Tuesday, March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

BANNER BEN ASHAARI


Sila letak BANNER ini  <---done

Tajuk JELAJAH BLOG KATEGORI IBU dan linkkan ke entri ini ... <---done

Siapa yang layak masuk ? Blogger blogger yang sudah bergelar ibu ... <-- yes!im a mother

Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..
seorang ibu yang mempunyai 4 org cahayamata. ibu yang sangat penyayang tapi bila buat salah mereka² masih mendapat hanger di betis masing²! heheheh..kan ada peribahasa "sayangkan anak tangan²kan!"
Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu
kenangan paling manis bila berjaya sangkal kata doktor dan berjaya membuktikan pilihan dan kata hati saya sangat tepat. sangat bangga bila memilih untuk meneruskan kandungan walau di nasihatkan untuk gugurkan di awal kehamilan. sampai bila² tak dapat lupakan kenangan melahirkan dia walau saya terlantar koma sebaik sahaja melahirkan.
Kenangan pahit anda ?
tiada yang pahit sepanjang bergelar ibu..cuma ada kenangan sedih bilamana anak juga turut koma dan di ramalkan tidak dapat meneruskan kehidupan. dia juga di ramalkan akan cacat seandainya dia sedar..tapi kuasa Allah mengatasi segalanya.
Kata kata khas buat si suami ...

Buat sang suami..sangat bahagia di anugerahkan suami sehebat kamu.moga kita akan sama² dapat menjaga permata hati kita berdua hingga ke akhir hayat. moga cinta kita mampu membahagiakan anak² dan membuatkan mereka sentiasa bahagia punyai kita sebagai orang tua mereka.
Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana ..
pada anak²..sayangi ibu bapa selagi hayat masih ada. kasihkan mereka setulus hati. wang ringgit tak dapat membeli kasih sayang seorang ibu dan bapa. hargai selagi dia masih ada.
Apakah harapan anda kepada anak anda ..
moga anak²  mampu menjadi anak yang berjaya dalam kehidupan.menjadi insan yang berjaya dan yang tak akan lupa asal usulnya walau tangan sudah menggapai langit.
Nasihat buat si gadis di luar sana ..
sayangi ibu bapa kamu..kerana satu hari nanti kamu juga bakal bergelar seorang ibu/ayah.

43 comments:

Oshin jamel

gud luck mama shiela...hehehheh!!!!yey sokong 100%!!!!

Shiela Firdaus

oshin..hehehe, ramai yg joint tu! jom laaa...

Faztee Danisha

slm ziarah...tu la bnykkan dugaan ms mengandung..namun sume tu takdir yg tentukan..alhamdulillah lahir jugak baby tu kan..

Shiela Firdaus

thanks Faz...bila tgk wajah dia skrg rasa mcm bersyukur sbb tak memilih utk turut kata doktor tu.

Cik Sue

gud luck..tak leh join sebab lum jadi mama lagi...apapun dtg utk support semua yang join segmen nih.. =D

selamat hari wanita...

eliyaezlinalias

kakasela...ai pon da join! sekapal kita kan?????

risa

hehehehe...semua pon ibu2 yg gojes kan kan

Shiela Firdaus

thanks Cik Sue.

Shiela Firdaus

El...heheheh! sekapal dari mana tu??

Shiela Firdaus

risa...♥♥

Oshin jamel

kak sela : sy...xpela...bkn x nak join..tp xde somi so cam x cukup syarat..huhuhuhu!!!

Shiela Firdaus

oshin...citer je sbg ibu~!!hehehe

Oshin jamel

hehehheheh!!!!

Mamaleesya

jenjalan tengok geng mama segmen ben ashaari

http://diarialeesya.blogspot.com/

Shiela Firdaus

tenkiu mamaleesya~

pRiNCe

"nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

selamat berkenalan ye...:)

cik yuz

jelajah dari segmen ben ashaari..

waahhh..turn ibu2 pulak join segmen...syabas!!

keep on blogging mama :)

Shiela Firdaus

tenkiu prince~!! selamat berkenalan jugak~!

Shiela Firdaus

tenkiu cik yuz~!!

~~@lyci@~~

salam kenal.. sonok kan ada segmen utk ibu2 camni.. jom ke blog alycia ;)

iqin

jalan-jalan dari blog a.Ben

nice post,,

:)

Shiela Firdaus

thanks alycia..zasssss!pegi blog kamu pulak!!

Shiela Firdaus

tenkiu iqin..:))

Nora

Singgah dari segmen BA. Salam kenal :)

nora-rodahidupku.blogspot.com

Shiela Firdaus

salam nora..mekaseh yer~

mas.saari

singgah dari segmen abg ben

selamat hari wanita!
semoga menjadi ibu yang tabah dan cekal dalam melayan karenah anak2

kagum dgn pengorbanan anda utk terus hamil walaupun doktor melarang..

KuLiN

salam singgah dr segmen pakcik ben.
saya kagum ngan akak,tetap pertahankan ,taknak gugurkan kandungan.alhamdulillah semua selamat kan kak..semoga akak bahagia selalu.

Shiela Firdaus

terima kasih mas.saari ..selamat hari wanita jugak utk u yer~

Diari-Selebriti-Mama

tahniah!singgah dari BA.slmt bkenalan.dah follow juga.jemput singgah sini http://mamaglamdiva.blogspot.com

Shiela Firdaus

kulin..permata hatikan~!sume ibu pasti amek keputusan yang serupa ..sy tak kisah walaupon selepas ni dah tak boleh lagi melahirkan!

Shiela Firdaus

mama..thanks dear~!! sudah follow kamu jugak!

cik ayin

dtg dari belog BA :)

rizaros

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

Shiela Firdaus

Tenkiu cik ayin ;-)
rizaros..thanks jugak,sudah follow kamu!

Lulu caldina

Tanpa ibu siapalah kita..
Tahniah kerana menjadi seorang ibu, semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya..

aizamia3

singgah ziarah dari blog abg ben, moga mama Shiela terus tabah dan sabar membesarkan anak dan sihat selalu...

Shiela Firdaus

Lulu..insyaallah!! Thanks dear!

Shiela Firdaus

Terima kasih aiza. ;-)

rinie din

salam kenal. singgah dari blog BA. sudi2lah join segmen ni. tq
http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

luckylizan

salam sheila. selamat berkenalan. saya terjah dari blog ben dengan hajat nak tukar2 link so that boleh share info pasal ibu2. Sy dah join kelab mesyuarat tingkap awak, boleh lah menyeninggan lagi kat sini nanti. Kenapa anak awak koma.. seriaunya saya baca, tapi sekarang dah sehat sembuh cam biasa balik kan.. saya doakan allah lindungi anak2 awak..kesian kat budak2..

humayraa

Salam kenal

Datang dari blog Sdr Ben..
Chaiyukk..you are strong, so do your beloved child..

Do visit us sometime..
GA utk baby..

http://www.secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com

Shiela Firdaus

luckyliza...hurmmm, ada entry pasal anak. dia pra matang..cepat kena sakit. time kasih ye doakan anak² sy...:)

Shiela Firdaus

humayraa..tenkiu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket