Monday, October 7, 2013

Ini Syurga Kami ♥

Ngeeeeee...terasa nak abadikan gambar kat blog ini. Gambar RUMAH KECIL TIANG SERIBU kami. Tidak mewah mcm rumah orang lain tapi cukup selesa dan membahagiakan ♥♥

Rumah ni asalnya owner nak jual. Tapi aku dapat sewa dgn harga cuma RM250 . Dah 9 tahun rasanya kami di sini. Sewa tak pernah naik..syukur dapat owner yang boleh lebih kurang :)

Asalnya duk sini sebab Sarah. Dia kan baby pre matured , so perlukan perhatian lebih. Aku seyes tak caya org lain boleh jaga. So mintak kak ipar yang jaga. Sebelah rumah aje.

**Aku agak kompius ngn Sarah ..dia sayangkan kak ipar yg di panggil Mak ni lelebih. Kalau Mak dia keluar , sambil cebik² sedih "Mama..tepon mak suh dia balik cekalang !"...Owhhh..abes apa fungsi mama? **

Hahahaha..back to the story mory yg asal.


Ini ruang tamu secotet namanya . Jujurnya dulu income cukup² makan je la. Korang penah dengar kata "RM3K miskin bandar"? hahaha..kalau betol maknanya mmg kami miskin bandar.

Aku start tukar perabut dan hias rumah bila start buat bisnes on9. Rezeki meniaga memang tak boleh sangkal. Syukur sgt²..usaha lebih dan hasil lebih ♥ 


Ini dapur. Lihat betapa KECIK nya ruang itu kan. Kiranya kalau dia tgk TV aku still tak bole main mata dgn dia sebab dia tgk TV dalam bilik..hahahahah. Kalau duk kat depan, mmg kami boleh blink² kenyit mengenyit ~

Tunggulah..anak² dah besar baru aku berani pindah . Ni pakat kecik lagi..payah nak hantar ke oram lain menjaganya.

Orang lain punye rumah besar tersergam indah kan. Yg kecik ni pon aku nak tayang. Tapi ...RUMAH AKU, sukahati lewwww ~ Hahahahah


Haaaaa..ni umah sendiri :) Kat Rawang. Sangat lama dah tak balik. Tengah plan nak hias cecantik jugak. Kasik meriah kasik sgt cool. Bole buat rumah cuti²..ada masa boleh balik kat sini..kannnn . Pon kecik jugak tapi besar sikit dari rumah yg duduk skrg :)

Okbai. Sekian cerita pasal rumah. Rumah di huni oleh aku, chenta hati dan permata² hati kamikk !


4 comments:

leya_zaini

cantek umah... tp cam i plak hubby yg suka menghias....he is creative! i cuma bgk comment n decide wer to put this n that.... alhamdulillah... umah x besar tp mata sedap pandang...yg ptg hati puas lagi plak ble guest esp MIL FIL masing2 dtg n kata cantek rumah... coz we know it was ol becoz of d both of us punyer ideas... hehe

Teacher Mariana

Tomey tuh umh ye...suke suke suke..

mummy_ayu

alhamdulillah..ada gak rumah..tomei & nice deco..

WinShoppe

Like!
Tq for sharing ur life :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket