Friday, September 28, 2012

Aku Dan Shawl !

Selamat pagi !! Hehehe..entry paling pantas nak buat nih !Semalam aku try bershawl ! Hahahaha...teringin nak pakai ! Sungguh² melilit !Tak tau dah nak cerita mcm mana..mula² baca je status yang aku update kat facebook nih : 

Biasanya lambat sbb kena hantar anak ke sekolah dulu. Hari ni lambat sbb aku belajar pakai shawl. Dah setengah jam. Org lain lilit jadi wardina, aku lilit jadi mummia!! 

Binatang pon sayangkan anak ? Tipu ! Salah ! Tu korang nampak binatang yg baik ! Sama jgk ngn manusia ! Ada yg baik, ada yg jahat !

Pagi tadi lepas hantar anak ke sekolah, tgh drive tu aku nmpk anjing putih besar ngn kecik tgh jalan tepi jalan tu ! Sbb jalan jem so mmg aku peratikan aje la ! Sdg syiok depa berdua ekor mkn angin tetiba muncul sekor anjing hitam, besar ! Yg anjing putih besar tu tiba² lari ! Pecut 100 meter tinggalkan anjing kecik yg lari² anak kat blkg dia ! Aku tgk semula anjing hitam tu..dia tak buat apa pon ! Elok aje duk kat situ tapi yg anjing putih tu dah lari SELAMATKAN DIRI SENDIRI tinggalkan anak mcm tu je !

Tapi tu laaaa..APA YG KITA TGK SEBENARNYA TAK SAMA DGN APA YG TERJADI KAN ! Maybe anjing kecik tu cuma anak jiran, anak menakan ataupon anak tiri je kot..tu pasal dia tak syg ! Dia tggal mcm tu je kannnn....Pastu, bila keta bergerak sikit aku dah tak boleh nak toleh ke blkg tgk aksi anjing hitam tu lagi sbb aku pakai shawl KETAT ! Bila nak menoleh dah rupa mcm org yg sakit tengkuk salah bantal ! So boss..nak panggil, panggil depan² ! Blkg kalau..sy tak menyahut ! Okbye ! 

Perhatian untuk rakan opis yg sejantina: Pintu toilet tertutup lama bkn sbb ada org tgh berak di dlmnya tapi ada aku yg sdg cuba membetulkan lilitan shawl di kepala. Tadi mcm mumia, skrg dah rupa bungkusan nasik lemak RM3 lebih sambal taruk telor mata!! 

Hari ni hari Khamis. Balik karang tanggalkan shawl suh dia pegang ujung, aku pon pegang hujung..kita menari lagu Kuch Kuch Hota Hei okey dalim!! 

Hari ni kepala saya sesak!

★ Ada 4 auditor nak layan 
★ Nak buat bank recon
★ Nak filling
★ Tgh tunggu IT betulkan PC rosak

Dan tak lupe :

★ Shawl di kepala ni!! Tak sama pon ngn muke Wardina!!!

Hahahaha..habesla korang!! Hari ni asik jumpe kata kunci SHAWL di news feed.

Baba,
Sakitttttt ! Huhuhuhu ..syg nak pelbagaikan tudung yg di pakai ! Syg belajar pakai shawl hari ni ! Pastu pagi tadi kwn syg tolong taruk peniti kat atas ni sbb tanak bagi dia terlondeh ! Sblm taruk peniti baba tau terlondeh smpai nampak tali bra ! Huh ..nasib baik tali bra yg shantek !!

Pastu tadi g toilet ! Betulkan la shawl nih sbb mmg dah nak terbarai ! Masa nak cucuk jarum peniti kat shawl ni..aduhhhhh ! tercucuk ngn kulit pale hotak sekali ! Huhuhuhu...sedihkan cerita syg nih ? Tapi takpe kan baa..usaha tangga kejayaan ! Syg akan make sure terer pakai smpai tak cucuk kat kulit pale lagik !!!

Yang Bershawl ,
Isterimu !!

 Nak tengok rupa aku ? Hahahaha..dah edit ! Bagi black & white ! Kasik hilang jerawat ..kehkehkeh :

Sekian Terima Kasih !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket