Tuesday, August 28, 2012

Dasar !

Pssst ! Salam ! A'ahhh..aku tau dah lama gila aku tak hapdet ! Dah banyak kali aku cakap menda yang sama kan ? Mood blog ke laut dalam..aku pancing² still tak dapat ! Entah laaaaa...rasanya tak lama lagi berkubur terus blog nih ! Jadi kenangan tinggal sejarah je la gamaknya...khennnnnn !

Ehh..apa² pon sebelum aku start melalut, nak ucap Salam Aidilfitri utk korang yer ! Maaf zahir dan batin atas segala ketelanjuran dan kepuakaan mulut aku yang memang buat hati korang calar balar ! Untuk haters pon tau.. selamat raya ! Jangan main mercun nanti terbakar jari ! Jangan makan banyak nanti gemokkk !!

Semalam 9Syawal..aku kena batuk² ! Sarah la pembawa nih ! Kebetulan sepanjang cuti raya tu asik bedal air gas aje kan sampai berat naik 800gram..tu pasal la jadi macam tu ! Pastu dah malam tu demam pulak dah ! Lepas basuh badan tukar baju sapu minyak panas kat peyut terus masuk dalam toto ! Sebelum tu aku p telan 3 sudu besar ubat batuk ! Mmg tiong tiong pale ! Anak² tidor pon ikut dan derang aje ! Dah tak sempat nak layan dah !

tenkiyuu google
Pukul 12 lebih tu rasa kepala di letak kain basah ! Owhhh my darling ! Dia tuam pale aku ! Hahaha..gedik kann ! Aku nak tulis kat status FB org kata gedik ! Abadikan aje kenangan manis itu kat sini kannnn ! Siap dia amek kain alas kat bantal ! Memang sebiji macam nurse peribadi ! Pastu pagi tadi aku rasa dah 5 kali kot dia call dari tempat kerja ! "Dah pegi klinik belum?" bila aku jawab belum mula la "Sayang ni kan bla bla bla sape susah bla bla bla baba risau bla bla bla !" non stop dia bebel ! Naik pening pale tapi rasa bangga la jugak sbb memang dia amek berat sungguh ! Suami la kannnn..lagipon dia cakap "Kang kalau sayang betul² sakit tak boleh bangun sape nak bebel ngn lawan cakap baba lagi kan ?"..huh ! mengong !

Pastu pukul 1pm tadi masa tengah lunch dia call lagi ! Tanya menda yang sama ! Hahaha ..dengan niat nak menyakat a.k.a menyakitkan hati dia aku jawab " Hahh..sayang tau apasal sayang tiba² demam ! Sebab dah lama kita tak balik kerja sama² ! Dah lama baba tak belikan apa² utk sayang ! Baba beli subang silver balik nanti bolehh?"..hahahahahah ! DASAR ! Dia gelak sambil jawab "Okeyy..nanti baba belikan !"..kannnn ! Mesti kalah punye ngn bini loklak dia ! Hehehehe..untuk baba --> Sayang lebiyu baba ketat² ! Beruntung sangat di jodohkan dengan baba..selalu sabar dgn peel sayang ! Selalu bertahan dengan karenah sayang ! Mekaseh cinta hati kuuuuu !

Hehehehe..okeylaaaa ! Gedik punya entry kannnn ! Jolok tekak berjemaah ! Anyway..blog daku, suka boleh like, tak suka pon boleh like jugak !Okbai !

Eh jappp..tengok gambar anak dara ku ini ! Ku cilok di facebbok dia..cantikkan !


Gambar gedik ! Pewaris gedik mama nih ! Hantaran nanti kena mintak satu dulang kunci keta, satu dulang kunci umah, satu cek kosong ...cukupppppp ! :p

Ok ! Byeeeee !


Thursday, August 2, 2012

PINK Itu Menawan ♥

Wahahahahah...semalam aku merajuk dengan orang itu !
Dan kerana rajuk itu ku bawak diri ke Tesco
Plan di hati saje nak berjalan²
Dan kaki ini terus melangkah ke bahagian perkakasan dapur !!

1st time aku buat menda macam tu
Berjalan kat tempat tu sbb biasanya suka jalan kat bahagian baju budak
Memang hilang stress tgk macam² peralatan dapur
Ikut hati mmg nak rembat terus bread maker tu tapi sabarkan hati
Rege RM249 aje ..ishhhh !! Dah menghantui minda pulak skrg !

Dekat 2 jam jalan dalam tu
Bila dah letih akhirnya aku sambar barang² nih aje


Total RM21.20 ..kikikikii..
Nasib baik rajuk kecik so kecik la barang ku rembat

Lepas ni nak jalan kat Sogo
Aku ada tgk hari tu cawan² plastik kaler pink hitam
Memang nak beli !

Seronok gila ngn hobi baru ni tauuu
Even tak semahal korang punya tapi aku SUKA !!

Okbai !




Wednesday, August 1, 2012

Aiskrim Vanilla Dgn Buah Secotet Di Atasnya ♥♥

Salam 12 Ramadhan uols !
Heheheh..akhirnya kembali setelah sekali lagi menyepi !
Takde menda la nak cerita tu pasl aku jarang dah bukak blog nih !

Ni nak bagitau lately ni nafsu aku dah beralih arah
Dari suka beli henpon kepada suka beli alat memasak
Hahaha...naluri sejati seorang ibu mengalir dalam badan !!

Tambah skrg bulan Ramadhan mcm² aku nak try
Kalau nak tahu aku ZERO pasal masak nih
Pastu tambah pulak dgn malas kuasa 2
Mmg susah nak nampak aku kat dapur
Tapi okey laaa bila skrg dah ada minat kan !

Ramadhan ni jugak pertama kali aku masak rendang
Buat kerabu tauge,Masak Paceri nenas
Macam² lagi la nak cuba... :)

Skrg ni tengah berangan nak beli Ice Cream ngn Bread Maker
Ada duit nanti mmg nak beli jugak...tak kira dah !

Oklahhh..tajuk dah lari jalan cerita !
Ni semalam aku mcm teringin nak buat aiskrim tu
Belum ada maker, aku guna hand mixer aje
Dan hasilnya...PERGHHHH ! Sedap gila wess !
Cer tgk gambar !


Nampak sedap kan ?? Rasa pon sedap sgttt !!
Lepas ni nak belajar buat macam² aiskrim lagik !
Dah tanak beli kat apek bawak motor bunyi "kecing kecing " tu lagi !

Ada yang tanya resepi kat facebook aku tadi !
Ni dia resepinya :

2 1/2 cawan serbuk coffemate
2 1/2 cawan susu segar
2 sudu kecil essen vanilla
3 sudu besar gula

Cara membuatnya :

1. Satukan semua bahan,pukul dgn mixer hingga kembang, berbuih & ringan.
2. Simpan di dalam bekas bertutup kemudian bekukan dalam petisejuk.
3. Bila beku keluarkan semula dan hancurkan semula kemudian pukul dgn mixer sekali lagi smpai lembut. 
4. Masukkan semula kedalam bekas bertutup dan bekukan semula di dalam peti sejuk.
Senang kan ?? Aku pon google dari merata nih !
So selamat mencuba !

Memasak itu sgt besttt..lagi² untuk di hidangkan pada mereka yang tersayang !



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket