Monday, February 27, 2012

ERR K ! TAK PAYAH KANGKANG BOLEH ?

PAP SMEAR. Tahu apa itu ? PENTINGNYA rawatan pap smear ke atas wanita yang sudah melalui hubungan seksual memang tidak dinafikan. Tetapi tidak ramai wanita yang sedar tentang kepentingan ini. Kebanyakan daripadanya tidak langsung menganggap pap smear salah satu rawatan benar-benar penting dalam kehidupannya.

Nak tau lebih detail sila google dengan kata kunci "PAP SMEAR" yer ! Yang menjadi permasalahan kat sini adalah aku !! Masa mengandung takdelah berapa kisah sangat nak kangkang seluas mana pon kat doktor tu ! Dia suruh la apa pon tak kisahhh ! Alaaaaa..pregnat kann..boyot pulak tu !

Hehehehe..asal anak sihat tak kisah ! Tapii ..lepas sudah melahirkan, lepas baby pon dah selamat seyes ku rasa "eeeeiiii..mau kangkang depan doktor ?" Segan, malu, terharu, terkesima, terkedu untuk melakukannya ! Tapi yeahhh..demi kesihatan aku nekad dalam masa terdekat ni..ku kangkang sepantas kilat, dia buat pap smear tu cepat² dan ku lari balik umah tahan malu ! Hahahaahaha... tak boleh blah lew mengingatkan ! kan besh kalau suami sendiri yang buat ! Tahan la sikit rasa malu tu kannnnn !!

Ehhhh..ada kenangan paling spoil masa kali pertama ku pregnant dulu ! Masa tu check up kat Klinik Sulaiman, Greenwood nun kat Gombak ! Masa tu dah nak dekat due..so rutin check up semakin kerap ! Doktor nak check bukaan. Nurse suh naik atas katil bukak pender ! Ku bukak dan letak tersangkut kat lutut ! Doktor nak datang check tapi dia sound setepek dulu "suar ni bukak habis ke bawah yer!" sambil jeling pender di lutut ku itu !Hahahaha ! Macam mana aku tak terpikir pon tak tau ! Seyes malu..kalau bukan kerana anak yang ku kandung..ku sure lempang muka doktor lelaki itu namblas kali tauuuu ! :p


9 comments:

Nur Deanna

hahaha... doctor pun geli ati tu kakak... leh tengok pender kaler apa... huahuahuahua!!

oshin-jamel

malu sy nk buka2 nie..kekekeke =)

Siti Hajar

hahaha....lawak la akak ni.... :)

Nurfaizah M Nor

seyess.. mmg ku pun paling tak bleh blah bila kena wat monthly check up masa pegnan dulu...tang nak bukak pender tu adalah saat2 paling sengsara nak wat..malu sehhh! tak kisahlah doc laki2 ke doc pompuan ke...yg pasti mesti doc pompuan pun dgn cara tak sengaja beza2kn dgn dia punya dop???hehehe....

Ibu Darwisy

hahahha..kelako tang spender tu, tpi sy pun x penah lagi buat pap smear ni..takut + maluuuuuu

Mama Likha

jom kite g wt sesama ! nti kite sama2 PAP !!

adoooiiii ngeri lah !!! klo suruh toklaki jer buat tk bleyyy ke !!!! :D

Shiela Firdaus

hhahahahaha..malu kan ! malu kan! jom kita buat rombongan cik kiah ..g buat sama2 nak semua ?

Shiela Firdaus

hhahahahaha..malu kan ! malu kan! jom kita buat rombongan cik kiah ..g buat sama2 nak semua ?

Aina

memang kemaluan nak buka kaki luas2 bukan pada masa yang terpaksa tu(beranak)..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket