Tuesday, May 8, 2012

DIET ATKINS - DAY 2

Oraitsss...mula² nak cakap pasal orang komen diet ni tak sesuai. Alaaaaa..2 minggu aje tanpa kabohidrat. Dah dapat berat yang kita nak tu kita diet la ikut piramid makanan tu kan ??? Simple aje kannn..lain la kalau 2 tahun tak amek langsung..kufur nikmat tu :p

Okeyyy..pagi tadi ku breakfast dgn telur 2 biji + 1 slice cheese. Alaaaaaa..gambar tak amek !! Terlupa pulokkk. Tapi lepas breakfast dan telor pon dah selamat sampai ke usus besar baru pasan menda ni :


GRRRRRRR..memang tak perasan langsung expired date semalam ! Cilakassssss punya tokey kedai !! Tapi takpeee ...tak sengaja so halal kan aje laaaa !!

Then tengahri nak buat coleslaw..makan ngn ayam bakar ! So keluar tadi g beli kobis ngn mayonis tu ! Smpai opis terburu² masuk pantry nak siapkan ! Ye laaaa...dah pukul 1 lebih masa tu !

So jom tengok proses buat mayonis nih :

Ni beli tadi..2 barang ni RM10.
Potong kecik² cenggitu..aku ni kategori potong cincai ! Yg daun dah itam tu lupa nak buang..dia dah interframe tapi tak masuk pon dalam coleslaw aku !!
Ni rupa yang dah siap di cincang..dah basuh dah nih !
Masuk 1 sudu mayonis...gaul rata² ! Dah siap gaul salin masuk piring lain ! (nak makan bekas kena nmpak bersihkan ?)
Taraaaaa...siap utk di jamah ! Jgn mintak..dah habis
So ..itulah menu aku untuk tengahari ni ! Petang rasa tak makan kotttt ! Dah kenyang sangat !! Sekian ..jumpa lagi dalam entry Day 3. Ku sudahi dgn tepekan status malam semalam kat wall aku :
Cabaran paling getir utk sorg isteri yg berdiet bkn pada masak lemak cili api mak mertua masak, bkn juga pada iklan KFC 50% utk dinner plate ke 2 tapi cabaran itu dtg dari mulut sorg suami!!Berkali2 di offer burger! ! Bila gemuk di tegur, bila diet di bilang pula " diet nak buat apa..gemuk kurus baba tetap syg!"Jangan! ! Jangan hancurkan diet isterimu ini suami! Jangan!!** smbil hulur tgn nk amek burger...ehhh!letak balik..TAKMO**

Notakaki : Tak sabar yaaaawwww tunggu 2 minggu ni berakhir ! Another 12 days to go..chayooookkk !




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket