Tuesday, August 9, 2011

TAK TAU NAK TARUK TITLE APA!

buzzzzzzz !! yawwwww..apasal ehhh aku malas sangat lately neh??
idea pon dah macam tersumbat..tak tau dah nak mengarang macam mana!
tu pasal title pon jadi begitu..memang jammed gila paler ini!
kesian kat kawan² yang setia duk baca blog ini kannn... :-(
takpeee..tak jumpa kat blog carik je aku kat facebook
situ insyaallah...memang akan ada update ^_* memang sangat rajin!

okeyyy..nak cerita tentang aktiviti aku weekend lepas
kalau weekend biasanya memang lepak umah la kalau si lalink keje
banyak la aktiviti yang aku kena buat..kemas, masak & mcm² lagi lah!
tapi minggu yang baru lepas ni cuma sabtu je aku masak
cincai..goreng sayur, ayam masak lemak cili api dgn telur goreng
tapi magiknya bila time nak bukak posa tu penuh hidangan atas tikar
hehehe..kitaorang memang makan atas tikar..lagi beshhh weh!

hari Ahad pulak lalink ajak bukak posa kat umah mak dia
kannnnn...macam orang mengantuk di sorong bantal
laju gila cakap setuju..keskeskes..orang malas masak kannnnnn!
kebetulan mak buat karipap..so apa lagi
aku amek tepung tu & dengan penuh kesungguhan aku try mengelimnya
tak ada experience pon tapi masa kecik dulu selalu main ngn tanah liat
bole tahan laaaaa..korang cuba tengok gambar bawah ni

hehehehehhe..tengok ! karipap ke atau tangan aku yang gebu (",)
comel kannnn...hehehehe ! bangga tau dapat mengelim karipap itu
mak buat pon tak secantik aku buat ...(ampon mak! GURAU jer!)

aku ada update gambar ni kat facebook
pastu ada kawan jugak yang mengidam nak uli karipap
korang nak tengok hasil kawan a.k.a adik Ena Manjalara aku nih??
hehehehe..cer tengok ---->


hahahaa..karipap dia ni di namakan "karipap beranak di bulan puasa"
yang paling atas bapak karipap, no 2  mak karipap pastu baru anak² dia
kalau aku jadi laki dia sah aku tenyeh pale dia 5 das
kat dapur pon memain ehhhhh ..heheheheh

so itulah kisah ku..kesimpulan dari cerita bole tukar entry ni jadi tajuk "KISAH AKU DAN KARIPAP² ITU!"

sekian. mekaseyyyyyyyy!! jumpa lagi bila blog dah nak start bersawang!!



7 comments:

oshin-jamel

hak..hak..mmg lawak la...smpai kak ena pon kne deshum..kekekek!!!!

kemboja

haha..lawakla..boleh pula buat famili karipap.. hehe

Lulu Caldina

sblm puasa lagi nak buat karipap, sampai sekarang tak buat lagi..

kakak sihat?
huhu jarang update blog...
tapi my kakak (kak risa), lagi lama tak update blog.. rindu dia :(

Lulu Caldina

lulu tau kak, mengenai berita gembira my kakak tu.. Happy for her :)

Farah Shamsudin

hahaha.. kelakar la.. boleh main2 pulak.. karipap beranak yee..

fahmie firas

Csedap karipap.
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Yatie

muahahahaaa~ :D
kannnn.. 1 hepi family karipap.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket