Monday, March 19, 2012

AIR TANGAN SEORANG IBU ! - Updated-

-setelah borak² dgn kawan² baru ku sedar kenapa cheese cake itu bertukar menjadi yogurt tanpa rela ! susu kan kena masuk 400 ml..ku dah termasuk satu kotak yang sukatan dia adalah 1 Liter bersamaan 1000 ml .. sekian terima kasih ! sekarang boleh gelak !-

Rabu lepas ku order tepung cheese cake segera dari kawan FB..Nurul Iman
Nampak macam besttt..so since memang tak penah buat cake
Tak pandai buat cake tapi teringin nak bagi suami & anak² makan
Ku oder jugak dengan kawan tu..hehehehhehe !
Berangan nak buattt cantik² macam gambar dalam album dia nih :

Cantikkan dan sangat menyelerakan kannn ?
Senang aje nak buat pownnn ...400 gm tepung + 400ml susu segar
Pukul sampai kembang..masuk bekas & masuk dalam fridge selama sejam !
Ehh japp..cer baca status ini dulu : 
Jumaat ye hari ni ?? Ecehh..buat² tnya ! Selamat Berhujung Minggu !Kelmarin hasben tnya "Apa menda ni syg?" refer to bungkusan pos laju yg sy bwk balik ! Sy jwb "tepung nak buat kek!" dan dia jwb apa ntah sy dah terlupa tapi yg jelas ada timbul keraguan dari respond dia masa tu ! Huhuhu..jgn pandang sebelah mata suami ! Ku cakap "Tggu nanti syg buat..mesti sedap!" (ada riak kat sini !) Dia diam tak jwb apa cuma senyum sinis ! 

Hahaha..so esok nak jalankan misi membuat kek ! Tapi ssshhhhh jgn bocorkan rahsia ehhh..tepung kek tu cuma tambah susu pukul sampai kembang masuk fridge & after 1 hour ..ready to serve ! Tepung Segera dowhh ! Dia bkn tau..sure besok dlm hati dia bangga smbil cakap "Dah pandai masak bini aku nih!" ;p
Fuhhhh...memang tak sabar !
Berkobar kobar untuk buat cake ituu !
Dan Ahad tu ku mulakan misi itu !
Dan inilah hasilnya
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Hahahahaha..yang aku suh korang scroll ke bawah pon tatau nape
Walhal dah tepek dah gambar cake ni kat facebook
Nak kaber malu ku cakap kat somi "Ini Yogurt!"

Takpe ! Takpe ! Asal ada usaha nak membuat dan nak mencuba
Dengan niat nak bagi suami & anak² makan..dah dapat Pahala kann kann kannnnnn :p

Okbabai ! Sape ejek SIAP !


13 comments:

Lulu Caldina

nape tak sama pun rupanya kak..huhu
eh rasa sedap tak??

oshin-jamel

silap kt mne nie kak?!hehee....xpe..rupa x pntg janji sedappp♥♥

Shiela Firdaus

rasa memang sedap la kannn ..kiskiskissss !

ELLYDA

akk kat ner nk order nyer.. akk kalu nk resepi yg bake sy ada senang giler uat nyer..

ELLYDA

kak..maner nk cr nyer yg segera..sy slalu wat yg baked..sedap cm secret resepi..sonang yo..tp kalu yg nie lagi sonang syer ler kak sapo jual..

Shiela Firdaus

member FB akak jual dik..nama Nurul Iman Umairah ;)

Puan Olynn

don't woey kakak.. kite x kn gelakkan. 1st experience kite bt chill cheesecake pun same cam kakak (cume kite ikut resepi la bkn yg segera). Dan smpi skang kite masih fobia nk try bt chill cheesecake. heheheh....

Mama Likha

Juicy habessssss !!

Shiela Firdaus

esok esok cuba lagi puan olynn :p

shedapp ni ztee !

Shiela Firdaus

Testing!

Shiela Firdaus

Testing!

Shiela Firdaus

Testing!

Shiela Firdaus
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket