Wednesday, April 18, 2012

Selamat Pagi !

Ecehhh ! Dah lama tak ucap selamat pagi good morning kat korang kan !
Hehehe ...dah breakfast ?? Daku sudah..laksam tambah daging !
Ngehngehngeh..dah dua hari tak amek breakfast
Hari ini sgt kelaparan !!

Hari ni banyak menda nak buat
Nak settlekan filling yang 2 bulan dah tertunggak
Tertunggak tak tau pasal apa !
Pastu nak post oder kawan²
Hahh..jangan tatau daku dah menceburi nih bisnes on9
Tapi kecik² aje..saja aje suka² !

Ehhh okeylahhhh !
Nanti jumpa lagi ! Maybe ada cerpen bahagian ke 3 pulak nanti kan !
Itu memang kena tunggu idea lebat datang..so sape² yg mintak cepat sambung tu
Tunggu ehhhhh..kita slow & steady !

Ku sudahi entry ini dengan petikan status daku kat FB hari itu !
Ada menda yang tersirat sampaikan terlahirnya status sebegini
Moga di fahami apa yang cuba ku sampaikan
Mewakili orang² yang pernah melaluinya !!
 
Sy nak tnya ! Nak jwb jgn smpai melukakan hati org yer ! Kwn² sy dlm list ni masih ramai yg bergelar ibu tunggal & masih belum temui kebahagiaan selepas duka itu ! Sy ada baca org komen pasal isu penceraian : " Betulkan niat utk berkahwin dah tentu takkan ada penceraian!" & bla bla lagi lah !

Pilu jgk membaca ! Semua org yg ingin berkahwin mengharapkan kebahagiaan berpanjangan Takde sapa pon pas
ang niat "Yehaaa..aku kawin, dpt main!" . AJAL, MAUT , JODOH ini Allah dh tetapkn !Rasanya tak patut dia keluarkan komen begitu ! Nmpk sgt kami yg pernah bercerai ni NIAT TAK BETUL ! Tahu ke mcm mana rasa kecewa bila apa yg di rancang punah tgh jln ? Tau tak betapa peritnya bila di awal penceraian si anak bertnya "Ayah mana..knp tak balik lg bwk mknan ni ?"

Tak duduk kat keadaan begitu mmg mudah nak cakap ! Nak bagi pendapat boleh tp gunakan cara yg baik ! Mmg wall FB wall kita ..kita bebas keluarkan pendapat tapi jgn lupa kita masih terikat dgn undang²..undang² dunia & undang² akhirat !

**DIA bagi hujan di tghari krn ingin hadiahkan kami pelangi di kemudiannya**

Okbai !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket