Monday, May 7, 2012

Government VS Private ~

Ngeeeee..lama kita tak bersua cerita kan ! Seyesly takde mood ! Mood sgt ke laut ! Tgh tadak mood tadi round² la blog lain! Terbaca pasal isu service government dgn swasta ! 

Org komplen service goverment sgt teruk ! Rasanya tak lagi sbb sy sering dpt layanan terbaik kat Hospital Selayang ! Anak sakit berapa kali masuk kat situ & so far alhamdullillah cara rawatan derang sgt puas hati ! Ikutkan sy ngn family boleh aje nak g private hsopital sbb semua di cover dek opis tapi sbb nk rawatan terbaik..ku pilih Hospital Selayang ! Cuma nak beranak aje dulu pilih swasta sbb gov tak boleh byk sengih ! Tapi masa bersalinkan Qistina pon kat Selayang tau ! Ye la masa tu keje kerani..mana ada benefit nak beranak macam skrg ! Org lain ku tgk walau jerit sakit tapi bila kena sound dgn nurse dgn doktor derang diam balik ! Tapi aku...kena sound aje mulut melaser sound semula !! Sepanjang sakit tu kejap² ku bangun cabut sume wayar yg derang letak kat perut buat dgr jantung baby. Ingt lagi nurse dtg "Puan jgn tanggalkan ! Kita monitor jantung baby la !" Lepas kena sound "Aku sakit laaaaa..cakap senang aje!" terus dia diam! Hahahaa...darah bini²ku gangster memang kuat mengalir dalam badan !! Nasib baik suami tak berenti² pujuk masa tu ! Lepas bersalin tu mmg fobia gila ! Tu pasal Zafry keluar lepas 7tahun bersalinkan Qistina !! Zafry kat swasta ! Service dia mmg terbaik la kannnn .... service = $$$ !! Mau tak baikk..saje je nak kena la kalau bagi customer marah !

Okey...balik semula pada topik service government bukan topik beranak ***hehehehe** Tak kira private ke government ke itu sume terletak pada attitude individu tu kan ??? Diri sendiri takde adab tak de sopan tu pasal tak boleh nak layan org lain elok² ! Org mcm ni ku pesan..mintak keje betul² tak melibatkan urusan dgn org lain !! Kurang²nya tak kena sumpah tak kena maki ...kan ???

Okbai ! Jumpa lagi !!


2 comments:

ieda

kak,intro dgn penutup ada la bkaitan dgn title tp isi pasal beranak.hehe..

ye la kak privet ke gomen ke yg penting diri sendiri tu kan ;)

Farah Shamsudin

betul tu kak.. terpulangla pada individu.. kalau agak2 nak layanan terbaik, sila2 ke private. pasti sgt memuaskan.. RM banyak habis kan..

kerajaan pun oke.. memang akui hosp selayang sgt bagus servicenya.. tapi kalau bab konter yg lain tuu.. cthnye pejabat daerah, bautkan darahku naik! memang sy pun kerja gomen, tp sy akui ad sesetengah tmpt masih lembap !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket