Friday, October 14, 2011

HANDPHONE ?? :'(

Salam...wuarghhh! Setelah seminggu tak berhapdet ku kumpul kerajinan untuk melakukannya ! Yupp... sebenarnya best bila bercerita kat blog ni kann..lagi best kalau ada kawan yang setia membaca !! Tayah cakaplaa "alaaa..takde orang baca pon tak kisah laaa!" kalau dah tak kisah baik private kan aje blog tu dokk ?? Tak pon tulis diary..baru la betullll...ngeeeeeeeeee!

Lagi satu sebab aku tak hapdet is bcoz idea yang datang cuma 2 3 baris aje..yang sebenarnya lebih sesuai buat status kat FB !hahhhaa...ate orang bukak blog nak baca entry.."ayarkk kak shiela..2 baris ajewww?"

Dan lagi satu...ini prinsip aku tak kira la apa pon. Kalau jadik apa² ..contohnya ada selisih paham ngn kawan tu BUKAN jenis aku asik duk buat entry hina "kawan yang dah jadik musuh". Orang dah takde apa² dia still nak menyalak. Yess..aku ada buat entry pada awal tapi cukup la sekali. Tak payah nak mendabik dada duk cerita keburukan orang dokk ?? Pastu bila orang lain bergaduh kita pon nak jadik hero..buat entry jugak padahal takde kena mengena..kekekekekekekke! Busukkk punya orang !!

Opssssss...over plak kannnn !Jom balik ke topik asal...ngeh ngeh ngeh ! Ni haaaa..topik kat HOTFM.. "kepentingan handphone !". Aku nak cerita nih..sejak 10 Januari 2009 aku tak pernah tinggalkan handphone walau ke mana pon aku pergi . Dah umpama nyawa kat aku tau..korang nak tau apa kisah sedih sebalik handphone tu??

10 Jan 2009 tu hari Jumaat..nak keluar shopping aku tinggalkan handphone kat opis. Balik dari shopping tengok ada berpuluh² missed call dari no telepon mummy, dari no telepon jiran. Bila ku call balik derang yang angkat bagitau "mami pengsan..dari tadi tak bangun² !"..huhuhuhu, kalau aku sampai awal mungkin awal jugak mami dapat rawatan kannn tapi apakan daya...mami tersedar kejap petang tu tapi lepas tu terus koma. Sabtu petang..dia pergi tinggalkan aku selama²nya..tinggal dengan seribu penyesalan yang tak sudah !!

So pesan aku..nak ke mana² pon bawak la telepon. Kita tak tau apa akan jadi pada mereka² yang tersayang sepanjang ketiadaan kita..kannnn !!

Huhuhuhu..aku dah start neh rindu mummy ! Oklaaa..stop dulu lah sebelum air mata terus mengalir !


:'(



8 comments:

Lulu Caldina

bertabahlah kak :(

Nurfaizah M Nor

morning kakak sayammm! kak itu bukan busuk namanya, itu bangkai kak! kekekekekeke!

pengalaman pahit dan manis akan lebih mematangkan dan mendewasakan kita. mesti redha atas apa jua yg terjadi.....

Tina Othman

pepagi buat entri sedih, alahai

oshin-jamel

sdey..hmmmm :(

risa

kakak...sat sat saye nak nanye..
dah 14October baru beberapa entry??? ekekeke mana kakak sela saya yg rajin hapdet blog tuh..jangkit ngan saye eh...mmuuaaahhhhh
pssttt: saye wangi tau kak..meh takmo kawan ngan org busyukk!!

azlin mrs'Hairil

pembaca setia blog ini...sekian terima kasih :P

harleena

al-Fatihah... bila baca entri macam ni, teringat gak akak kat mak akak yang dah pergi 11 tahun lalu. Tiba2 terasa rindu sangat pada dia....

Mama Likha

sedey ! al fatihah !

hapdet lahhh lagii.. nape tknk hapdet velog dahni???!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket