Monday, February 20, 2012

Percutian 3 Hari 2 Malam !

Hari Jumaat petang dapat call
Kesayangan hati sakit..so suruh adik ipar bawak ke klinik
Tapi dari klinik kena transfer ke Emergency Hospital Selayang

Sampai sana macam biasa orang ramai
Tapi nama Qistina di panggil masuk segera kat bilik 1
Lepas check bilik 1 kena tunggu depan bilik 2
Dan mata terpandang gambar ini

Kalau korang tak dapat baca meh aku terangkan
Dia tak galakkan pesakit dtg pada hari Isnin, Selasa, Rabu, Sabtu & Ahad
Ramai orang katanya..tapi kat kepala aku ada satu maksud kuning
Ada satu maksud jahat ..nak tau yang mana dulu..yang kuning ye !

Yang kuning sebab Khamis kan malam Jumaat..so orang dah ada vitamin jelir
Yang jahat sebab dia bajet nak suh org datang Khamis Jumaat aje
Derang malas nak buat kerja..kekekekekekekesetan
Tapi anak aku sakit mana nak bajet hari apa
Kalau boleh tak nak bagi sakit apa pon..kan ???

So tak sampai 10 minit tggu doktor panggil
Amek darah , buat xray then sambung tggu kat depan bilik doktor
Dekat sejam gak baru dia kompom
Darah mcm ada kuman dan ada tanda² appendix
Aku ?? Sedih dahhh...
Kena gigit nyamuk pon geram ini plak nak toreh kannnn !nangih (ehh..ini nangis!)

Pastu doktor suh admitted kat situ ...adeh laaa !
Nasib baik esok tu hari Sabtu ..so terpaksa la bermalam di situ
Asal dia sihat..menceriakan hari ku dgn kenakalan dia
Ku redha dalam terpaksa..(hahahahha !sori dik !mama jujur !)

Sebelum tepek gambar lain ku nak cerita
Lepas dia masuk wad doktor kompomkan dia appendix
Kena operate pagi tu jugakk (nangih lagi!! ..)
So dalam 1 pagi aku ajak hasben balik nak amek baju
Tapi sebelum tu hasben dah kena sign surat kebenaran
Doctor pesan jgn lambat smpai..kena ada before 7.30 am
Sebab 8 am dia punya operate

Satu malam tu aku tak boleh lelap mata
Risaukan diri dia..huhuhu, nak kaber sedih ku kemas rumah
Lipat kain tgh pagi buta tu..yg baba dia dah hanyut berdengkur
Kepenatan..so ku biar aje dia tidor !

Pagi Sabtu kul 7 dah smpai kat sana
Lebih kurang 7.45am pakar bedah sampai
Lepas dia check semula dia cakap tak jadi operate
Sbb tgk Qistina still boleh duduk & bangun dari katil
Dia cakap kalau appendix langsung tak boleh bangun
Then dia cakap dari 10 pesakit kecil yg dia operate
2 darinya tempat appendix mmg kosong..kemungkinan hanya ada kuman kat area situ

Syukurla kannn..tak jadi operate..hati lega sangat²
Then pagi tu dia start masuk antibiotik ..

Hahaha..siap baca Mingguan Wanita lagikkkk ...
Aku lagi la bosan dahhhh..nak baca novel baru 2 mukasurat dah ngantuk
Tapi yang beshhh makanan 5 kali sehari cuma dgn RM3 sehari

hahahaha..kenyang ! kenyang !
Tapi cuba tengok gambar bawah ni..hahahahahahah !

Dia sudah berada di tahap kebosanan yang kritikal
Menonggeng merengek mintak balikkk..keskeskessss !

Last sekali pagi ahad tu baru doktor kata boleh balik..yeahhh !! mama yang hepi !

Sementara nak balik dia layan PSP dulu
Dalam pukul 3 baru siap urusan discharge dia..
Hati dah melonjak nak balik jumpa anak² lain
Owhhh lupa nak bagitau..dalam wad pon sempat soping tau
Ada kakak tu heret bag jual baju² baby..semputttt! sempat lagikkkk !
Tapi tak dan amek gambar..malas melanda masa tu ...hehhehee

So nak balik tu hasben bawak barang²
Aku dgn Qistina jalan berdua
Ni gambar kat bawah ni aku ada masukkan dalam FB tadi
Suh kawan² cerita di sebalik gambar..semua gagal belaka !
Citer yang derang reka tak betul ! Cer gk gambar dulu ::

Cerita yang sebenarnya aku nak bagitau pasal sang suami
Tengokkkk..berapa jarak dia tinggalkan aku kat belakang
Dulu masa bercinta kalau boleh jalan nak masukkan aku dalam baju dia
Nak melekat sekali..ni dah lama kawen gini la jadinya
Ikutkan memang nak majukkk tapi sbb anak ada kannn
So...Aku Maafkan Kamuuuuuu ♫ ♪ (nyanyi lagu Jamal ngn apa ntah nama group tu!)

Hehehehe..sekian mekaseyyy !
Panjang benor entry kali ni
Bukan korang aje letih membaca..aku pon dah letih bercerita

Okbaiii !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket