Friday, October 28, 2011

Salam Jumaat ! Salam Hari Soping !

Morninggg !! Huhuhu..sebelum nak mula bercerita baca dulu 2 status kat FB pagi ni !
Hehehee...status cerita tentang diri sendiri !! 
sampai hari ni masih jadi tanda tnya! semalam lalu kat bulatan kecik berdekatan stadium selayang tetiba terbau menda busuk sgtt then bau tu hilang!Lepas tu jarak dah lebih dari 2km bau tu datang semulaaa ! dah tensen tak tau dari mana bau tu dtg & nak kaber bulu roma yang tiba² menegak ku sound suami "baba terkincit dalam suar ke?" mamat tu siap jawab "sayang gila ke ?" tapi tangan raba jugak kat montot tuu..kekekek !! setakat raba tak cium apa barang kannnnnn @_@
Ini memang kejadian benar ! memang tatau mana datang bau tu..pelikk! musykil masih di hati !! Borak tentang ini la pagi tadi sampai suami pon cakap dia pon rasa pelik sangat dari mana bau tu datang. Kalau nak kata ada lori sampah takde pulak ku tgk kat depan tapi bau tu kejap ada kejap ilang & jarak yang agak jauh dari memula kami tercium dengan kali ke dua tu ! Malas nak pikir panjang kitaorang tukar topik pasal wasiat plak ! Baru je start bercerita tetiba tayar keta bunyik  "pommmmmmm!"..Aduhaii ! Nasib sungguh dia tak bawak laju..kalau tidak tak tau apa nasib kannnn! Sementara tunggu tayar di tukar ku sempat update status bawah ni plak ;; 

Tayar tiba2 meletup..nasib baik keta tak di pandu laju !! Cuma hati yg sungguh tak sedap tgk si suami duk tukar tayar & di sebelahnya keta plak laju2 gila berdesup !! Udah la motor vengom tadi g langgar bersepai kon emergency tu!! Haishhhhh! — at Penchala Link Highway
Dari pukul 6.30 pagi kitaorang kat highway tu..berdesup desap keta !! Serious takut tengok kelajuan derang. Last sekali suami terpaksa mintak tolong kawan opis dia sebab tempat pembukak tayar tetiba bengkok ! Tapi sementara tunggu kawan dia sampai nasib baik tetiba datang 2 motor Plus Peronda !! Fuhhhh..baru ku boleh tarik nafas lega tengok derang kawal lalulintas !!

Jom layan gambar !! Gambar tayar pecah ku tak snap sebab takut nak ke sebelah sana..takut ada keta cium montot @_@







Heheheeh..nak taruk caption kat setiap pic tadek idea plak !! Korang sendiri faham la yer ! Cuma gambar ke 4 tu gambar serpihan kon emergency yang bersepai kena langgar dek mat motor !! Sebenarnya ikut hati nak snap banyak lagi gambor tadi tapi tetiba malu kat deretan keta yang tersangkut tu! Hahahaha..itu pasal la gambar ala kadar je tu @_@

Okey !! Babai ! Karang ada satu lagi entry nak publish !! Insyaallah kalau tidak bz !! (bz ke??)

Assallammualaikum!


2 comments:

oshin-jamel

bahaye tol kan kak....plak tue kete laju2..seb bek la ade peronda plus ....syukur semuanya selamat...

Mama Likha

syg sgt montot die tu erkkk ! yelah montot cri makan.. hiksss...


ala... tkyh malu ambil gmbr tepi jalan.. org skrg dh phm dah..., mst org ckap...,'' haaaa tu blogger lah tu...'' hahahaha...


sib baik akak dan abg jepp tkde pape.... dugaan di pagi jumaat... mlm tdi tdo basuh kaki tak... kikikikiki (gurau jerk) muahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket