadis wehhhh
macam gangster Kampung Pinang Sebatang aku masa duk kat area situ

tapi yang peliknya masa tu mamat tu langsung tak bersuara
dia diam..tapi lepas tu dia terus hempas kuat pintu dapur dia tu
tatau la dia tak jawab sebab dia terkejut tengok aku yang berani melawan
atau terkejut tengok aku dengan baju seluar basah lencun menyerang dia
habis nampak body seksi masa tu kotttt...keskeskeskes !!

hahhahaha..semua itu tinggal kenangan
tapak rumah tu pon dah naik kondo mewah dahhhh
macam nak ketuk pintu kondo situ cakap "ehhh..u tau sini dulu umah ai tauuuuu!"

alhamdullillah...berakit rakit dahulu berenang renang ke hiliran, bersakit sakit dahulu bersenang senang kemudian !!

"RAWATI KELUKAAN DGN MENCARI PENGGANTI "

hurmmm..semakin lama aku dalam dunia blog ni semakin ramai yang cuba bertanya
insyaallah apa yang aku tau aku boleh share..jangan takut nak tanya ehhh ^_*
banyak kali juga di tanya di mana aku perolehi kekuatan untuk bangkit dari kegagalan
rasanya aku pernah share dulu kat sini..tapi takpe, bole di ulang² (ASTRO pon ulang kannn.hehee)

pernah dengar kata² ini ??
"RAWATI KELUKAAN DGN MENCARI PENGGANTI SECEPAT MUNGKIN!"
nampak macam main² kan tapi 100% aku setuju dengan ungkapan itu
itu yang aku lakukan ketika gagal dahulu kerana aku wanita yang sebenarnya mudah kalah
kalah andai di pujuk & di beri sebuah janji walaupon hakikatnya itu hanyalah PALSU !!

jangan tipu kalau di katakan aku betul² kuat menerima semua yang datang
jangan kata tiada satupon air mata yang menitis tatkala di ungkapkan " AKU CERAIKAN YANTI YUSHIILA BINTI FIRDAUS DENGAN TALAK SATU"
tapi berpegang dengan kata² itu aku bangkit..aku cari pengganti dia
bukan tanda aku tidak pernah untuk jujur dalam sebuah perhubungan
tapi aku harus meneruskan kehidupan aku dan si anak
untuk apa aku terus meratap menangis sedangkan aku tau ada sinar yang menanti di depan !!

percayalah..setiap yang datang dalam hidup kita punyai sebab tersendiri
ada seribu hikmah yang tersembunyi di sebaliknya
DIA bagi aku hujan di tengahari kerana ingin di hadiahkan pelangi di waktu petangnya

CUBA BANGKIT kerana CINTA TIDAK MUNGKIN BOLEH DI PAKSA
untuk apa teruskan kehidupan bersama kalau tiada langsung persefahaman kann?
mungkin kita masih kuat untuk menerima..tapi bagaimana dengan anak²?

tak banyak sebenarnya yang aku boleh kongsikan
sebab segalanya masih terletak kat tangan kita sendiri
cuma pesan aku lagi..ingat satu ini---> PENCERAIAN HANYA MEMISAHKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI BUKAN HUBUNGAN DENGAN SI ANAK..BIARKAN ANAK TERUS BAHAGIA WALAUPON KITA TAK MUNGKIN LAGI DAPAT BERSAMA !!!

tapi ingattt..penceraian bukan jalan terbaik untuk selesaikan masalah
andai masih sayang, masih cinta cubalah pertahankan hingga ke akhir nyawa
kerana satu yang korang perlu tahu..walaupon aku tidak pernah sesal menerima gelaran itu
tapi DUGAAN SGT BESAR ketika aku menyandang gelaran yang sebolehnya cuba di elak oleh seorang wanita bergelar isteri!!

**THANKSS pada yang sudi bertanya..yang mintak pendapat ingin aku katakan aku tidaklah terlalu sempurna membuat keputusan tapi mungkin apa yang pernah aku lalu boleh di jadikan pedoman...kannnn!



MORNING..KU SABAR MENANTI TARIKH ITU !!

Selamat Pagi !! Morning ! Choosan !!
Huhhh..pagi ni sampai lambat sikit kat opis
Sarah demam panas..kesian si kecik itu kannnn!!
Aku mula la risau nihh..Sarah kalau demam memang mudah sgt melarat !!
Hopefully dia cepat sembuh kannn..tak sanggup tengok anak² sakit :'(

Hari ni hari ke 7 kot FB aku problem..tatau mana puncanya
Ada rakan² yang kata mungkin ada org report spam akaun aku
Tapi ramai yang kena laaa..bukan aku sorang !!
Cuma kalau benar di report memang aku sangat pelikkkk
Sakit hati dgn status GURAUAN aku sdgkan aku tak usik sesiapa pon !!
Sebelum ni dah berapa kali aku di sound setepek kat muka
Jawapan aku mudah " REMOVE JE AKU !"..tak perlu aku nak tukar cara aku
Dah begini cara aku..so terima seadanya !!!..abaikanlahhh !! malas nak pikir !!

Aku sebenarnya tak sabar tunggu tarikh keramat bulan 7 ni
Huhuhu...excited walau sebenarnya tak ada apa² celebration pon
Yang ada pon maybe kecik² je..dgn family sendiri !!


Mula² tarikh 23 July ni..cukup 9 tahun umur cinta hati pertama aku dengan Jefry
Dia lahir melengkapkan kebahgiaan hati kami berdua
Biarpon hidup serba kekurangan masa tu tapi sungguh² kami bahagia
Segar di ingatan ketika hujan lebat mencurah kebumi
Aku,baba, Yun dan dia duduk di sofa memandang ke bumbung
Bumbung rumah setinggan kami yang terbukak di tengah akibat angin kuat
Mencurah² air masuk ke dalam rumah..tapi kami tetap bahagia !!


24 July pula...2 tahun sudah dia !!
Tak perlu ku cerita lagi tentang dia
Dari mula melahirkan hingga ke saat ini
Kenangan itu sangat berharga...aku menyayangi mereka sungguh² !!

Anak² mama..selamat hari lahir untuk kamu berdua !! Kamu nyawa baba dengan mama !! Jadi anak yang baik yang mampu membahagiakan hati kami berdua !! Moga kebahagiaan dan kejayaan akan mengiringi hidup kamu berdua..♥♥♥♥ !!

Huhuhuhu..bila tiba pasal anak memang aku cepat benar sebak :'(
Oklaaaa...bye !!
Eh kejappppp !! ada sorang lagi nehhh!
baru sambut harijadi ke 17 tahun !!
ni pon tak sabar aku nak wish ni..mesti korang kenal dia kannnnn!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


ahaaaaa...27 July turn aku pulakkkk !! sweet 17...
apasal?? tak caya baru 17 tahun??
betul laaa..tolak MC, tolak Public Holiday, Harijadi Agung, Hari Raya
tinggal 17 tahun je wehhhh !!

ok ..peace !! Jom sambung kerja !!


Monday, July 18, 2011

SARAHHH JGN TIDOR LAGI YE!!

Aduhaiii..baba tak abes keje lagi
Tapi Sarah pulak dah demam :-(
Sarah jangan tidor lagi ye!!
Nanti sampai umah mama bawak pegi klinik!!

Nota kaki: huh!! Lebam biru dah aku tunggu dia abes keje!!! Uwaaaaaaa..cepattttla balik!!

Published with Blogger-droid v1.7.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket