Thursday, January 17, 2013

Apa Ada Pada Nama ??

Semalam aku ada tulis status ini kat wall aku :

Ingat letak nama anak Qistina Batrisya tu dah cukup glemer takkan kena ejek, rupa²nya baru nak duduk dia dah merengek " Mama pegi la sekolah. Bdk tu suka ejek nama adik jadi Christiano Ronaldo"

Miahahaha..malas layan la dik. Setakat ejek bukan luak pon. Pastu dia sambung 'Nama baba jadi Tom & Jerry"..hahahaha..sedap nama laki aku Jefry ko pegi tukar Tom & Jerry ye budak !

Bagi aku itu bukan satu isu yag serious sampai buat aku tak lalu makan ke, tak lalu nak buat kerja ke..ok je sbb aku penah kecik. Penah jugak lalui menda² macam tu. Kenakalan anak² selagi tak memudaratkan boleh aje tolak ansur ! Proses pembesaran budak² kannn. Maybe nmpak tak elok di setengah orang..tapi takkan nak aku pegi sekolah sound budak tu ? Dah nampak aku plak budak²nya ! Unless la cikgu² kat sekolah buat satu peraturan baru "DI LARANG MENGEJEK NAMA KAWAN² DGN NAMA YANG BUKAN²...SIAPA YG MELAKUKAN AKAN DI DENDA KETOK KETAMPI NAMBLAS RIBU KALI !"..maybe mujarab !!..hahahahaha

Pastu kannn...esok 18hb kat sekolah parents kena datang collect duit RM100 yang government bagi tu. Huhuhu..ini je la satu²nya bantuan yang aku layak. Yang lain layak tengok aje..hohohoho ! Pastu aku tiba² teringat kat kawan Qistina ni. Kalau dia tengok mama Qistina ni..korang rasa esok² dia ejek apa kat Qistina ? Cer tgk gambar Ninja ni :


Tuuu..tgkk tanda hitam kat dahi tuuu ? Rasa derang akan panggil apa ? Kalau berbelas tahun yang dulu kat sekolah memang kawan² sekolah panggil "Nanded". Makan hati ?? Dulu masa kecik ye makan hati tapi bila dah meningkat dewasa bertukar menjadi bangga sebab tanda seolah² sgt istemewa. Pegi mana² ramai yang masih mengingati. Sbb tanda ni aku selalu jadi perhatian. Dan maybe sebab tanda ni mulanya dia jatuh cinta dan melamar aku jadi isterinya..kannnn ? jap yg ni aku kena kompom ngn dia dulu then aku bagitau ehh..hahahahahahha!

Tapi aku dah buat keputusan..demi ketenangan hati Qistina yang masih kecik dan tanak dia jadi bahan tertawa..biarla baba dia aje yang pegi amekkan ! Aku pon malas la nak cuti takat nak amek duit RM100 tu ..tak pon kalau baba pon malas, mintak tolong kakak ipar aje ! Semalam dah ckp dah. dia jawab "Boleh..pastu aku lesapkan terus 100 tu"..cehhhhhh !

Okbye..panjang plak lalutan kali nih !!

2 comments:

Nens Collection

hehe..tanda pengenalan tu kak..sy tahi lalat kt dagu..igt terjumpa geng blogger yg x pernah jupa langsung..siap die kenal nens..sbb ternampak tahi lalat dulu..haha

Dda Ly

*lol* waaa gelak sorang² kt opis ni bile baca cite qistina.. haiyoo macam² budak zaman skang.. kite dulu kak, kena ejek kuda.. pastu anak ros.. sbb abah nama rosly.. hurmm malas nak layan la kan? kanak².. hiks..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket