Thursday, June 21, 2012

Tragedi semalam 20 June 2012

Semalam kan aku beli natang nih ! Beli sekor aje sebab malas la nak bazirkan duit ! Yelahhh ..RM29 sekor, kang beli dua dah jadik 58 ..macam membazir la pulak ! Main sekejap kang jahanam ! Dah masak dah peel derang ! Dah lama nampak dah , cuba tahan hati dari beli tapi sebab teruja dengan keCUTEan natang nih akhirnya tanpa sengaja terOrder !

Plannya biarla derang main sama² ! Sharing is caring kannn ! So malam tu balik kerja bagi kat tangan Sarah..tak sampai 5 saat dah bertumbuk dengan Zafry ! Tarik tarik pastu nanges dua² ! Kang tarik semula ..pastu sebelum nangis Sarah cakar muka Zafry ! Dah dia plak replace tugas kucing nih..main cakar-cakar !!

Dah telinga bingit akhirnya aku umpan Zafry dengan Samsung Note..tapi bukan aku punya,adik aku punya ! Yg aku punya simpan kemas dalam beg ! Wahahaha..gila ?? Note tu kot nak bagi dia buat main ! Kebetulan Note adik ada kat tangan aku..dia bagi suh aku godam !

Ahaaaaa...nasib baik umpan mengena ! Kusyuk tu main game Kuli belasah Boss bagi berdarah ! Aku pon tak tau nama game tu ! Adik aku kategori mengommm..ntah game apa dia save ! Bila Zafry klik aje boss tu masuk bebel bebel bebel pastu klik kat brg tepi kuli tu, kuli tu bangun amek barang tu hempuk boss sampai mati berdarah ! Atoiiii ..kurang kasih syg org yg create game nih...kannnnn !

Tak lama dia main dia cakap "Mama ..nak beyak !" So aku suruh la pegi toilet ! Aku pon sambung kerja nak sidai kain ! Ibu bekerjaya kannn..malam aje boleh bekerja kat umah ! Aku tak perasan pulak Sarah dah berenti main kucing tu !  So ...lepas tu..ishhh ! penat nak tulis ! Baca nih ..aku ada tulis kat status FB :
Tgh sidai kain. Zafry dlm toilet tgh biyak. Lama dia kat dlm. Bila jenguk dia tgh mandikan patung Tom Cat yg di belikan td. Darah menyirap ke kepala. Mcm tak boleh kwl diri rotan dia td. Geram sgttt. 5 minit lepas tu tgk dia diam smbil mkn biskut. Dekat dgn dia, baru je nak peluk dia tiba2 menangis sedih smbil ckp " abg tanak syg mama!".. Uwaaaaa!! Gila bersalah!! Kesian diaaaa :'(

Abesss mood mlm ni. Tambah lg di bgtau adik sendiri tgh sakit..aduhai Ika!! Cepatlah sembuh!!
Kannnn..korang tau aku rotan dgn pemenda ?? Dgn getah paip yang dia guna siram kucing tu ! Entah pasal apa hilang kawalan diri ! Tak pernah lagi buat macam tu ! nasib baik takde kesan apa². Tapi seyes ..kenakalan mereka buat kadang terlupa !! Dah pukul baru rasa menyesal ..Huhuhuhuhu !

Bila dah dalam keadaan macam tu mula la teringat kisah lama ! Kisah anak kawan yang buat peel sampai mak dia naik bengang ! Di marah anak rupanya besok tu si anak meninggal accident ! Dia dah tahu agaknya itu saat akhir dgn mak dia..tu pasal dia merengek buat peel ! Huhuhuhu..bila teringat menda nih cepat² sedarkan diri ! Cepat² aku peluk mintak maaf dengan dia !

Bangun pagi tadi tengok Zafry dah tak ada. Baba dah antar siap² g umah kakak ipar yang jaga dia. Pastu pandang kat atas meja nampak kucing ni tegap aje kat situ ! Huhhh..pasal ko aku belasah anak ! Amek natang tu pastu cakap " Adikkkk..bangun mandi pegi sekolah !" kejutkan Qistina masa tu...Dia pon ngajuk cakap aku..Yehaaaa !  Tak rosak...kena mandi tapi masih berfungsi ! Fuhhh lega !!

Suami kat tepi pandang daku sambil tersenyum ! Hehehehehehehe...




4 comments:

Asyifa Mustaffa

adoiii..msti sakit kene pukul ngan getah paip tu...cian zafry....huhuhu.....

kadang dah pukul anak msti kita rasa bersalah kan kak.....tp itu la...kenakalan yg dtng mmg x bole nak dibendung...!

Rozita

selalu kena camni dgn anak2.. tapi saya amalkan istighfar banyak2 dan tarik nafas dalam2 sebelum tengok muka anak tu... insyaallah hilang marah kita tu... boleh amalkan jugak kat sesiapa yang kita tengah marah.. kesian kat anak tu...

SURIA AMANDA

kadang2 mmg kena pukul sebagai pengajaran at least next time x buat lagi..tp jgn pukul kat badan..kat kaki takpe...i pernah jer bantai anak tp guna hanger jer la..guna getah i pernah kena ngan abah i..hhehhe...kat anak x berani lagi...salam kenal ..i follow...

O'gosh

ada jual eh benda kucing tu...sian dia kene rotan...lain kali istighfar banyak2 tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket