Thursday, April 19, 2012

Hidup kita tak gagal kerana seorang lelaki !

Psssttt !! SELAMAT TENGAHARI !!
Hehehehe..mood update dah turun balik ke paras bawah laut !!
Ni pon tak tau nak update ape !
Jom ..baca apa status baru ku kat FB ! Baru aje update !
Ok !Ini nasihat pd dia td !"Sy bercinta dgn suami org, apa nak buat kak ?".Pegi jmpa kekasih itu & bagitau dia "U terus terang pd wife u yg I ada dlm hidup U !" Klu lelaki itu berani berterus-terang maksudnya dia lelaki yg bertggungjawab & bkn hnya utk suka² ! Tapi klau dia punya 1000 alasan, eh! tak pyah 1000, klu dia sebut "belum bersedia", sbg seorang wanita kita ada maruah yg perlu di jaga...pandang ke depan & lupakan lelaki itu !

Klau benar dia cintakan kita dia tak akan sorok ! Dia akan bangga dgn kehadiran kita ! Dia cuba cari jln utk menghalalkan perhubungan ! Wanita yg membenarkan diri menjadi perempuan simpanan itu RUGI ! Rugi bila kehadirannya hnya sorok² dlm hidup lelaki itu ! Yg untung lelaki itu..kan ? Dgn isteri "dapat" dgn perempuan simpanan "mendapat" !!!


Dia kata tak bahagia dgn isteri ?Jgn percaya pada pembohongan dari lelaki jenis itu ! Kalau tak bahagia kenapa simpan ?? Mahkamah syariah kan ada ?? Daku bkn menggalakkan memusnahkan kehidupan wanita lain tapi mana lebih elok ? Terus melakukan maksiat menghimpun dosa yg tidak berkesudahan @ bernikah dgn sah ?Tepuk dada tnya hati dik !POLIGAMI PON TAK SALAH ASAL DIA MAMPU ..mampu bkn hanya nafkah batin tapi dari segala segi !
!
Ada banyak komen di terima, ada yang menbuat diri terkedu
Derita hati seorang wanita untuk memiliki bahagia !

Bila baca komen tu semua ku teringat arwah mami
Mami pergi tak tinggalkan harta yang banyak utk anak² dia
Mami tinggalkan kata² ini buat azimat :
"Ingat satu..hidup kita tak gagal kerana seorang lelaki ! Tak akan gagal ! Jangan sesekali serang wanita lain kerana berebutkan seorang lelaki !"
Dan alhamdullillah ketika ujian itu datang menimpa
Ku berjaya melepasinya dan hingga saat ini
Dia sungguh membahagiakan & cukup melengkapi !!

Pada yang sedang di uji..SABARLAH !
Andai sudah tersurat jodoh kita juga jodoh orang lain
Redha lahh..walau pon perit tapi insyaallah kita boleh tabah !

Ku tidak sesekali menghalang sebuah poligami
Asal buat dgn cara betul & mereka mmg di takdirkan bersama..insyaallah ku bagi !
Sedangkan mami kuat utk tempuh semua itu..insyaallah juga ku boleh !!



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket