Thursday, February 9, 2012

Ini bukan try test & error !

Hari ke hari ku di hujani dengan inbox dari sahabat
Bercerita tentang duka sebuah rumahtangga ..huhuhuhu
Tika kita bergembira masih ada yang tidak dapat merasa manisnya sebuah pekahwinan kannn :'(

Tak mampu menghulur bantuan lebih , cuma boleh menasihati
Kerana yang melaluinya yang perlu bangkit..yang perlu berusaha untuk mengubah
Cakap apa pon..nasihat la macam mana pon kalau tidak sendiri yg melakukannya
Ibarat mencurah air ke daun keladi !

Untuk kamu²..terus tabah !
Kalau masih ada dia di setiap denyutan nadi sendiri..cari jalan terbaik selesaikan
Ingat..ikatan perkahwinan itu bukan try test & error
Itu sebuah ikatan yang suci
Yang perlu di nikmati bukan di sakiti!!

**Huhuhu..ku update ini juga di wall facebook tadi : Agak kasar tapi moga maksud itu sampai !
Sharing is caring ! :: Dalam menangani sebuah kecurangan elakkan berlaku kasar pd pasangan ! Tak perlu menjerit tak perlu memaki hamun ! Owhh yeee..curang yg ku maksudkan ini curang seorang suami ! (yeee...takde istilah curang pd seorg suami sbb dia boleh melakukan poligami tp masih layak di panggil curang kalau hubungan sekadar suka² takde niat nak amek jadi wife!) . Gunakan kelembutan yg ada pd kita sbg seorang isteri ..insyaallah akn punya jalan utk menyelamatkan !

Memang nampak macam bagi muka pada lelaki **keparat..<--jgn baca** itu tapi lumrah seorang lelaki walau sudah berkahwin sudah punya anak bersusun tangga tetap suka di manja di belai persis anak kecil ! Kalau tidak takkan la kita dgr alasan dia berskandal tu sbb "B tak bahagia la dgn wife b..dia sibuk ngn anak² takde manjakan B pon !"...kan B ?? ** (^@@^) <--nasib baik ada simbol**
Sayang dari ::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket