Monday, November 16, 2015

Akhirnya Tiba Masa Itu !

Huhuhuhu ...dah nak hujung tahun 2015. Rasanya ini entry ke 2 kan ? Phewwwww ...orang berblog, dia pon nak berblog tapi last sekali sawang mawang terus ...hahahahaha .

Kekangan masa sebenarnya. 24jam pon tak cukup. Mana kan kerja opis, bisnes on9, keje² rumah lagik. Yang sempat hadap FB aje laaa. Hadap sampai lebam ...hehehehehe !

Ni masuk kejap, sebab nak abadikan kisah ini. Huhuhu...lepas ni boleh baca la kot² teringat kann. Nak baca kat FB tu haruu laaa sebab sehari berapa status di update kan kan kannn :p

1/8/2006 --hari pertama saya lapor diri kat Ofis ni ! Kira dah 9 tahun lebih kann. Lama dah kiranya tu. Bak kata kawan saya "dah patut berenti Shilla, bagi peluang kat fresh graduate plak keje situ, ni interview je mesti gagal sbb takde experience "...hahahaha, kau mmg cilako kawan !

9tahun, selain rumah, sinilah tempat saya. Tak banyak sangat nak abadikan sbb takde apa pon. Keje keje keje sampai satu part , terjebak diri dengan bisnes online. Tahun pertama, kedua bisnes takde rasa apa sgt. Boleh je nak bahagi masa dgn elok. Report yang patut submit, mmg ikut dateline . Dan sampai la tahun ni laaaa...saya mula hilang fokus pada kerja opis. Tak tau apa yang saya buat. Sekali boss ketuk, sekali saya jalan. Lain ke lauttt ! 100% pada bisnes. Seronok laa. Duit banyak dari keje kan tapi kenapa hati saya tak tenang ?? Setiap pagi nak keje , mesti rasa gelisah. Huhuhuhu ...feeling ini sgt la tak best nyaaaaa :/

Awal dulu ada cubaan nak berhenti keje tapi takde keyakinan. Risau kalau semua tak menjadi. Mana pulak nak cekau segala nanti..huhuhuhuhu. Dan hasrat itu terus terhenti bila Jeff eksiden. MC 6 bulan tapi cuma 2 bulan je berbayar. Nasib baik duit bisnes dapat tampung. Pastu dapat rawatan pon kat private hospital sbb ada medikal kad dari kampeni. Best kannnn..semua tersedia ! Makin terus la nak bertahan keje sambil bisnes dan sampai la satu partttt.....Dtg serentak dalam seminggu. HOD bagitau nak resign. Bisnes dan keje saya jadik mudah sbb HOD ni. Kalau takde dia, saya masak sgt² . Pastu anak pon takde orang nak jaga dah. Macam² hal . Niat nak jaga anak sendiri pulak semakin membuak² dan sampai la tanggal 13 November 2015, lepas sebelom tu dah diskas dgn Jeff, dah minta izin dia, dgn berat hati saya serahkan surat perletakan jawatan kat opis  ni. Gila berat ! Sgt berat ! Tapi saya tak boleh tamak. Lagi teringat sorang kawan komen "Ingat satu je, rezeki kita bukan boss bagi, Allah bagi "



Lepas tender tu , hati saya kecamuk sgt. Mcm² rasa ada. Teringat mula² kawen dgn dia dulu. Kalau dulu saya sanggup di bawa duduk kat setinggan, kenapa skrg tidak ? Bukannn ...bukan takut ngn diri sendiri sbb insyaallah, boleh je tapi saya sangat takut kecewakan hati anak². Mesti segalanya bersukat ! Memujuk hati sendiri sampai saya jadi tak menentu. Saya takut pada KEGAGALAN  sampai saya terlupa yang saya sebenarnya banyak bagi semangat pada kawan² lain. Teruk kannn ! Pernah susah la ni, tu macam² pikir ! Bila nak lalu pengalaman baru rasa mcm "Oiii ..boleh ke ni ?" Hahhahaa...dah kenapa kau Shilla ? Kenapa pikir gagal ? Majukan la bisnes yang ada tuuu.....huhhh !

"Takpayah rasa apa² kak ! Akak dah submit resignation letter. Apa pon , akak tetap dah berhenti, so teruskan langkah ke depan" lebih kurang gini ayat yang adik FB bagi kat saya. Oklahh ..tarik napas, lepas ! Shillaaa...pandang straight ke depan please !!

Dan akhirnya saya dapat kekuatan untuk redha dengan keputusan yang saya sendiri buat ini . Bukan ada orang paksa pon. Ko meroyan menda ? hahahahaha... Tengok skrin shoot atas. Cinta dia selalu mendamaikan saya. Saya janji , lepas ini saya akan terus buat yang terbaik untuk semua orang di sekeliling saya.

Mula kawen, pakai kancil, duk rumah setinggan. Smpai tahap ni, sudah selesa dgn apa yang ada. Takde menda perlu di risaukan. Apa pon yang datang nanti, semua atas izin DIA kan. Buat yang terbaik je. Insyaallah. Syukur jugak sebenarnya saya ada group Dropship yang sangat hebat. Wanita² hebat di keliling saya ♥ Terima kasih korang !

Dan satu lagi sebab saya berhenti, biarlah saya terus terang ! Saya tak suka boss baru ...bhahahahahahahhahahahaah ! Salah patut di cakap depan², bukan blkg² ! 



Ok. Sebelom saya babai , nah baca status FB saya tadik ::

Impian nak berhenti kerja sudah tercapai ! Saya dah tak lagi kelam kabut nak urus masa. Semua atas tangan sendiri. Dan saya nak moga impian yang satu ini tercapai juga. Nak bangun pagi 5am setiap hari , nak buat breakfast untuk Jeff pegi keje dan anak² ke sekolah !
Hurmmmm..rasanya impian ini lagik berat dari impian nak berhenti kerja dulu ...hahahhaahhaha !

Ok babai !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket