Tuesday, January 31, 2012

Sungguh..Saya Cintakan Dia ! Cinta Sesungguh Hati Ini !

Heheheh..tengok tajuk ..gedik kannnn ??? )
Sekali sekala..maafkan saya penunggu gua

Pagi tadi kita orang bangun lambat lagi..sekian kalinya !
Alarm ada ..jap ! 1 2 2 3 ..hahhh ! ada 8 biji handphone kunci kul 5am
Haram tak sedar..tidor mati ke hape aku tatauuu
Entah² Sarah yang bangun tutup kottttt

So macam biasa dia mula la drive macam kat litar lumba kereta
Aku pon sound la "keje tu boleh di tukar²..nyawa kita takde ganti dah!"
Huhuhuh..sound macam tu dia buat dek aje..speed tetap 120km/j
So malas nak cakap banyak aku diam aje laaaa
(tapi kaki mcm org tekan brake..ye la!hujan kan!)

Tak lama suasana sunyi sepi dalam keta tu
Yang dengar cuma lagu kat radio duk nyanyi hentah hape² lagu ntah
Tiba tiba ......


Dia genggam tangan sambil cakap "Sayang kalau baba marah buat tak tau aje yer!"
Ku hangguk² pale sbb fikirkan maksud dia aku tak nak melawan
Rupa rupanya mintak di pujukkkkkk...hok alohhhhh !
Nape tak cakap awal baaaa ?? ..hehhehehehe
Sepantas kilat ku bagi ini kat pipi dia
Takde amek gambar ..dia aje tau ku kiss pipi dia !

Moga kebahagiaan ini berkekalan sampai bila bila
Moga dia terus sabar melayan karenah aku
Moga dia sentiasa ada di sisi tak kira time susah atau pon senang !
Insyaallahhh ♥ ♥

**p/s : selagi Deeb tak bagi tutorial icon tu selagi tu aku kitar semula icon tu tauuu !!!! GRRRR !


Monday, January 30, 2012

Takde Tajuk ! Mari Baca Entry Saje !

zasssssss !fuhhhhhhhhhh * sembur habuk kat blog*
hahahaa..lama gila ku terlupa untuk hapdet sini

erkkkk..mau cerita apa yer ??
ku sudah ketandusan idea ponnn since sume di update di sana

oklahhhh..sebelum teruskan cerita sila baca status FB ku ini :
Psssttt ! Pinjam news feed nak luah sikit boleh ? Tadi dah amek marker pen ingat nak conteng dinding tandas tapi takut kena tangkap atas kesalahan jenayah vandalisme pulakkkk..kang boss potong bonus pulakkkk :'(

Erkk...nape labelkan sy suka habiskan duit, boros Xtau menyimpan dll yer ? Dulu sy duk umah setinggan banje RM2 sehari beli mee hoon ngn teh tarik aje pagi² sblum masuk keje, penah keta Xbayar sebulan semua ada ke org nak dtg tolong ? Takde kan ? * owhh yeee..sy Xsalahkan FB sbb masa tu sy pon Xde FB*So salah ke skrg sy ada lebih sikit sy nak berbelanja utk diri sendiri?? (sambil hentak kaki majuk)

Hahhh ! Kan dah kuar status Bersamamu ! Kecewa tauuu ! Sy tau tahap mana kemampuan sy..sy Xpernah susahkan sesiapa melainkan suami saya semata² ! **sabar suami..tarik nafas panjang² ! Ingat..Ustaz Azhar Idrus cakap tu "kalau bkn isteri yg habiskan duit suami ..siapa lagi?"..sabar yer ! lebiyuuuuuu ♥♥ (ni karang ada yg amek serious ckp aku aniaya laki pulak tak tau la kannnnnnnn)
Sila huraikan sendiri okehhhh !
Terpulang apa orang mau cakap
Sy nak continue tepek apa yang sy dah beli nih ..ngeh ngeh ngeh
Oraitssss...on your mark, get set, gooooo....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

helehhhhh..letak tanda ** banyak² padahal ramai dah tau aku pakai dop ?

yeahhhhh..sudah dapat !
seyes hepi gilaaaaa dan sangat² puas hati
ada kawan suh buat review pasal Samsung Note kat blog
tapi aku tatau caner nak buat..cukup la ku cakap SUPERBBB okeyyy !

tapi kannn...hehehehe, kena marah ngan mak mertua okeyyy !
dia cakap aku membazir semedang tak tau menyimpan duit
dan korang nak tauuu..bebelan dia itu sungguh membahagiakan
sebab aku anggap itu tanda dia sayangkan aku
kalau tak sayang sure tak cakap apa pownnn kannn ?

lepas tu hari Sabtu pagi Mr Righ plak bagi duit
Dia suh aku beli jam Bonia yang aku teringin (terima kasih Mr Right...lebiyuuu )
Cari kat Wangsa Maju tadak then direct pegi ke Sogo
Pon tadak ..last sekali ku amek aje Guess ini
Cantik dop ??

Biarpon nampak macam budak² punya ku tetap suka ♥♥

Sekian ! Itu aje aku nak cerita ! Ok ehhh ! Babai !


Resepi Cilaka !

Resepi Cilaka :



Bahan-bahannya :

Ayam 1/4 ekor (potong dadu)
Sayur Carrot
Bunga Kobis
Bawang Sebijik
Seekor LIPAS

Cara-caranya :

Goreng semua bahan-bahan tersebut dalam kuali ! Masukkan dalam pinggan dan hidang saja kepada pelanggan anda. Owhhh yer..ini resepi masak kat kedai yer ! Kalau masak bagi suami dan anak² makan anda sah-sah pengotor !

Selamat mencuba !

Notanakmakankaki : Nasib baik dapat kastemer macam aku..sopan santun ber"body" bahasa !


Friday, January 20, 2012

GUE JUGE BAHAGIA JADIK SAHABAT KAMUKKK

Semekom ! Apa khabar ? Sihat ? <~~~ Hahahaa..tanya cam nak gaduh ni !
Dah makan ?? Gue sudah..makan status FB cuma tak sendawa aje neh :p
Hehehee..sebenarnya takde idea ni nak update apa, tak tau mau share apa
Setakat 2 3 baris semua dah ku update kat facebook ..meh la jadi kawan kat sana !
(erkk..bkn yg baca blog aku mmg kawan fb aje ke?kekekekeke)

Apa ehh nak tulis ?? Meh la gue copy status FB sikit
Sure ada yang tak sempat baca kan..almaklumlah gue kan hyper
Setiap jam bertukar status..so jom layannnnnzzzzzzzzzzzzzz

keluar ke tempat kerja dgn keadaan marahkan anak & tampar lengan dia tanpa memujuk terlebih dahulu adalah satu perasaan paling tak best dalam hidup seorang ibu !tambah tak best bila terbayangkan si anak yg ke sekolah dgn rasa sedih begitu kan ! pasti sedih itu bkn krn sakit di lengan tp sakit di hati beliau ! huhuhuhu ! kalau dia boleh baca status ini kan bagus ! boleh bgtau kat dia yg seorg ibu biasanya marah sbb dh byk kali pesan siapkan sume brg nak ke sekolah waktu mlm bkn time nk pegi pagi tu ! marah ibu pulak kerana SYG tidak sesekali pon sbb benci... ..kan ibu² ??
Maaf kalau status sy selama ini sgt pedas ! Berulangkali sy bgtau "awak tak perlu bersetuju dgn setiap kata sy & sy pon tak amek kapak letak tepi leher supaya awk tekan like" tapi sy still terbaca "meroyan, puas hati la tu" & berbagai lg ! Apa yg tertulis juga sudah berulangkali di bagitau itu satu pengalaman yg di kutip..yg baik amek teladan yg buruk jadi sempadan !& bila sy berkongsi status rumahtangga bkn bermakna sy sdg ada problem krn sy berpegang pd satu "sy tidak akan share masalah rumahtangga sy di wall ini !" , semua yg tertulis itu general ! Ye !Mungkin cara sy meluah tidak lembut mcm org lain, tidak sehalus kata² pujangga, tidak seindah kata Wardina tapi itu cara sy dan ya sy adakalanya merepek tapi masih di wall sendiri ! Dlm kata tak berapa singkat sbb dah agak panjang nih..awak juga boleh merepek di wall awak, kalau sy terbaca & takde unsur nak bergaduh kat situ, sy boleh aje nak Like ! Sekian time kasih ! Berapa saat awak baca status ini ?? 
kecantikan seorg wanita biasanya jelas di penglihatan seorg lelaki sebelum perkahwinan & mula beransur hilang bila segala rasa yg ada termasuk rasa cinta di tukar menjadi satu rasa tanggungjawab semata² !**benda yg haram lg menyeronokkan pd yg X kuat iman & krn itulah bermulanya sebuah kecurangan**
Oraitssss..3 status cukup ! mau baca lebih sila jemput add gue di sana ehh !
Anyway..yang sentiasa sudi membaca cerita²gue
Yang hantar inbox kata hepi jadi sahabat gue
Gue mau bilangggg ini ..GUE JUGE BAHAGIA JADIK SAHABAT KAMUKKK
Tengkiyu so much..lebiyu tight tight

Ehhh..lupa² ! Nak tanye nihh..cantik tak Pic Profile Facebook Gue ?

Okbai !

Tuesday, January 17, 2012

Kalaulahh..

Awak,
Awak tau tak saya ada masalah dengan nafsu saya sendiri ?
Ehhh awak ni..cakap nafsu aje mesti ingat tutttttttttt
Takde menda lain ehhhh...noti !

Takkk..ni bukan pasal nafsu tutttt sbb itu okey aje (hamba bersyukur.. )
Ni pasal nafsu saya nak menyopingggg
Tak tau nape tak pernah surut..
Saya pon naik peninggg melayan
Apatah lagi lelaki kesayangan saya tu kannnn ?


Awak tau tak sekarang saya teringin sangat dengan Samsung Note
Pastu teringin jugak nak pakai Jam tangan Bonia tu
Awak tau Samsung Note tu harga RM2,299.00
Jam Bonia pulak RM598.00
Kalau di campur dua tu dah jadi RM2,897 (sy guna kalkulator awak...tetiba failed mengira!)
Huhuhuhu ...terukkan nafsu saya tu


Pastu kan sedang masih tak dapat dua barang tu saya teringin plak menda lain
Saya teringin plak set pencuci muka Biotherm yang rege RM360.00 tu
Aduhaiiii...korek tabung rasa tak cukup gak ni
Nafsu ini datang dalam masa terdekat la awakkk
Caner ehhh nak mengatasi ?

Tapi kannnn..kannnnn..hari tu saya try jual barang kat on9
Jual barang menan budakkk...wachaaaaaaa !
Amekkkk bebanyakkkk² stok then alhamdullillah boleh beli Jam sudah
Tapi saya tak beli lagi sbb tak berani nak guna lagi duit tu
Selagi tak sampai brg yg di oder, tak pos kat kastemer
Memang saya biar aje kat dalam akaun..takkan guna
Takutt..mana la tauu kannnn !

So sekarang saya tengah terpikir
Kalaulahhh saya jual barang on9 rasa okey takkk ??
Yang saya risau saya kesuntukan masa
Mana nak kejar kerja opis, kang balik umah kerja umah plak kan ?
Caner..caner ? Cuba try test bagi idea sat !

Pastu awak tau takkk..kat pikiran saya hanya satu aje menda saya nak jual lepas ni
Nak jual Inner kanak² macam ni
Yang macam Sarah pakai ni..cantikkan  ??


Pastu pakai plak dengan seluar palazzo ...phewitttttt! Seyes cantikkkk !
Seingat baju tu ku beli dengan rege RM15 ..okey dop ?
Tapiii ehhhh...kedai tempat ku beli tu dah takde, mana mau cari stok ehhh ??

Okbai ! JANGAN MARAH LAGI ! SAYA SEDANG GILA DGN ICON GOYANG² TU !


Cerita Tentang Dia Lagi !

Kejadian berlaku hari Ahad
Sebelum mulakan operasi ku dulu baba beliau mintak izin
Dia balas "Jangan anak sakit cukuppp" 
Huhuhuhu..hati serba salah nak buat ke tak
So g umah mader in law tanya beliau pulak
Mak cakap "bolehhh..dia dah besar !"
Apa lagiii..zasssss ! amek kunci keta ajak kak ipar teman
Tuju kat kedai tu  
Maaf la Sarahhhh...mama bukan nak bagi Sarah sakittttt
Mama nak Sarah cantikkkkkk


Huhuhuhu..muka Sarah dah cuakkkkk
Ku sangka dia akan menangis kuat kuat macam kakak dia dulu
Rupanya takkk ponnn..kejap tak sampai 5 saat pon dia nangessss
Ngeeeeeee...ni dia selepas sudah redha tinge di cucuk lubang


Cantikkkannnn ?? Cantikkkkkk shangat la rasanyaaaa

Okbabai !

P/s : Jangan pening pale tengok icon gerak gerak tu..gue sedang testing testingggg


Monday, January 16, 2012

Sarah Irdina Jefry


Dulu lahir cuma 1.52 kg 27 weeks. 
Tengok pampers tu dah boleh balut semua badan dia !
Tapi sekarang tengok betapa bahagia dia meniti kehidupan

Nak buat peace tak reti² @ipin01 (ehhhh..ku copy aje ikon kat Deeb nih!..hahah)


Alhamdullilah .. Sarah sudah semakin sihat !
Tu pewott dia membuktikan nya bukan?
Selalu kita dengar org akn ckp "comelnyaaaa pewot muncit!" pada anak kecik nih
Tapi awat kat mak budak ni derang tak penah pon sebut gitu  ehhh???:koreks:

Okeyyy laaaa ..babai ! Jumpa lagi nanti ! Lebiyuuu !


INI..DOA YANG DI TINGGALKAN :'(

Mami,
Semalam Rizal buat kenduri arwah untuk mami
Buat simple aje..panggil orang masjid datang baca Yassin
Ila duk dengan adik dalam bilik time orang masjid tu baca mi
Ye laaa..kebanyakan yg datang orang lelaki dari surau
Lagipon takut Sarah mengacau tu yg bawak dia masuk bilik Rizal

Mami,
Tiba² adik hulur kat Ila yassin tu mi
Terkedu Ila tengok..Ila kenal itu tulisan tangan mami
Membaca tulisan tu bukan setakat baca dengan mata mi
Ila terasa mami sedang bisik kat tinge ila kata² tu
Adik dah menangis..mesti dia rindu kuat sgt kat mami :'(


Ila tulis semula doa mami kat bawah ni yer mi :
MUMMY PUNYA 
Ya Allah Ya Tuhan ku
Kuatkanlah diriku utk beribadat pd mu.
Ampunilah dosaku
Berilah aku,anak²ku, menantu²ku , cucu²ku kebahgiaan ddunia dan akhirat
Jauhilah kami dari segala masalah dan hazad dengki sesama manusia
Satukanlah kami dlm ikatan kasih syg sebuah keluarga
Amin Ya Rabil Alamin
Sekarang Ila paham sangat mi
Ila dah tau dari mana kekuatan diri Ila datang
Dari mami yang tak berenti doakan anak² mami bahagia
Dan Ila ingat sangat mami penah cakap
"Hubungan dgn suami boleh terputus tapi tidak dgn anak² !"

Alfatihah mami ! Ila pon rindu sangat kat mami !


Friday, January 13, 2012

Deeb Punye Cerita

Koranggg..korang tengok tak perubahan kat blog kita nih ! Huhuhu..nak harap tangan bangku aku ni memang tak akan bertukar ! Tangan tak berseni cuma terer update status sajokkk tau ! Dengan pertolongan Farah Diba si cantik manis mix mat salleh..blog ganas dah berjaya di tukar menjadi seayu begini ! Cuma aku masih tertanya² caner nak buat entry yang ada orang kecik geleng pale la, hangguk² la, joget² laaaa..comel tau ! (Bagi yang tak paham, contohnya cam gini :puteh_7:, gini :mKorek: dan giniii @ipin01.... owh dan tak lupe gini :koreks: ) Tak caya korang cuba klik kat banner bawoh ! Farah..cuba explain ehhh ! jangan kedekut ilmu nanti kubur sempit der !


Gaya penulisan dia cukup bersahaja ! Sempoi..sangat menarik ! Kadang kalau baca sambil makan risiko untuk tercekik sangat besar ! So ..apa² kejadian yang tak di ingini terjadi jangan salahkan aku ehh ! Tapi seyes rugi kalau korang tak masuk blog dia !! Dah masuk jangan lupa klik follow ! Tak yah bayar tu ..free!

*Lagi satu kalau korang dah sepoloh tahon tawen tapi tetiba datang gatai nak amek gambo pakai pakaian penantin ke, atau laki korang nak kawen lagi ke tapi takde fotografer, ataupun nak sambut besday korang yang ke-18 tu ke... sile-silelah upah budak yang buat-buat terer ni untuk jadik jurugambo korang ye! Kalau rasa-rasa cam betul ke budak ni boleh amek gambo? Haaa.. silelah ke blognya lagi satu yeitu kat : -

http://www.apertureaddiction.com/blog

*Klik gambar untuk sekodeng*

P/s: Tanda * tu bermakna permulaan entry ini berjaya dihijack dengan rela hati oleh Deeb khas untuk Duta Ubat Semutku, kak Shella! Jangan mara haa.. kalau tak nanti den tuko balik template lama! Hahahaa...

Wednesday, January 11, 2012

CURANG !

Morning ! Hurmmmm..udah breakfast ??Aku takleh isi byk sgt sbb karang ada sessi meratah durian kat opis! Bayar RM2 ratah la sampai lebam ..hehehe !

Korang dgr tak topik hotFM pagi tadi ?Dgr ? Tak dengar meh baca status facebook aku : 
Topik HotFM..TANDA² CURANG? Taktau la tanda mcm mcm mana tapi kebykan suami terkantoi dgn hp !Klu Xjumpa hp pon kecurangn terbongkar cuma dgn naluri istemewa yg DIA bg pd seorg isteri ! Satu rasa yg serba tak kena yg akhirnya membongkar rahsia curang itu ! Ikhlasnya cinta isteri mmg di beri perasaan itu !Curang seorg isteri ?? Tatau, kalau suami mau cerita buat lah status sendiri ! Dulu muda² pernah lah buat sbb rasa kecewa tapi dah agak tua ni tadak masa nak curang² haihhhh ...buat malu kat diri sendiri aje !!Malu sbb lelaki yg bkn hak yg sah free² dapat merasa kasih syg kita..dop ??? No way man !! Morninggg ! Mak klu pasal curang mmg emosi sebnrnya ! Mak kaber aje ni ! Klu ikut hati mak status ni mak karang jadi panjang mcm novel tapi mak kesian kat koranggg..lelah nak baca status mak pepagi kann !! Zaasssssss..cari mkn jom !
Huhuhu..sungguh ku kata ! Kalau kita ikhlas cintai pasangan kita, tak perlu dengar seribu alasan tak perlu cari beratus bukti ,cukup dengan satu rasa di hati..insyaallah membongkar rahsia !

Aku bukan pepandai cakap..pernah melalui !Tak kira curang @ mencurangi..kedua²nya dah aku lalui.Tinggal hati kita aje kuat atau tidak untuk berdepan !Aku ? Insyaallah kuat kot tu pasal ada sampai hari ini !

Cuma pesan aku pada semua , pada diri sendiri jugak "Curang seorang suami boleh di akhiri dengan satu ikatan yang sah tapi andai isteri yang melakukannya, selagi talak tidak di lafaz sampai bila pon dia menjadi manusia paling rugi !" Tau rugi sebab apa ? Sebab free² aje lelaki lain boleh merasa cinta dan kasih sayang dari dia tanpa perlu bersusah payah !

Lagi satu korang perasan tak, suami ni bila isteri dia curang, walaupon dia memaafkan satu hari nati dia mesti cuba try untuk membalas ! Balas kerana ego dia sebelum ni tercabar. Kat hati terdetik "Huh..dulu dia buat aku kan?" tapi isteri ni bila suami curang, lebih banyak yang redha kerana mengenangkan nasib anak..kan ??

Huhuhuhu..apa aje lah ! Tepuk dada tanya selera ! Diri sendiri yang nak kena hadap, orang lain kalau cakap apa pon tetap tak berguna kalau kita tetap ingin melakukannya kan ??

Owhh yeeee..lagi satu ! Isteri..ye, untuk isteri ni, nasihat daku jangan sesekali di uji kesetiaan suami ! Contohnya suruh kawan menyamar, hantar sms konon nak berkenalan laa ! Korang percayalah..dari hatinya takde  niat nak lakukan, kita dah bukak ruang kat hati dia terfikir "Eh..best jugak kalau ada betul kan?"..so kalau lepas tu dia betul² buat dgn orang lain..jangan nak meroyan ! Sendiri yang cari penyakit ! lagi satu hasben ku pesan "kalau bergaduh jgn sesekali sebut ceraikan aku". Kata² itu satu doa ! Huhuhu..dia nasihatkan aku sbb dia tau masa 1st perkahwinan dulu aku memang sebut gitu aje la..gaduh² last sekali minta cerai ! Lama² memang bercerai terus ! Sekarang ni dgn dia takde dahhh....gaduh abes takat itu! Kalau bukan aku yang merajuk, dia lahhh...tapi biasanya dia la kena pujuk ponnnn !

Okey ! Kata singkat dari entry ni...TAKUTLAH DENGAN DOSA !




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket