Thursday, November 3, 2011

Hisaplah selagi boleh !!

Tau itu ↑ gambar apa ?? Hehehehhee... ku ada terbaca keluhan kawan² yang suami sangat susah nak berenti merokok !! Owhhh sebelum itu ini status FB yang aku update pasal menda ni :: 
Tips suami nak berenti rokok..carikkan awek gedik utk beliau yang tak suka bau asap !! lalalallalalalallaal @_@
Hahahaah..kalau berani sila gunakan tips ini ! Aku ?? Sumpah takmoh guna..wahahahah!! Tapi memang kenyataan apa lelaki masa bercinta la banyak menurut..kannnn! Ater belum dapat memang la patuh..cer dah jadi hak milik masa tu baru nampak kaler sebenar dia kan!

Kalau tak silap hasben aku merokok since beliau baru aje bergelar teruna..dalam umur 14 tahun kot ! Itu dia citer la kan . Mana dia amek duit pon aku tak tau tapi ku rasa waktu tu rokok murah lagi kottt ! Takat guna duit sekolah dia boleh la beli lagi.

Bila di takdirkan kami bercinta dia memang stop merokok nih !! Memang ikut sangat permintaan aku tu kannnn...cakap apa aje dia boleh buat @_@ Uwahahaha..muka memang siyes tak sentuh rokok itu tapi rupa²nya lepas kawen ku tengok dia start merokok semula. Bila ku marah ku cakap masa bercinta boleh aje tak merokok dia jawab "Ehhh..sayang mana tau balik dari datinggg jam² tu jugak baba lepas gian abeskan sekotak !!" hahahahah..jawapan yang sangat lurus. Even ku rasa nak ketuk ketampi dengar jawapan itu tapi terima aje lah seadanya !! Setiap hari ku rasa hampir RM10 hanya semata² utk rokok..gila membazir !!

So memang aku tak boleh nak kata apa sampailah satu saat..si bongsu kami koma ! Salah satu punca dia doktor cakap "kemungkinan asap rokok!". Huhuhuhu..memang sedih time tu kan. Rasa bersalah sgt kat si anak & bermula saat itulah dia berhenti merokok. Dah hampir 2 tahun rasanya.

So kat sini ku boleh simpulkan..menda macam ni kena ada kesedaran dalam diri derang sendiri. Nak paksa sangat pon tak guna. Dari buat gaduh baik diam kan ?? & aku kini sangat bersyukur kerana dia sanggup hentikan tabiat itu demi untuk anak² dia.

& korang pelan² pujuk ehhh ! Cakap slow² , manja² & romantik sikit insyaallah lelama terbukak la hati dia nak berenti rokok tu :=)


4 comments:

oshin-jamel

waaaaahh..bapa mithali abg jep nie...

Tina Othman

good for him, arwah abah tina dulu sakit sebab rokok lah, makan dalam bahaya rokok ni

Lulu Caldina

kalau dikira, org yang merokok ni, memang banyak dah duit habis.. Bertambah lagilah bila rokok dah naik harga.. Tapi kalau cerita pasal rokok, ingat sangat dengan iklan tu.. iklan sal akibat merokok, ngeri..

nuon asfa

mmang sush la dgan laki zman skunk nk cri yg x merokok...tp memg adat zman skunk..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket