Thursday, March 17, 2011

FOLLOW ME FOLLOW ME NOT (",)

entry ni bukan nak menagih simpati
bukan jugak nak memintak korang follow blog ini
huahaha..me maybe baru ngan blog
tapi dah lama melalut kat FB tu..setiap hari akan ada paling kurang 5 status
dah tak kisah org nak tanye "tak penah kering idea ke?"

tapi seriously sejak jadi blogger nie ternampak satu isu yang kerap di mainkan
FOLLOW..mula me memang tak kisah
sebab bukan tak suka kalau tgk follower bertambah..suka sangat²
cuma tak berminat untuk memaksa org follow
bagi ai senang..kalau u suka u boleh follow
yang penting kepuasan ai dalam bercerita..yg lain² tolak ke tepi!!
nuffnang pon dah lama tak tengok..(a'ahh laaa, karang tengok lah!!)


cuma ini pendapat ai -->apasalahnya untuk follow setiap blog yang kita pegi tu kannnn?
takyah la mainkan isu "sape yg mintak di follow tu mcm blogger murahan"
follow bkn kena bayar pn,bkn jgk bermakna mmg kena baca entry dia setiap hari kann??
kurang² bagi semangat sesama sendiri (aisehhh...mcm ai dah ada juta² follower pulak!! tapi tak kisah..nak cakap jugak!!)

tapi yang sangat menyedihkan bila pasal FOLLOW ni pon buleh bertelagah
buleh merajuk² bila kawan tak follow semula
aisehmannnnnn...tujuan berblog sudah lari...pitching sudah ke laut!!
sedih tengok memasing kejang urat leher pasal isu nih
memasing cuba untuk menegakkan pandangan
yang kadang terlupa ada hati kawan yg terluka!!

** ini pandangan seposen dari ai...tak memaksa sape pon terima. lagipon sape tinggalkan jejak kat shoutbox tu..kalau dia tak follow ai pon insyaallah ai akan follow balik..ngan syarat internet pon tengah laju laaaa. nak jelaskan lagi sekali..."TAK PAYAH LA KITA SESAMA SENDIRI NAK BERGADUH SEMATA² PASAL FOLLOW ME FOLLOW ME NOT" nih. jom kita sama-sama bercerita, jom kita sama-sama terus menulis. takyah malu-malu..sebab selalunya masa menulis ni ai anggap ai tgh conteng dinding toilet opis..conteng sorang-sorang takde sapa pon nak baca (",)


9 comments:

Myung Dae

HAHAHA. betul tu, banyak sangat isu yang macam ni . memang memningkan kepala. tapi kite kene lah support each other. Tak payah lah mengejar follower .

Shiela Firdaus

kan Myung..tgk smpai boleh bergaduh²~!! sampai takut kita nak berblog! tak pasal² ada group anti kita plak!hehheehe

Ibu Arif Atan

Waaa adikku myung pandai ye kamu... tabik springgg...

Ye la kakak sela, knp mesti ade sampai mcm tu kan? ade member2 kite followers dia tak sampai 10org tapi ok je...

Satu lagi kalau kite nak org follow kita, kite tu mesti lah rajin ziarah n follow org tanpa mengharapkan balasan... betul tak anak murid erkkk.... dushhh kene tumbuk kakak sela!

Shiela Firdaus

kannn darna...apasal ye smpai mcm tu sekali. kadang kesian tgk org tu baru cakap " follow me ya" terus kena sound "jgn kd blogger murahan la"..What???? apa yang nak di rebutkan kalau memasing punye cerita sendiri kan???

**hehehhe..Myung follow ai..mekaseh myung, ai dah follow u soploh tahun yg lalu ..PEACE!!

Asyifa

setuju !!!

Shiela Firdaus

kan syifa~!!

cik ayin

laen2 org,laen2 pendapat..pape hal keep blogging :)

Shiela Firdaus

tenkiu cik ayin :-)

risa

hahahaha...lawak le kak..follow je kalo tak baca nak watpe ye tak?? ish ish ish derang ni pi le gadoh pasal nuklear tu lagi bagus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket