Friday, September 28, 2012

Aku & Shawl Part 2

Pon copy paste dari status sendiri tadi :

Arghh ! Aku dh rasa yakin hari ni !Kompiden bergaya dgn shawl hari ke 2 & semua perasaan itu hancur berkecai bila kwn tnya "Nape shawl ni pakai terbalik ?"

Mencik !! Huhuhuhuhuhu....



Aku Dan Shawl !

Selamat pagi !! Hehehe..entry paling pantas nak buat nih !Semalam aku try bershawl ! Hahahaha...teringin nak pakai ! Sungguh² melilit !Tak tau dah nak cerita mcm mana..mula² baca je status yang aku update kat facebook nih : 

Biasanya lambat sbb kena hantar anak ke sekolah dulu. Hari ni lambat sbb aku belajar pakai shawl. Dah setengah jam. Org lain lilit jadi wardina, aku lilit jadi mummia!! 

Binatang pon sayangkan anak ? Tipu ! Salah ! Tu korang nampak binatang yg baik ! Sama jgk ngn manusia ! Ada yg baik, ada yg jahat !

Pagi tadi lepas hantar anak ke sekolah, tgh drive tu aku nmpk anjing putih besar ngn kecik tgh jalan tepi jalan tu ! Sbb jalan jem so mmg aku peratikan aje la ! Sdg syiok depa berdua ekor mkn angin tetiba muncul sekor anjing hitam, besar ! Yg anjing putih besar tu tiba² lari ! Pecut 100 meter tinggalkan anjing kecik yg lari² anak kat blkg dia ! Aku tgk semula anjing hitam tu..dia tak buat apa pon ! Elok aje duk kat situ tapi yg anjing putih tu dah lari SELAMATKAN DIRI SENDIRI tinggalkan anak mcm tu je !

Tapi tu laaaa..APA YG KITA TGK SEBENARNYA TAK SAMA DGN APA YG TERJADI KAN ! Maybe anjing kecik tu cuma anak jiran, anak menakan ataupon anak tiri je kot..tu pasal dia tak syg ! Dia tggal mcm tu je kannnn....Pastu, bila keta bergerak sikit aku dah tak boleh nak toleh ke blkg tgk aksi anjing hitam tu lagi sbb aku pakai shawl KETAT ! Bila nak menoleh dah rupa mcm org yg sakit tengkuk salah bantal ! So boss..nak panggil, panggil depan² ! Blkg kalau..sy tak menyahut ! Okbye ! 

Perhatian untuk rakan opis yg sejantina: Pintu toilet tertutup lama bkn sbb ada org tgh berak di dlmnya tapi ada aku yg sdg cuba membetulkan lilitan shawl di kepala. Tadi mcm mumia, skrg dah rupa bungkusan nasik lemak RM3 lebih sambal taruk telor mata!! 

Hari ni hari Khamis. Balik karang tanggalkan shawl suh dia pegang ujung, aku pon pegang hujung..kita menari lagu Kuch Kuch Hota Hei okey dalim!! 

Hari ni kepala saya sesak!

★ Ada 4 auditor nak layan 
★ Nak buat bank recon
★ Nak filling
★ Tgh tunggu IT betulkan PC rosak

Dan tak lupe :

★ Shawl di kepala ni!! Tak sama pon ngn muke Wardina!!!

Hahahaha..habesla korang!! Hari ni asik jumpe kata kunci SHAWL di news feed.

Baba,
Sakitttttt ! Huhuhuhu ..syg nak pelbagaikan tudung yg di pakai ! Syg belajar pakai shawl hari ni ! Pastu pagi tadi kwn syg tolong taruk peniti kat atas ni sbb tanak bagi dia terlondeh ! Sblm taruk peniti baba tau terlondeh smpai nampak tali bra ! Huh ..nasib baik tali bra yg shantek !!

Pastu tadi g toilet ! Betulkan la shawl nih sbb mmg dah nak terbarai ! Masa nak cucuk jarum peniti kat shawl ni..aduhhhhh ! tercucuk ngn kulit pale hotak sekali ! Huhuhuhu...sedihkan cerita syg nih ? Tapi takpe kan baa..usaha tangga kejayaan ! Syg akan make sure terer pakai smpai tak cucuk kat kulit pale lagik !!!

Yang Bershawl ,
Isterimu !!

 Nak tengok rupa aku ? Hahahaha..dah edit ! Bagi black & white ! Kasik hilang jerawat ..kehkehkeh :

Sekian Terima Kasih !!

Thursday, September 20, 2012

ASTRO VS AARON

Wohooooo..sedangkan pantai lagi berubah inikan aku manusia yang kadang tak mampu kawal diri ni kann ! Beriya² aku kata aku tanak langgan Astro Mustika HD sebab service yang aku rasa macam siot tu ! Bayang laa ..aku bayar bukan nak tengok siaran ulangan ! Pon bukan nak tengok iklan ! Kalau nak tengok iklan baik aku bukak TV3..kannnnn ! So memang dah tetap pendirian even ko masukkan sape pon pelakon top dalam cerita kat channel Astro yg aku perlu tambah pakejnya..i will say No !!

Tapi tu laaaa..kesabaran aku makin hari makin di gugat oleh citer Adam Hawa ! Makin lama makin tak sabar ! Makin tak sabar makin lama ! Dan akhirnya Jumaat 14 Sep 2012 ..jari comel ini mengalah mendail no Astro dan bagitau hasrat hati nak tambah tu ! Huhhh..kalah ! kalah !

Lepas tambah tiba² sesal menerpa ! Ye laaa..semata² Aaron babe, monthly bil dari RM74 tukar jadi RM114 ! Different by RM43 tu ! Banyak kannnn ! Boleh beli selai blouse kat pasar malam tauuuu (",) . Tapi takpelah..asalkan puas hati ! Sabar eh hati..sabar banyak² !

Lepas tu Ahad tu aku suruh la somi aku pasang wayar HD tu ! Dia tenyeh berjuta kali tak lepas² ! Call Astro dia bagi arahan ikut telepon dekat 45minit still tak dpt ! Aku matikan line , call semula cakap "saya tanak bantuan dari hp ! Hantar technician ke rumah yer !"

So dia set la date hari Selasa..pukul 4pm ! Technician dtg kat umah masa aku takde ..aku keje ! Ada anak je..itu pon dah berpuluh kali aku pesan kat anak "Jgn tidor aje..nnt tak dgr org ketuk pintu !" . Yun kan kuat tidor macam aku jugak...hahahahha ! Risau nanti technician tu datang Yun tak bukak pintu rumah !!

Lepas tu ...tadaaaaaaaaaaaaaaa....


Yeahhh..dah boleh nengok ! Hepi gila dol takyah tunggu org donlod kat web lagi . Siap post kat facebook gambar ni tau..hahahahah ! Poyo kannnn !

Pastu kannn..eh penat la nak cerita ! Amek ni aku copy paste status kat FB nih..sila baca ! 
Customer service Astro call tnya pasal HD tu !Dia tnya jgk "Mcm mana service dia yer Puan ?" Aku laju mulut jwb "Ok la..tak ok bila baru mendung dah ujan ! Bila komplen kata "biasalaa"..mana boleh biasa, kita org bayar bil tiap bulan what !" .Dia terdiam utk beberapa saat ! Mesti terasa kena tikam ngn garfu kan ??? 

Haha..aku masih tak boleh lupa lagi trauma & tragedi bila bil bulanan dari RM71 jadi RM114 okey..smpai mati aku ingat ! Pedihnya lg sakit dari kena tikam dek garfu ok !
Korang tengok ayat yang aku bold tu ! Hahahahahah...salah tatabahasa ! Baru mendung dah hujan ! Padahal nak tulis baru mendung channel dah tak dapat ! Hahahaha...aku memang rasa mcm org customer service tu duk gelakkan aku semula..gelak kuat² kan ! Owhh dunia..kejam kejam !

Okbye !


Wednesday, September 19, 2012

Jam G U E S S Kesayangan ♥

Pssttt ! Morning aselehe !
Busy ke ? Aku boleh tahan tapi kejap... take a break
Lepas ni nak prepare dokumen untuk auditor masuk plak
2 auditor plak tu tapi takpe...buat dgn senang hati yg susah pon jadi senang
Lagi aku ni agak tinggi jgk sore ngn auditor nih
Mau tak tinggi ..yg dah audit 2 3 tahun lepas pon still mintak
Bila tanya "Dah audit kan? " Dia jawab "Tertinggal kat opis..manager lupa nak bagi"
Hahaha.. that is your problem !! Mak tak kose nak layan :p

Ehhh..dah laa ! Stop pasal keje
Nak borak pasal jam GUESS aku nih
Dulu penah buat entry pasal jam guess ni kan ?
Ingat tak ? Tak ingat pon buat² ingat sbb aku pon dah lupa entry bila
Tapi takpe ..jom tengok gambar
Mana tau boleh kembalikan ingatan tu kannn..hahahahah
Sebelum tu nak bagitau ini jam Ori okey..O R I G I N A L !

Mana cantik ? Jam ke tangan aku ? hahahaha..Shilla mengong !
Cantikkan bangle dia tu ? Seyes aku syg jam nih !
Ok ..dah tgk gambar ..ingat tak ?
Hahahah..aku nak citer satu menda nih
Korang nak tau tak kalau aku pakai jam ni
Bila nak tau jam pukul berapa aku rela tgk kat dinding opis
Tengok kat PC, tengok kat henpon
Lagi sadis tanya kawan opis "weii ..pukul berapa skrg ?"
Teruk kannn ? Nak tau apasal aku tak tgk jam ni sendiri ?
 Sebab ni haaaaaa..

Nak tengok nak kena bukak !
Aku malas ! Malas tahap maksima atau lebih tepat ibu segala pemalas
Nak bukak tu pon malas
Pemalas punye malas !
Malas nak layan !

Okbye !



Tuesday, September 18, 2012

Sejarah Iswara WLW !

Aku pakai Iswara nih dah 8 tahun . Tak silap 8 tahun..eh betol la dah 8 tahun sebab hari tu aku ada call bank tanya balance bayor insuran ..dia jawab ada lebih kurang RM5,000 lagi dan bulan July 2013 hutang aku ngn depa selesai !! Hahahaa..dulu aku kategori sangat susah. So kalau ada loan lajak 15 tahun untuk keta ni pon aku akan buat ! Hahaha..tak kisah la kan asal tak tertunggak bayaran dia , so berapa tahun pon aku buat loan bukan masalah untuk org lain...ngehngehngeh !

Hari tu hasben aku ada try buat loan nak tukar la konon ketea iswara nih. Ehhh..korang tau tak keta ni jugak di kenali sebagai keta kebal, aku tak tau apasal derang panggil macam tu tapi kalau ikut citer kitaorg, keta ni penah langgar orang mati kat Balakong dulu..ada p cross ngn mabuk² kat highway tu. Betul² bawah jejantas ..dah ajal dia ngn keta aku ni kann. So betol la kebal kann ? :p

Okey..balik semula pasal keta tu ! Kitaorang dah submit semua menda yang bank nak. Dah cantik dah dengan payslip dia yang riban² tu tiba² dapat call dari salesman "Hasben penah buat personal loan ke ? Sangkut kat situ laaaa !"..hurm ! aku pelik sebab setau aku la memang takde ! Lagik² prinsip hidup aku yang tak berapa suka nak kasik dia buat loan nih ! Penah cakap "nak buat loan boleh tapi yang tak payah bayar balik ..ada ?"..huhuhu, selagi mampu bertahan memang tak akan buat !

Check punya check punya check rupanya loan tahun 1994 ! Masa tu memang aku tak kenal dia lagik ! Loan menda korang tau ? Loan amek barang elektrik..amek radio tak silap ! Tak tau caner ada link ngn bank pulak ! Dari utang RM3,000 jadi RM17,000 !!! Gila kannnn..aku bebel bebel bebel kat dia non stop macam pop corn yang masak keluar dari periuk ! Tak memasal ! Bila tanya dia jawab "Tak ingat laaa..entah sape guna nama baba !"..itulah ! Asik tak ingat..mengorat awek ingat pulak !!!

So..kitaorang terpaksa batalkan niat nak tukar kereta tu ! Tunggulah kalau ada rezeki nanti . Aku call bank cakap nak settle utang tu. Dia suh datang diskas..maybe boleh turunkan below than RM10,000. Nak buat caner kan..utang still utang la, nak lari pon dah tak boleh..ye dop ! Kena la ikhtiar cari jalan selesaikan sikit² ! So skrg tunggu hasben pulak ada free time nak gi sana diskas ..hopefully semua settle nanti kannn..doakan eh !

Ok..selesai citer sejarah Iswara aku tu ! Ni aku nak sambung citer pasal dia hari nih ! Pagi tadi lepas hantar hasben aku kat Duke , aku sambung drive keta tu. Hasben nak pegi beronok-ronok 5 hari ke Jakarta ngan kawan² dia. Masuk ni dah 2 kali travel mcm tu..sesuka aje kan ! Dah bagi last warning..lepas ni setahun sekali cukup ! Mengada !

So masa drive tu dah start dengar bunyi "nyok nyek nyok nyekk" setiap kali kereta langgar lubang atau jalan tak rata ! Bunyi skru yang dah longgar di mana² ! Pintu belakang lock pon dah tak berfungsi ..kena manual ! Pintu penumpang kiri pon sama..kena hempas ala nak pecah baru rapat ! Bonet depan tu kalau nak bukak dia kena tenaga lelaki, kalau aku yang tarik nak bukak insyaallah buasir boleh keluar ! Bonet belakang pulak kalau dah bukak kena tahan ngn tangan tak boleh harap besi tu jadi penghadang sebab risiko dia jatuh hempap pale sangat cerah ! Huhuhuhu..uzurkan ?? Tapi tu laaa..seuzur² dia, dia tetap setia bawak aku pegi mana je aku nak pegi ! Alhamdullilah tak buat peel tengah jalan. Aku rasa pon pakai keta ni maybe smpai anak² aku besar kot. Nak buat caner..memang tadak rezeki dah nak menukar..terima aje dgn redha hati kannn !!

Aku takde gambar keta tapi aku ada gambar ketika ada menda yang jadik kat dia. Bukan gambar penuh tapi marilah layan :

Ini gambar dari depan ! Gambar menunjukkan dia menjadi mangsa vandalisme ! Di lekat dengan sticker oleh tangan anak buah..sampai la ni tak ilang ! Asparagos budak² tu kannnn !
Ini masa kena langgar ngan budak muda masa jalan tgh jem ! Mabuk kopi barangkali tu pasal tak semena main langgar tu ! Tapi masa nih aku ingat lagi..aku suh hasben sabar ! Nak mintak ganti pon rasa kesian. Sampai la ni jugak dia masih berkeadaan begitu ! Takpeee..budak tu pon tak sengaja kannn ! Moga murah rezeki kami bila boleh bertolak ansur begitu !!
Ini gambor minggu lepas kot ! Aku baru tukar sport rim ! Hahaha..pegi nak tukar tayar pancit tapi lain plak halanya ! Hasben tak bayar lagi kat aku RM500. Kena tuntut. Yg halal kena halal..yg consider utang kena kira utang..ye dop ! Hahahahah !
Oklahhhh...itu aje cerita tentang kereta kesayangan daku nih ! Jumpa tengah jalan jangan lupa hon yer ! Hon sekali aje..kalau hon berkali² takut aku angkat jari tengah pulak :p Aku ni bukan betul jugak kadang²nye pownnn !!

Okbye !






Wednesday, September 12, 2012

Adam & Hawa

Kalau korang kenal aku, aku ni peminat tegar Aaron Aziz tapi setegar mana pon aku minat dia , aku tak tampal poster muka dia dalam bilik aku okeyyy ! Baik aku tampal muka lelaki kesayangan aku tu !!

Dulu kena fenomena Ombak Rindu..now Adam & Hawa pulakkk tapi itu laaaaa...keluarnya lepas aku potong Astro HD kat umah tu ! Mana tak potongnya..citer berulang², pastu kat umah tak ujan kat tempat lain ujan pon still ada gangguan ! Aku tak potong terus sbb ingatkan cinta hati aku yang suka tengok bola tu ! Kalau tak dgn piring² Astro aku humban masuk Sungai Klang !



Hahahaha..even aku takde Astro HD, tapi jangan tak tau byk adik² yg sudi bagi link kat facebook aku ! Dulu masa Izah & Hariz, wall & inbox aku penuh dgn citer dia, now Am & Ain pon sama..kawan² facebook akan ingat kesengalan kawan mereka ini...hehehhhe..love it !!

Dah tengok smpai episod 9 kat internet ni baru aku tahu kakak ipar aku ada Astro HD ni..huhuhu ! Kalau tau awal , takde la aku meroyan cari sebelum ni ! Tenggek aje kat umah dia malam² kannnn ! Pastu pagi ni dah ada adik facebook bagi link untuk episod 10 !

Wahhhh..episod 10 ini sedih ! Am ngn Ain dah kena tangkap basah ! Ehh japp..Ain tu muka tak berapa lawa tapi berlakon beshhh kannn (macam la aku lawa kannn..kehkehkeh) Tapi dia pon penah menang award belakon dalam citer Cun kalau tak silap kannn ??

Ok..pasal Am ngn Ain semula ! Tengok episod 10, air mata aku turut ikut genang bila tgk air mata Am dah start bertakung ! Huhuhu...muka lelaki yang penuh kasih sayang & cinta dah mula keluar dol ! Aku bukan boleh tengok..ada lemah jiwa sikit !( Bismillah..mintak laki aku tak baca...kakakakaka!)

Tak sabar tengok episod seterusnya ! Mesti makin best bila tengok cerita lelaki yang nak buktikan kasih syg pada wanita yang sudah bergelar isteri ni kannn ! Tapi takpe..aku tak de la rasa jeles pon tgk adegan ni ! Dulu dia nak dapatkan aku pon nanges, dah kawen ni pon masih begitu cinta dia pada aku ..so apa lagi yang aku harapkan ? Huhuhu..harapkan dia tetap begitu..smpai bila² kannnn !

Ni aku duk sibuk tgk citer ni dia duk call ! Pastu merajuk sbb kata tak sayang dia sbb layan acuh tak acuh ! Hahahah..jangan tak tau..kuat merajuk tu ! Baru aku nak amek hp sms dia, dia dulu sms ..kannn ! Sms jiwang yg biarla aku aje yg baca tapi aku reply "Syg syg kat baba smpai mati..tak boleh takde baba !"..cerrrrrrr !! gedik !!

Kat episod malam ni ada dialog ni kannn --->"kau nak aku sepak muka kau ? kurang ajar ! jangan biar muka kau lalu depan mata aku, sampai mati aku benci kau !"

Huhuhuhu..jangan Ain ! Jangan..rugi lepaskan lelaki yang cintakan kita separuh mati hokeyyyy ! Baik tobat Ain !!

Okbye !Ini aje ulasan dari aku ..ngehngehngeh !



Monday, September 10, 2012

Status Terpendek Tapi Mohon Maksudnya Sampai !

Saya sms sorang kawan FB ni bila dah lama kami tak bertegur sapa ! Saya cakap kat dia nape semakin jauh & mintak maaf kalau saya ada menyakitkan hati ! Dia reply : "kita dgr lain pulak !"..pastu terus senyap tanpa jawab apa pon ! Dari situ saya duga dia sudah termakan hasutan org lain ! Tak kira siapa pon org itu..saya tak maafkan selagi tak datang kat saya dan bagitahu apa dosa saya hingga sanggup buat cerita supaya saya di benci ...TERIMA KASIH !!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket