Tuesday, March 15, 2011

TEPON BERBUNYI...ring!ring!ring!

sapa marah kalau aku cakap orang yang tak angkat tepon dari no yang dia tak kenali sebab dia banyak utang?? hahahaha..jangan marah yeee...itu yang selalu aku cakap kat kawan² aku yang memang tak akan angkat tepon kalau no tu dia memang tak kenal. GURAU je pon...(",) tapi serious..sape pon call aku akan angkat, tak kira dari mana no tu datang tapi bila aku mula tak menyenangi perbualan tu aku ada cara untuk mematikan tepon tu.

memula nak mintak ampun kat opis lama aku dulu. setiap kali ada customer yang call meroyan tak tentu hala membising..time dia tengah cakap tu aku buat² line tetiba terganggu. konon "hello,hello,hello.." hahahah, malas nak layan. yang aku plak masa tu terangkat tepon berbunyi..padan la muka kena sembur kannnnnn! lepas tu kalau dia dail semula...huhuhu, aku dah ada kat toilet, buat pelaburan saham :-))

tadi pon sama..time tengah bersemangat waja shopping kat Sogo..buleh pulak customer service dari Maxis call nak tanye apasal aku potong line broadband. lagi sekali..sedang syiok dia memujuk tu aku buat² mcm talian terganggu..pastu terus letak. memotong stim orang bershopping...tak pasal² dapat 5 helai je baju tadik. kalau tak..mesti banyak sikit kannnnnn!!

sama jugak kalau time tengah berjalan kat shopping complex..pandai plak selalunya derang akan tarik tangan husband aku untuk offer produk derang. apasal..muka aku muka tidak berWANG kah??? macam paham husband aku jenis tak sampai hati menolak kannnn..so tengah² dia citer produk yang harga beribu² tu, produk yang memerlukan buat pinjaman wang..kat tengah² mesti aku nyampuk "alaa dik..abang ni bangkrap la, mana buleh buat loan!"..hahahahha lagik!!  sambil sapu dahi sambil buat muka ketat...ketat sebab penat bercerita tapi tak berjaya jual. yang husband sound "sayang ni memandaikan cakap baba bankrap!" ye laaa..kalau tak di potong perbualan tu maunya lima jam setengah pon tak cukup. dah la aku jenis nak beli baju masuk 10 kedai baru beli sepasang!!

hahahah..so itu la cara aku nak ngelak call atau pon nak ngelakkan dari terus tersangkut kat orang yang offer barangan dia nih. tapi entry aku nih sebenarnya tuju kat kawan aku sorang nih..dari tadi duk call dia "APASAL TAK ANGKAT WEHHHHH!..AKU BUKAN NAK JUAL BARANG PON!"


4 comments:

Ein

spot check... spot check... akk x der tepon. ok akk bukan tepon kite la tu!:))

Shiela Firdaus

kannnnn..hahahah, dari pagi duk tepon kawan ni!

anne

klau yant plak...tension gak ngan client yg sbln 2-3 kali mintak quotation tp x pernah nyer close sale...haish...tu laa ckp kat member klau depa call ckp i dah benti enk... :p

Shiela Firdaus

kehkehkeh..lagi ganas.dah benti!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket