Tuesday, October 25, 2011

Cerita tentang Aku, Dia & Mereka

Selamat Petanggg ! Sshhhh..baca sesenyapp ! Nak curi² update sekejap!
Aku banyak menda nak di siapkan ari ni..tapi paling nak di siapkan itu filling
Aku rasa Gunung Kinabalu pon bakal kalah nih kalau masih tak start buat @_@

Hari Jumaat hari tu encik Suami amek cuti..cuti tak kemana pon tapi nak g kemas umah Rawang
Rasanya sebelum ni aku penah buat entry apartment Rawang yang kitaorang belikan..
Since duk bayar macam tu aje husband ajak hias rumah tu
Maybe boleh buat lepak² time weekend ke, time² cuti ke..kannnn!
Ni yang dah hias sikit tapi barang² perhiasan ngan barang elektrik belum masuk !!


Pastu plan nak beli LCD..bila LCD sampai kat umah kat Selayang terus tukar plan
Masuk dalam bilik aje sebab pikir semula..42" nak taruk kat Rawang
Tapi balik cuma sekali sekala kannn..so memang kansel, kalau antar pon maybe LCD lama tu ~!!

Pastu hari Sabtu pulak malam Sarah start demam
Adoiiii..ku bawak ke spital selayang , dari kul 12.30 macam tu sampai kul 2 lebih baru siap
Suhu badan 39C ..balik tu terus tepuk² dia tidor
Lebih kurang kul 5 lebih ku tersedar sebab dengar dia macam merengek
Celik mata padang dia ku dengar dia sebut "mamaaa..sakitt! sakittttt!"
Sentuh badan..Ya Allah, panas sungguh..dan² tu ku tengok badan dia macam tersentak²
Tak pikir panjang terus bawak masuk bilik air mandikan dia
Sambil air mata aku sendiri dah meleleh turun..aduhaii ! kesian dia.....

Pagi ni ku tinggalkan dia dengan kakak ipar..terpaksa kerja sbb takde org back up keje
Malam karang kalau masih begitu nak bawak lagi sekali ke hospital selayang
Jangan kena tahan lagi cukup la kannnn..tak sampai hati tengok setiap hari darah dia amekk !

Oh ye..ini status aku kat FB pagi tadi ! Saja share mungkin berguna untuk ibu yang tatau kann :: 
Pesanan dari seorang Doktor pada daku yang anak kerap demam .."ketika anak demam ibu korbankan lah masa tidor ye..memang agak susah kalau nak kita peratikan aje tapi utk yg tak tau, waktu malam la suhu akan naik & kemungkinan akan terkena "tarik/sawan" tanpa sempat kita perasan!"..huhuhu ! Sarah daku masih lagi demam !! hati tak keruan nak dtg keje tapi apakan daya adikk :'(

Okeylaaa ! Cukup sampai sini dulu ehh! Jumpa lagi kalau masih punya kesempatan ! Babaii!


5 comments:

raiz

ni ada petua orang dulu.. cuba cari daun bunga melur, rendam kan dalam sebaldi air, biar semalaman pagi, mandikan anak dengan air tu.. selawat lah doa mudah2an panas badan tu turun.. cuba lah.. insyaAllah

chenta ku'in

sabar ye kak...semoga sarah cpt sembuh

oshin-jamel

semoga sarah cpt sembuh yer sayang...

Tina Othman

babysitter kena sentiasa pantau suhu dia

siti murni

rasa macam nampak kak shiela kat status fb kawan jap tadi..:)

moga anakanda cepat sembuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket