Wednesday, February 29, 2012

Status ! Ada bran ??

Saya bosan leww ! Jom..kutip status facebook kat wall saya : 
Secara rasminya hari ini 29 Feb 2012 ..ejaan nama ku sudah di tukar dari ShiEla kepada ShiLla mengikut ejaan di dalam IC ! Saya bangga menjadi diri sendiri ! Nama penuh ?? Owhhh..kalau penuh² ikut IC Yanti Yushilla Firdaus..kang berbelit plak lidah nanti kanggg ! So panggil Shilla aje ehhh ! Nak panggil SYG pon bolehhh sementara dia jauh nun di perantauan !**keskeskessss...NAK JUGEK ! 
Baru hari ni aku tgk iklan Milo smpai habis. Si anak dgn kwn2 yg ramai berlari mengejar kereta ibunya kerana melihat kereta itu seperti van Milo. Sebaik aje ibu keluar dr kereta si anak trus cakap "Kami nak milo". Di tunjukkan adegan ibu melayan anak & kwn2 yg ramai itu minum milo dlm rumahnya. Tersenyum aje ibu dia tapi kalau kat alam nyata, baru balik penat3 pastu anak tak memasal ajak ramai begitu. .rasa nak senyum ke nak sekeh pale anak tu??? Hahahah..kalau kena kat aku, aku hidang SIRAP, air Milo mahal!!!
It's not my concern how much is your love for me ! But one thing is sure how much I love my FB !** Phewittt...last update 15hours ago & suddenly I can speak English! Hahahaa..hajat di hati tak nak lagi main FB tapi apakan daya jari tetap gatal nak menari kan ! Status yg membuak² tidak mampu lagi di tahan² so mintak izin ye nak penuhkan news feed kamu seperti hari² sebelum ..okeyyy ??
Ehh..yg its not my concern how much is your love for me tu tipu laa !Sy sgt² concern dgn setiap kasih syg yg di hulur wlupn sekadar di muka buka ini ! Okbai !
<---tidak suka lelaki yg bercakap kotor dgn sy even kawan rapat mana sekali pon! bergurau ke @ tidak ke tapi aset² yang ada kat tubuh wanita bukan satu topik yang menarik untuk di bincangkan berlawan jantina ! (dia cuma menarik bila di satukan, itu pon dengan suami yg sah sahaja..paham?)
Lelaki kadang2 susah di tafsir. Dulu masa bercinta selalu cakap " dalingg..I jatuh cinta kat u sbb u ada ciri2 kewanitaan yg terserlah!" Sekarang dah nak 11 tahun kawen bila ciri2 wanita itu masih terserlah marah pulakk! ! Baru order handbag dah membebel..bukan ke shopping itu jugak ciri2 kewanitaan?? Shopping + Wanita mana boleh di pisahkan...kannnnnnn!
Dgr pakar motivasi Datuk Fadzillah Kamsah (adess..betul ke eja nama ni,sy sudah blur) andai rasa tertekan dlm perhubungan maksudnya perhubungan tidak patut di teruskan. Tapi Datuk..tekanan selalunya terjadi bila ikatan telah termetri..bila sah menjadi milik baru warna sebenar diri kelihatan. Dan Datuk..bila dlm keadaan itu bkn mudah utk di hentikan, tidak semudah membersihkan habuk yang melekat di tangan..kan Datuk (",)
Kalau orang tua² dulu cakap pantang kalau kita tegur bila kita terbau kemenyan kan..maksudnya kalau terbau pon buat diam cukup ! Dan saya skrg pulak pantang dia lain sikit ! Even u kawan baik, kawan alam nyata sekali pon jadi kepantangan bila di tegur " :: arghhh..MENYAMPAH TOL ASYIK-ASYIK KAU JER YANG ONLINE :: dah terbaca status daku tak suka pon buat diam cukup !..keskeskesss ! Pantang alaf baru ni..jangan tiru aaaaaa ! Okbai !
Boss saya sgt terbaik ! Dia sound auditor "Jangan kacau Shiela waktu lunch..ini time dia main facebook!"..huhuhu, "KaU aDa? kaU taDe . . ."**Boss..saya janji hari raya Aidilfitri nanti saya mintak maaf byk² sbb saya selalu main FB bkn aje waktu lunch boss..waktu keje pon saya tibai jugak :p
Oraitsss ! Ini aje yang tergamak saya copy ! Banyak giler nak paste semua ! Sejam satu..bayangkan lahhhh!

Okbai !


Kalau dah Shiela Firdaus !

Baru ujung bulan 2 baju raya Sarah dah 8 pasang. Malam karang nak tambah 4 lagi. Hujung bulan 3 turn Zafry. Bulan 4 turn Qistina. Bulan 5 turn Yuyun. Bulan 6 anak2 dia terdahulu. Bulan 7 saya & suami. Bulan 8..yeahhhh! Esok hari raya! Esok hari raya!!!

Dengan ucapan raya " Puasa dah ganti belum Shiela wesssss?". Okbai!
Hah ! Ini status kat FB. Di update semalam kowttt ! Aku pon lupa sebab banyak sgt update sehari ! Idea mengalir bak air sungai ♥ !

So aku memang dah start soping raya ! Ye laaa..anak ada 4+2 campur kitaorang berdua dah 8 orang. Pastu langsir cadar nak jugak tukar kan ?? Sekali sekala..tak salahkan ??

So Isnin petang tu aku call Encik Suami ajak g Ikano ! Cakap kat dia teringin nak makan pancake durian tapi sebenarnya ku punya agenda tersendiri . Ni baca status tentang agenda itu !
Tips Ajak Suami Pegi Shopping Tanpa Perlu Di Leteri !

Mula² dail no hp dia then cakap "Jom pegi Ikano balik keje karang, teringin nk mkn pancake durian laaa !" Insyaallah kalau pasal nk mkn takkan dia sanggup kan nk hampakan ! Tadi pon dia jwb "Okeyy..karang yer!" Fuhhh semangat..dia tak tau dlm pale otakku pancake tu duk kat sipi² aje kat minda kanan, belah lain sume di penuhi dgn skirt, seluar & baju anak² kat Branded Outlet tu !! Raya nanti ku listkan semua kesalahan tanpa niat ini..moga dia sudi memaafkan ! Zassss..Okbai !
Heheheheh. Jahat dop ? Takpe..biar niat tidak menghalalkan cara tapi kalau dia tau pon dia takde marah kowwwttt ! Untuk anak² dia jugak kan ? So petang tu pegi laaaa Ikano kat Damansara tu ! Sebelum keluar dari kereta ku betulkan dulu tudung kat kepala ! Tak tengok cermin aje main sarung aje !

So berjalan la beriringan pegi gerai jual pancake tu ! Dah bayar tu ku tanya la "Nak balik ke?" smbil muka mengejek dia cakap "Sayang ingat baba tak tau peel sayang?".kehkehkehhh...ku peluk² dia sambil gelak² ! Dia nyata lelaki yang cukup membahagiakan ! Memahami dan menerima aku apa adanya...**tenkiu sayang**

Masuk Brand Outlet cakap kat dia nak pegi belah kanak², so dia angguk then dia plak g kat belah lelaki ! Mata berpinar tgk dress budak² kat situ ! Fuyoooo...ada Buy 1 Free 1 ! Tangan nak capai itu capai ini !! Bila dah tak tau nak memilih tangan ini mula la pegang tudung kepala ! Pastu pegang plak brooch kat dagu.

Ehhh ! Ehhhhh ! Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nape brooch ni macam ke dalam ? Tengok kat cermin..uwaaaaaaaaaaaaa!! Malu ! Malu ! Tudung terbalik ! Yang suami tadi awat tak perasan ke ? Cepat² aku dapatkan dia, habis aje sebut "Tudung terbalik lahhh!" dia bantai gelak kat situ jugak!! Huhhh...tak jadi merajuk !! Kat situ jugak aku bukak pakai betul²..hahahah ! Salesgirl situ dah pandang tersenyum² ! Tak sampai 5 minit pon..aku kembali normal !
Since dah pukul 9 lebih..so ini aje la yang dapat ku beli ! Cuma RM100 aku dapat ini..berbaloikan ?
Hehehehe..hepi sgt ! Suka suka suka & suka !! So Sarah punya tinggal kasut aje belum beli ! Semalam pon aku ada sambung beli kat Sogo lagi ! Memang dah complete..terbaikkkk!

Oklahhhh ! Babai dulu ! Ku sudahi entry kali ini dgn satu soklan ! Kalau korang terer ada berapa kata "So" kat sini ?


Monday, February 27, 2012

ERR K ! TAK PAYAH KANGKANG BOLEH ?

PAP SMEAR. Tahu apa itu ? PENTINGNYA rawatan pap smear ke atas wanita yang sudah melalui hubungan seksual memang tidak dinafikan. Tetapi tidak ramai wanita yang sedar tentang kepentingan ini. Kebanyakan daripadanya tidak langsung menganggap pap smear salah satu rawatan benar-benar penting dalam kehidupannya.

Nak tau lebih detail sila google dengan kata kunci "PAP SMEAR" yer ! Yang menjadi permasalahan kat sini adalah aku !! Masa mengandung takdelah berapa kisah sangat nak kangkang seluas mana pon kat doktor tu ! Dia suruh la apa pon tak kisahhh ! Alaaaaa..pregnat kann..boyot pulak tu !

Hehehehe..asal anak sihat tak kisah ! Tapii ..lepas sudah melahirkan, lepas baby pon dah selamat seyes ku rasa "eeeeiiii..mau kangkang depan doktor ?" Segan, malu, terharu, terkesima, terkedu untuk melakukannya ! Tapi yeahhh..demi kesihatan aku nekad dalam masa terdekat ni..ku kangkang sepantas kilat, dia buat pap smear tu cepat² dan ku lari balik umah tahan malu ! Hahahaahaha... tak boleh blah lew mengingatkan ! kan besh kalau suami sendiri yang buat ! Tahan la sikit rasa malu tu kannnnn !!

Ehhhh..ada kenangan paling spoil masa kali pertama ku pregnant dulu ! Masa tu check up kat Klinik Sulaiman, Greenwood nun kat Gombak ! Masa tu dah nak dekat due..so rutin check up semakin kerap ! Doktor nak check bukaan. Nurse suh naik atas katil bukak pender ! Ku bukak dan letak tersangkut kat lutut ! Doktor nak datang check tapi dia sound setepek dulu "suar ni bukak habis ke bawah yer!" sambil jeling pender di lutut ku itu !Hahahaha ! Macam mana aku tak terpikir pon tak tau ! Seyes malu..kalau bukan kerana anak yang ku kandung..ku sure lempang muka doktor lelaki itu namblas kali tauuuu ! :p


Thursday, February 23, 2012

CUTI SAKIT !

Gambar ihsan Pak Google
Tapi nak bertanya ni ..ni pasal esok anakku ada check up kat hospital
Check up takpe lagi kottt sbb mmg boleh amik time off
Tapi bila anak kita sakit !!

Dulu pernah anak demam panas sgt
Then lepas jumpa doktor ku mintak kat dia "Doktor..bagi MC kat saya"
Dia jawab "Tak boleh Puan..anak puan yang sakit bukan puan !"
Aku dah tak ingat aku jawab caner kat dia tapi ada kot adegan menjawab ni!
Elehhh..cakap suami pon kadang melawan lagikan org lain..kuikuikui !

Lately ni ramai kawan aku yang mengadu menda yang sama
Eh bukan mengadu sbb aku bukan Biro Bantuan Guaman
Mereka bercerita..nak dengar tak ??

Begini ceritanya :
Uishhhh..baru nak cerita aku dah ngantuk ! **Ye gambar dari google jugak!**
Jap ehhhh....pi toilet jap !

Hah ! eh betul lewwww..mmg aku stop jap menaip !
Tak caya tanya kartun tu !

Takkkk..canie ehhh ku rasa la mmg prosedure macam tu kot
Tapi kan cubala mereka yang terlibat tu berfikir secara rasional
Memula doktor tu dulu pikir pastu baru yang pangkat boss² tu
Kalau korang tak bagi kitaorg cuti korang nak suruh sapa jaga budak tu ??
Pengasuh ?? Sampai ke hati nak biarkan anak sendiri sakit kat tgn orang
Time tu la kita nak jaga anak nak belai derang kan

Nak amek cuti tu memang tak kisah la kan
Tapi kalau cuti setahun cuma beberapa belas hari
Anak pula agak ramai..camner ??

Okeylah ! Ku tinggalkan korang yg terlibat berfikir!
Aku mengantuk campur lapar ni
Nak g pantry..nak buat milo cicah ngn sekut !

Okbai !



Wednesday, February 22, 2012

Andai Itu Takdirnya !


semlm Blackout dari 11.24pm ! tapi entah nape kami anak beranak cukup lena tidor, biasanya si anak pasti bangun merengek kepanasan ! celik mata pukul 5am tgk tingkap semua terbuka luas ! mata suami ku tgk kuyu, mengantuk barangkali. so saja tanya "mengantuk ye?" dan hati terus sayu sebaik dia jawab "baba tak tidor..kipaskan syg dgn anak² takut kepanasan! pening jugak ni!"

huhuhuhu ! Ya Allah..kekalkanlah hubungan ini hingga ke akhir hayat ! "kunci kebahagiaan seorang wanita atau lebih tepat lagi seorang isteri adalah apabila dia di cintai dengan sepenuh hati oleh suaminya "

Tadi ini ku update kat akaun facebook personal lagi satu ! Malas sebenarnya nak update kat akaun yang memang suka berkontroversi tu sebab orang punya pandangan ni bermacam² ! Kang ada plak yang kata aku suka menunjuk² tapi bila fikir balik selagi bernama manusia selagi itu kita takkan mampu memuaskan hati semua orang ! Orang lain punya kebebasan untuk menuduh apa pon tapi selagi aku tau apa yang aku buat, masih waras & sedar..so ku buat ehhh !

Harapan hanya satu..moga kebahagiaan ini kekal hingga ke akhir hayat ! Moga dia terus sudi untuk memimpin tangan ini untuk terus menempuh hidup bersama dia & anak² ! Moga kami berdua panjang umur pula untuk melihat anak² juga temui kebahagiaan dalam hidup mereka !

Amin !




Monday, February 20, 2012

Percutian 3 Hari 2 Malam !

Hari Jumaat petang dapat call
Kesayangan hati sakit..so suruh adik ipar bawak ke klinik
Tapi dari klinik kena transfer ke Emergency Hospital Selayang

Sampai sana macam biasa orang ramai
Tapi nama Qistina di panggil masuk segera kat bilik 1
Lepas check bilik 1 kena tunggu depan bilik 2
Dan mata terpandang gambar ini

Kalau korang tak dapat baca meh aku terangkan
Dia tak galakkan pesakit dtg pada hari Isnin, Selasa, Rabu, Sabtu & Ahad
Ramai orang katanya..tapi kat kepala aku ada satu maksud kuning
Ada satu maksud jahat ..nak tau yang mana dulu..yang kuning ye !

Yang kuning sebab Khamis kan malam Jumaat..so orang dah ada vitamin jelir
Yang jahat sebab dia bajet nak suh org datang Khamis Jumaat aje
Derang malas nak buat kerja..kekekekekekekesetan
Tapi anak aku sakit mana nak bajet hari apa
Kalau boleh tak nak bagi sakit apa pon..kan ???

So tak sampai 10 minit tggu doktor panggil
Amek darah , buat xray then sambung tggu kat depan bilik doktor
Dekat sejam gak baru dia kompom
Darah mcm ada kuman dan ada tanda² appendix
Aku ?? Sedih dahhh...
Kena gigit nyamuk pon geram ini plak nak toreh kannnn !nangih (ehh..ini nangis!)

Pastu doktor suh admitted kat situ ...adeh laaa !
Nasib baik esok tu hari Sabtu ..so terpaksa la bermalam di situ
Asal dia sihat..menceriakan hari ku dgn kenakalan dia
Ku redha dalam terpaksa..(hahahahha !sori dik !mama jujur !)

Sebelum tepek gambar lain ku nak cerita
Lepas dia masuk wad doktor kompomkan dia appendix
Kena operate pagi tu jugakk (nangih lagi!! ..)
So dalam 1 pagi aku ajak hasben balik nak amek baju
Tapi sebelum tu hasben dah kena sign surat kebenaran
Doctor pesan jgn lambat smpai..kena ada before 7.30 am
Sebab 8 am dia punya operate

Satu malam tu aku tak boleh lelap mata
Risaukan diri dia..huhuhu, nak kaber sedih ku kemas rumah
Lipat kain tgh pagi buta tu..yg baba dia dah hanyut berdengkur
Kepenatan..so ku biar aje dia tidor !

Pagi Sabtu kul 7 dah smpai kat sana
Lebih kurang 7.45am pakar bedah sampai
Lepas dia check semula dia cakap tak jadi operate
Sbb tgk Qistina still boleh duduk & bangun dari katil
Dia cakap kalau appendix langsung tak boleh bangun
Then dia cakap dari 10 pesakit kecil yg dia operate
2 darinya tempat appendix mmg kosong..kemungkinan hanya ada kuman kat area situ

Syukurla kannn..tak jadi operate..hati lega sangat²
Then pagi tu dia start masuk antibiotik ..

Hahaha..siap baca Mingguan Wanita lagikkkk ...
Aku lagi la bosan dahhhh..nak baca novel baru 2 mukasurat dah ngantuk
Tapi yang beshhh makanan 5 kali sehari cuma dgn RM3 sehari

hahahaha..kenyang ! kenyang !
Tapi cuba tengok gambar bawah ni..hahahahahahah !

Dia sudah berada di tahap kebosanan yang kritikal
Menonggeng merengek mintak balikkk..keskeskessss !

Last sekali pagi ahad tu baru doktor kata boleh balik..yeahhh !! mama yang hepi !

Sementara nak balik dia layan PSP dulu
Dalam pukul 3 baru siap urusan discharge dia..
Hati dah melonjak nak balik jumpa anak² lain
Owhhh lupa nak bagitau..dalam wad pon sempat soping tau
Ada kakak tu heret bag jual baju² baby..semputttt! sempat lagikkkk !
Tapi tak dan amek gambar..malas melanda masa tu ...hehhehee

So nak balik tu hasben bawak barang²
Aku dgn Qistina jalan berdua
Ni gambar kat bawah ni aku ada masukkan dalam FB tadi
Suh kawan² cerita di sebalik gambar..semua gagal belaka !
Citer yang derang reka tak betul ! Cer gk gambar dulu ::

Cerita yang sebenarnya aku nak bagitau pasal sang suami
Tengokkkk..berapa jarak dia tinggalkan aku kat belakang
Dulu masa bercinta kalau boleh jalan nak masukkan aku dalam baju dia
Nak melekat sekali..ni dah lama kawen gini la jadinya
Ikutkan memang nak majukkk tapi sbb anak ada kannn
So...Aku Maafkan Kamuuuuuu ♫ ♪ (nyanyi lagu Jamal ngn apa ntah nama group tu!)

Hehehehe..sekian mekaseyyy !
Panjang benor entry kali ni
Bukan korang aje letih membaca..aku pon dah letih bercerita

Okbaiii !

Friday, February 17, 2012

AKHIRNYA..SAMPAI JUGA DIA ♥

Hehehe..menda ni oder dalam 2 minggu lepas
Menda yg sama hasben nak belikan masa besday last year
Tapi masa tu takde stok (ke alasan..heheheheh)

Bila nampak kat on9 ada jual laju aje jari menyusun strategi utk mendapat
Heheheh..nak seribu daya, tak nak seribu dalih kannnn

So layan gambar ehhhh..tapi dah basii kawan kat FB sume pon dah tengokkk !
Takpeee..untuk kenangan kat belog pulak kannnnnn:bofu_36:


seyes sangat teruja..sangattt:bofu_31:
lagikk kita pon memang suka barang² canie kannn

okbaiii ! itu aje nak citer ! selamat berhujung minggu dehhh !

Thursday, February 16, 2012

Silakan ...Karpet Merah Utk Kamu Di sana !

Ehemmm..ehemmmmmm !
Hehehehe..entry sepantas kilat kali ini ! :bofu_44:
Cuma nak bagitau saya ada fan page ...udah agak lama
Saya pakai nama Cerita Tentang Shiela Firdaus ..sama gak nama kat belog nih!

Dan sepantas kilat nak bagitau
Kalau ada sape² nak share entry blog kat situ..PERSILAKAN !
Karpet merah untuk sape sahaja yer..
Tiada apa² syarat..tiada bayaran
Free of charge

Sekian Terima kasih ! Bai !kenyit


HUTANG BUDI DI BAYAR BODY !!

hahahaha..awat kucing ni cenggitu ??:bofu_04:
malu baca tajuk ehhh ???
kekekeekeke..amaran telah di keluarkan sebelum ini
tuan punya blog ini memang agak gelenya
cakap ikuttt rasa dia aje kannn ??? (tapi masih ada batas dop?)

tadi ada la borak dengan sorang kawan kat telepon
nama di rahsiakan demi keselamatan beliau...hehehhee
dia cakap dia nak beli barang tapi tak nak guna duit suami
dia cakap "malas nak terhutang budi dengan dia!"
dan sepantas kilattt ku jawab
"hahaha..suami isteri mana ada hutang budi..kita kan dah bagi body kat dia?"

kussssemangat ! Shiela oh Shielaa..
tapi betul la kannnn...isteri kan memang tanggungjawab si suami
selagi tidak membebankan dia & dia mampu untuk tunaikan segala permintaan kita
rasa langsung tak salah kan ??
kalau tidak takkan Ustaz Azhar Idrus penah cakap
"kalau bukan isteri yang habiskan duit suami siapa lagi?"
heheheh..lebih kurang begitu la status dia ku terbaca dulu
lagi dia explain panjang lebar
"isteri melahirkan, menjaga & menguruskan rumahtangga & bla bla blaa"

so para isteri...tak mau terlalu rendah diri sgttt
tahu batas tahu kemampuan...zassssss ! jom mintak !



Wednesday, February 15, 2012

Erti Sebuah Perkahwinan !

Sape dengar HotFM pagi tadi ? Huhuhu..topik sgt menarik ! Ku ada buat status kat FB pagi tadi :
Topik HTFM..wanita lebih suka lelaki kulit licin dari maskulin ?? Huahahaha ...aku secara jujurnya lebih menyukai lelaki yang tahu tanggungjawab ! Licin maskulin tak boleh bawak ke mana ! Bila dah bergelar suami terutamanya, andai dia tahu utk menghargai amanah Allah utk dia..tahu taklik yg di lafazkan ketika akad, insyaallah dia lelaki yg cukup HEBAT tak kira di mata wanita mana sekali pon ! Syukur padaNya...ku memiliki !!
Kannn..cer kalau berkesempatan korang dgr ulangan dia. HotFM kan kadang berapa kali duk ulang masa iklan tu !( tambah kalau Resepi Fifi..aku rasa semlm lebih dari 6 kali ulang kot). Yang menelepon tu kebykan yg belum kawen (ke aku salah dgr?). Hahaha..takde sape kata salah untuk mementingkan kecantikan diri ! Memang haruslah nak pasangan kita sedap mata memandang. Nak peluk nak cium mulut pon tak terasa nak:bofu_41: kannnn ???

Hahaha..cuba masuk dalam sebuah perkahwinan ! Baca balik status daku kat FB tu..tepuk dada tanya kebenaran dia. Dan jangan tak tau kat luar sana tu berapa banyak yang menggunakan kelebihan fizikal untuk menyakiti pasangan kan ? Ehhh..yg tak hensem tak cantik pon ada jugak tapi sgt kecil la kalau nak nisbah dgn yg mmg perfect tip top tu !!

Cakap banyak kata ku memandai ! Tapi fikir sendiri ! Mana yg lebih penting sebenarnya ! Paras rupa itu ciptaan DIA..kita takde hak untuk mempertikai ! Cuma itulaaaa..kalau rupa pon dah jauh panggang dari api & peel pon memang tak semenggah..complete la huduhnya...kan ??

Ni plak status kat FB aku lagi satu. hahaha...aku kan kaya dgn akaun FB !!
Bila seorang suami menolong melakukan kerja² rumah..DAYUS ke beliau ? Then kalau begitu..isteri yang menolong suami keluar bekerja mencari pendapatan tambahan ni..DAYUS jugak ke ?? Huhuhuhu ... suami bukan boss, isteri bukan kuli ! Saling menolong melengkapi memberi & menerima boleh membuah bahagia !!**setakat makan nasi pinggan pon nak tunggu isteri basuhkan..ohmaiii !
Okeylah ! Sama sama perbetulkan diri. Bahagia tak datang bergolek kalau tidak mencari!


SMS SUDAH CUKUP

Huhuhuhu..tgk SMS ini..

Jangan :bofu_40: baca tauu
(sukahati la nak kata aku RIAK DGN KASIH SYG BELIAU!!)
Ada beberapa cerita di sebalik diaaa tauuuuu
Hahahah..mula mula rasa:bofu_31:
Ye laaaa..kadang sms ni memberi seribu makna kannn
Dah dapat yg pertama tu dgn perasaan gedik daku sms kat dia pulak
"Baba syg kat syg tak ?"
Pastu..huhuhuhu..noti la beliau
Nak :bofu_47:, sehari lepas tu baru balas ..ZALIM !!
Cer tgk date yg dia reply kat gambor tu
Kann kannn..suami owhhh suami
Nasib baik kita mengamalkan sikap "terima apa adanya" ..huhuhu

Apapon ..ku tahu dia bagaimana
Kasih syg yg di beri sudah cukup meyakinkan daku
Dia memang menyayangi daku sepenuh hati !

Okbai ! Sekian luahan gedik dari daku utk kali ini !



Monday, February 13, 2012

Selamat Pagi !

Testing ! testinggggg !!

:bofu_30:

huhuhu..sedang cuba masukkan emoticon a.k.a menatang kepala oren nih !
dah berapa kali cuba masukkan...tak berjaya
rasa nak:bofu_47: Deeb (keskeskesssss )
tapi berkat usaha tangga kejayaan, hari ni dah berjaya...tererkan ??

Okay lahhh ! Babai untuk takat ni.
Nakkk :bofu_44:

Friday, February 10, 2012

Sejujurnya ku tak bisa Hidup tanpa ada kamu aku gila ♫ ♪


♫ ♪ Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila ♫ ♪


Aku dan dia nyata dua insan yang sangat berbeza
Ku suka tomyam dia suka masak lemak cili api
Ku wanita baran dia pula lelaki yang sangat cool
Ku suka menghabis duit dia pula suka menyimpan
Ehhh..banyak laaaa lagi smpai tak tau dah nak tulis mcm mana

Dan pagi tadi..ada satu lagi perbezaan pendapat yang sgt jelas
Dia menggesa anak² naik bas sekolah aje pagi² sbb kitaorg selalu lambat
Yg aku plakk..lambat tak lambat anak kena utama
Tak boleh marah anak kannn..
Patutnya kita parent la kena ikhtiar caner nak tepat waktu..dop ?
Tapi biasa laaa..dia sgt tak suka masuk keje lewat (tidor lambat mengapa ?)

Hhehehe..bertekak barang sedas dua suasana mula sunyi
Dan dia mula buat highway MRR2 tu macam trek lumba keta
Tapi sbb ku dah tau peel dia ..tangan ku hulur usap pipi
Konon buat sombong ..dia buat dek ajee tapi mengingatkan api harus di simbah dgn air
Ku letak tgn kat peha dia ..tak lama, keta mula bawak slow(haha..dia tkut tgn menjalar kot!)
Dan lepas tu terus okeyy ajeee..senang sungguh memujuk kannnn ♥ ♥

Ahaaaaakkss..cuma nak bagitau..perbezaan pendapat itu sebenarnya sgt membahagiakan
Andai tidak boleh melengkapi cukup sekadar menerima apa adanya
Insyaallah..hubungan itu akan semakin erat !



Thursday, February 9, 2012

KEHILANGAN

Lirik Lagu Kehilangan – Firman

Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa telah kehilangan
Cintamu yang telah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan ku sia-siakan kamu lagi..

Best sangat lagu ini ! berulang kali duk dengar ! Kalau korang nak dengar pegi kat belah kanan..kat lagu² tu cari ler tajuk ini ! Membuai syahdu dah !

Bai !


Terima Kasih..Saya Jual Awak Beli Yer !

Psssttt ! Mau tauuu ??
Ku dah jadik bisnesswoman **yo lahh** on9 tauu
Jual barang menan budakkk ..nak tengokk ??
Ni haaa..
Nama dia MUSIC LEARNING MACHINE
Plan asal beli untuk Sarah..ye la Zafry kan dah ada PSP
Si kakak ada Galaxy Tab ..so bila time derang berdua main
Si tecit tu mula merengek² nak jugak..takkan nak bagi Samsung Note aku ??
Gileee ?? Hehehehehe

So macam biasa mula la nak mencari tempat membeli
Dalam membeli tiba² ada peluang plak untuk bisnes
Hehehe..seyes tak sangka sambutan sangat menggalakkan
Tak sangka sokongan di terima sebegitu rupa
Dan hingga hari ini masih ada oder yang masuk ..thanks a lot frenz !

Hehehe..so kesempatan ini aku nak tuju lagu bagi tracking number
Boleh check sini yer kalau sape belum dapat
Aku pakai nama yang aku post tu :
Eh jap jap ..sape nak oder boleh lagi
Sebiji RM35 ..dia sangat sesuai untuk anak kecik belajar ABC 123
Sebutan sangat jelas..aku suka bukan sbb semata mata sebab aku jual
Tapi seyes memang rasa sesuai untuk si kecik tu
Tambah lagi dia ada Bahasa Cina jugak..best kannn ??

Okey okey..tracking number :
  1. NURUL AIN AMHAD KISAI - ED017270687MY
  2. MARLINA MAZLAN -ED017279859MY
  3. NUR ATHIRAH NOEL ABDULLAH - ED017279862MY
  4. MUHD HERRIS - ED017279788MY
  5. LV NANA FAIZAL - ED017270090MY
  6. NUR NABIELA D LAILA - ED017279805MY
  7. MASTURAH ALLY - ED017279814MY
  8. SAIDATUL NADHIHAH NURUDDIN - ED017270086MY
  9. NUR HAZLIN SHAMSUDIN - ED017270112MY
  10. EMEE SUHANA AZMI - ED017270130MY
  11. MANJE REDZQIL - ED017270072MY
  12. NURHIDAYAH ZULKAFLI - ED017270126MY
  13. WAN NOR SUHAILA - ED017270109MY
  14. NORLELA JAMALUDIN - ED017279893MY
  15. NOOR HAZLINZA AHMAD NAJIB - ED017279880MY
  16. ROSSILA ABD WAHAB - ED017270015MY
  17. FAHIDA COLLECTION - ED017270038MY
  18. SHARA ROSLAN - ED017279791MY
  19. SALLINAH BT SALUDIN - ED017279876MY
  20. MURNI KALSOM - ED017279845MY
  21. SHARIFAH HAFIZAH - ED017270024MY
  22. NUR HAZWANI - ED017279831MY
  23. ELIAWATI HJ JASMI - ED017270041MY
  24. FAZILAH JALIL - ED017270055MY
  25. SITI HAFIZAH SAMSURI - ED017270069MY
  26. NORAZLIN HASHIM - ED017270143MY
  27. NURUL AFIZAH AJIS - ED017279828MY
  28. ZAKIAH WATY - ED017280004MY
  29. AFEZAWATY - ED017279947MY
  30. MARIANI SAIDIN - ED017279933MY
  31. MUNIRA IBRAHIM - ED017279995MY
  32. MUMMY VOUGE - ED017279964MY
  33. FIKA PIKOD - ED017279920MY
  34. WATIE LATIFI - ED017279902MY
  35. NUR AZLINA - ED017279916MY
  36. NUR MUHAINI MOHAMED - ED017279981MY
  37. AZLINA BASIR - ED017279955MY
  38. ROSNAH ABDULLAH - ED017279978MY
Oraitss ! Ini aje yg dah di post ! Yang takde nama..insyaallah besok yer !
Terima Kasih..Saya Jual Awak Beli Yer !

**Idea menulis saya mati bila kawan FB saya Hana Maria tuju lagu kat wall sambil cakap kat komen "Klu dia tak der boleh jadi gilak " . Seyes..terharu !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket