Wednesday, February 29, 2012

Kalau dah Shiela Firdaus !

Baru ujung bulan 2 baju raya Sarah dah 8 pasang. Malam karang nak tambah 4 lagi. Hujung bulan 3 turn Zafry. Bulan 4 turn Qistina. Bulan 5 turn Yuyun. Bulan 6 anak2 dia terdahulu. Bulan 7 saya & suami. Bulan 8..yeahhhh! Esok hari raya! Esok hari raya!!!

Dengan ucapan raya " Puasa dah ganti belum Shiela wesssss?". Okbai!
Hah ! Ini status kat FB. Di update semalam kowttt ! Aku pon lupa sebab banyak sgt update sehari ! Idea mengalir bak air sungai ♥ !

So aku memang dah start soping raya ! Ye laaa..anak ada 4+2 campur kitaorang berdua dah 8 orang. Pastu langsir cadar nak jugak tukar kan ?? Sekali sekala..tak salahkan ??

So Isnin petang tu aku call Encik Suami ajak g Ikano ! Cakap kat dia teringin nak makan pancake durian tapi sebenarnya ku punya agenda tersendiri . Ni baca status tentang agenda itu !
Tips Ajak Suami Pegi Shopping Tanpa Perlu Di Leteri !

Mula² dail no hp dia then cakap "Jom pegi Ikano balik keje karang, teringin nk mkn pancake durian laaa !" Insyaallah kalau pasal nk mkn takkan dia sanggup kan nk hampakan ! Tadi pon dia jwb "Okeyy..karang yer!" Fuhhh semangat..dia tak tau dlm pale otakku pancake tu duk kat sipi² aje kat minda kanan, belah lain sume di penuhi dgn skirt, seluar & baju anak² kat Branded Outlet tu !! Raya nanti ku listkan semua kesalahan tanpa niat ini..moga dia sudi memaafkan ! Zassss..Okbai !
Heheheheh. Jahat dop ? Takpe..biar niat tidak menghalalkan cara tapi kalau dia tau pon dia takde marah kowwwttt ! Untuk anak² dia jugak kan ? So petang tu pegi laaaa Ikano kat Damansara tu ! Sebelum keluar dari kereta ku betulkan dulu tudung kat kepala ! Tak tengok cermin aje main sarung aje !

So berjalan la beriringan pegi gerai jual pancake tu ! Dah bayar tu ku tanya la "Nak balik ke?" smbil muka mengejek dia cakap "Sayang ingat baba tak tau peel sayang?".kehkehkehhh...ku peluk² dia sambil gelak² ! Dia nyata lelaki yang cukup membahagiakan ! Memahami dan menerima aku apa adanya...**tenkiu sayang**

Masuk Brand Outlet cakap kat dia nak pegi belah kanak², so dia angguk then dia plak g kat belah lelaki ! Mata berpinar tgk dress budak² kat situ ! Fuyoooo...ada Buy 1 Free 1 ! Tangan nak capai itu capai ini !! Bila dah tak tau nak memilih tangan ini mula la pegang tudung kepala ! Pastu pegang plak brooch kat dagu.

Ehhh ! Ehhhhh ! Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nape brooch ni macam ke dalam ? Tengok kat cermin..uwaaaaaaaaaaaaa!! Malu ! Malu ! Tudung terbalik ! Yang suami tadi awat tak perasan ke ? Cepat² aku dapatkan dia, habis aje sebut "Tudung terbalik lahhh!" dia bantai gelak kat situ jugak!! Huhhh...tak jadi merajuk !! Kat situ jugak aku bukak pakai betul²..hahahah ! Salesgirl situ dah pandang tersenyum² ! Tak sampai 5 minit pon..aku kembali normal !
Since dah pukul 9 lebih..so ini aje la yang dapat ku beli ! Cuma RM100 aku dapat ini..berbaloikan ?
Hehehehe..hepi sgt ! Suka suka suka & suka !! So Sarah punya tinggal kasut aje belum beli ! Semalam pon aku ada sambung beli kat Sogo lagi ! Memang dah complete..terbaikkkk!

Oklahhhh ! Babai dulu ! Ku sudahi entry kali ini dgn satu soklan ! Kalau korang terer ada berapa kata "So" kat sini ?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket