Wednesday, January 23, 2013

ZAFRY

Ahaaaaaaa...dah masuk 4 minggu kottt
Dah basi nak cerita
Tapi takpee..aku panaskan semula

Rasanya kawan² facebbok aku tahu kan
Zafry dah masuk tadika
Ni gambar dia masa pegi register dgn ukur baju

EHHH..GAMBAR MASA G REGISTER ILANG !hehehehehhe

Heheheheh..seyesly mmg tak sabar !
Dah besar anak sorang ini
Terbayang caner la peel dia nanti kan bila hidup dah start kena study


Ni gambar hari pertama
Semangat..sekali kejut dah bangun
Hensem kannn..tengok la baba dia pulak...hehheehe


Ni plak...tengok tengok tengokkkkk
Pegi punye hensem
Balik jadik apa ??
Huhuhu..nasib baik la sekolah dia bukan jenis ada padang bagai
Kalau tak lagi haru ni
Hahaha...takpe takpe ..dia dalam proses pembesaran kan !

Ok itu je nak cerita pasal dia dgn sekolah dia
Tapi ada menda aku nak cerita lagi
Tengok gambar ni...

Kecik je pon kesan cubitan tu
Tapi cuba korang cubit telinga korang sendiri smpai berbekas mcm tu
Rasa tak nak lempang muka sendiri lepas tu?
Sakit tu der ? Tak tau la kalau org dah biasa kena bantai kan

Ni pon Zafry tak mengadu
Aku terperasan bila dia baring kat riba
Baru 2 3 hari kat sekolah kottt
Bila dia cakap teacher yang buat..dada berombak tahan nak marah
Tak sabar tunggu keesokkan harinya nak telepon
And last bila dah call dah tanya itu ini dah komplen itu ini
Teacher mintak maaf , pastu janji takkan berulang lagi
Huhuhuhu..kalau ulang lagi...tau la nasib kannnn !

Cuma satu je la pasal Zafry ni, time org bercerita anak menangis nak pegi sekolah, anak manja itu ini aku mmg teringat kat dia. Seolah² pandai berdikari. Tgk laaaa..teacher buat mcm tu takde nak mengadu pon. Peha lebam kiri kanan kena cubit dgn org² berkenaan pon dia diam. Seolah memahami yg mama keluar kerja, mama bukan sengaja nak bagi dia sakit so menda yang boleh dia tahan..dia akan bertahan. Skrg ni nak pegi sekolah pon...kakak dia cakap senang sgt kejutkan dia. Dia tak banyak hal ! Rasa bersalah bila hari² kena keluar kerja tinggalkan anak². Membesar tanpa aku di sisi. Aku dah rasa sedih dulu bila mami selalu takde tapi ...takde pilihan lain. Kena keluar. Kena kerja demi mencari rezeki kan.

Moga anak² paham semua tu. Moga mereka semua akan membesar dgn baik. Moga mereka akan jadi orang yang berguna pada semua org di sekeliling ! Moga mereka tahu..mama cintakan derang semua seluruh hidup mama ini !


3 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

uiks..mcm x patut je cikgu cubit smpi berbekas mcm tu..kn br sekolah tadika..

ciNtA hAtIKu

salam perkanalan..
http://cintacintahatiku.blogspot.com/

orked violet @ SYA

salam..wahh..mesti zafry jenis independent ni.bagos La..

p/s: da call cikgu nye??
Sya br foLLow kak Shiela. free, foLLow La Sya jugak ek~
sya-orked.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket