Monday, January 14, 2013

Cerita Tentang Aku Lagi (",)

Hohohoho... hahh ! Dah macam Santa Claus ! Bukan reti nak bagi salam kannnn ! Heheheh..ulang semula ! Assallammuallaikum !! Lamanya tak berUpdate ! Seyesly takde mood nak berblog ! Lagi sejak ceburkan diri dalam bisnes kecik²lan kat on9 ni kan. Pantang ada masa mesti sibuk ke hulu ke hilir mencari stok ! Korang bayangkan ehhhh...tempat amek stok tu jauh bak Utara ke Selatan, so mana tak penatnya ! Seronok memang seronok ! Dapat ramai kawan ! Rezeki pon mencurah masuk tapi itulah...setelah hampir 2 bulan akhirnya terus demam !! Demam tak boleh bangun. Demam sampai nanges ! Demam tengok muka laki lagi nak mengada...hehehehehehhe

Aku pon dah tak reti nak menulis menda kat sini. Hahhaha... Fuh fuh fuhhhhh..tiup sawang dulu ! Eh japp..henpon berbunyik !!

Perghhh.."Saya call dari Suruhanjaya Sekuriti Malaysia"..terus aku potong cakap dia "I tgh ada discussion dengan boss !"...miahahahahaha ! Org nak update blog , masa tu la dia nak menyibuk plak !

Sambung... Hari ni dah 14 haribulan. Maknanya dah 14 hari dalam 2013 kita tempuh. Tahun ni Zafry dah start Tadika kat Smart Reader. Aku bayangkan dia akan menangis kat sekolah. Meraung² nak ikut balik ! Aku bayangkan teacher akan hantuk pale kat dinding nak layan karenah dia. Tapi...hahahah , ternyata meleset !! Zafry sgt cool ! Sikit pon tak nanges. Muka dia agak cuak sikit je bila time dia tengok ada kawan yang meraung² pegang kaki mak ayah derang ! Hahahaha..pegang kuat tak nak lepas ! Dah lepas mak ayah pon jalan terdengkot² !! Sakit punya pasal ! Lepas tu masa aku cakap nak balik tu, dia siap lambai lagikkk ...wahahahahah ! anak mama yg hensem dan bijak ni mmg bestkan !

Then aku try pujuk Sarah masuk tadika tu jugak..dia jawab "Takpayah..kakak kecik lagi !"..kannnn ! kecik lagi katanya ! Time aku nak suap makanan dia boleh plak cakap "Takpayah ..kakak dah becar, kakak cuap cendili !"...Kakak katanya ! Nak adikkah ???

Qistina plak dah masuk darjah 5. Dah anak dara dah ! Yang paling bagus..tahun ni pakai baju sekolah boleh 2 hari baru tukar baru. Kalau tak sebelum² ni, pegi sekolah putih bersih balik macam orang keje kebun pisang ! Berpasir hitam baju ! Kasut jgn cakap...sampai dah takde daya nak tolong basuh ngn tangan..aku masukkan je dalam washing machine. Siap bunyi "gedgung gedegang gedegunggg" kasut berlaga² ! Hahahah..masa buat tu make sure baba kerja..kalau tak kena bebel ! So tahun ni dah nampak okey !Dah pandai bersih ! Suka melawa la katakan ! Nak pegi kedai pon bukan main ikat rambut semua !

Kak Yun plak, semetara tggu SPM ni sebulan je kerjanya ! Alasan takde transport ! Malas nak kacau acik dia asik suruh acik dia hantar ngn jemput dia balik kerja ! Kannn..masa kerja tu, dia bangun pukul 5.30am mcm tu sbb nak tumpang aku pegi umah uwan dia. Masuk kerja pukul 8 balik pukul 5pm. Balik aje tidor macam orang kena tembak !! haaaaaaa..baru dia tau penatnya nak cari rezeki kannnnn ! Now dah duk rumah, besarkan badan. Dia jadik tukang masak, tukang kemas rumah semua. Takpelahhh...kurang²nya ada org nak buat semua kerja tu kannn !

Pastu kannn...hehehehehe ! Bukan nak menunjuk tapi ini untuk kenangan aku nanti ! Tengok gambar kat bawah . Adeiiii..publish guna Note, tak boleh nak tukar kedudukan dah ! Rantai ni aku belikan untuk diri aku sendiri. Guna duit buat bisnes ! Kurang²nya ada hasil dari penat lelah selama ini kannn ! Kecik je kannnn tapi rege dia ..huhuhuhu, boleh cekik cekik cekik leher ! Tapi takpelah..dari duit habis macam tu aje..ada la menda yang kita nampak hasil dari penat lelah selama ini ..ye dop ?

Oklahh ! Bye ! Jumpe lagi tak tahu bila tahunnya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket