Thursday, May 17, 2012

Milik Siapakah Gadis Ini ???

Sudirman
Milik Siapakah Gadis Ini


Milik siapakah gadis ini
Wajah lembut bagaikan sutera
Ingin hatinya ku miliki
Apakan terdaya
Adakahkan terdaya

Milik siapakah hati ini
Bagai berkurun lama kesepian
Ingin aku mencurahkan kasih
Kepada yang sudi
Adakah ia sudi

Lama telah ku impikan
Gadis sepertinya
Mengisi taman hati
Dengan cahaya kasih (suci)
Siapakah gadis yang ku idam
Erkkkk..dengar lagu ni berputar berkali-kali kat HotFM ! Setiap kali berputar setiap kali la teringat kenangan masa umur 12 tahun dulu !! Rasanya aku dah pernah cerita menda ni..tatau kat blog ke kat status facebook ! Takpe..sedangkan Astro pon berulang..mari kita ulang entry pulak !!

Dulu ..ingat lagi Cikgu ni adalah cikgu yang ajar aku main hoki ! Aku aktif main hoki since umur 11 tahun lagi. Itupon kena cabar ngn cikgu ! Dia masuk class masa tu sound "Apasal takde sapa pon nak main hoki ni? Penakut ye?" ..agagagagag, aku dari kecik jenis pantang tercabar, so bagaikan panglima di zaman hang Tuah, dgn pakai seluar track suit, baju sukan ..petang tu turun dgn semangat perkasa !!

So..bila dah lama makin seronok ! Sekolah rendah sempat la wakil sekolah dgn daerah. Penah jadik kapten jugak ! Bila dah selalu turun training ni, kalau balik lambat adakalanya cikgu tu yang hantar balik umah !

So ada satu hari tu...dalam keta, aku ingat lagi cikgu turunkan kawan kat umah kawan tu ! Dah tu tinggal aku penumpang last. Duk depan ! Dan tiba² **Jeng Jeng ** lagu Sudirman ni keluar berkumandang ! Cikgu tu pandang sambil senyum ke arah aku...Aku ?? Hahahaha..patutnya hantuk pale kat dashboard !

Cikgu pandang macam tu pon aku boleh terjatuh cinta ! Gatal kannnn...baru 12 tahun ! Period pon belum ada ..badan pon tak mekar lagi ada hati jatuh chentaaaa ** tampar muka lelaju **. Lepas tu feeling la sorang² ! Simpan dalam hati..tulis dalam diari ! Kat kulit diari siap tulis "Alif Lam Lam Ha..Sape Baca Dia Dosa" pastu siap ada mangga lagi kat diari tu. Alaaaaaa...diari yang kita boleh pakai kunci tu !

Punya la meluah ! Kalau org baca sure orang tu perlukan oksigen ! Lemas !

Pastu satu hari tu balik sekolah, aku dari pintu depan nampak abang aku tertunduk² kat dapur dengan spanar kat tangan. Siap dengan hammer sekali ! Complete la nak menukang ! Jengok dari belakang dia tengah gigih dan bertabah nak cungkil diari aku ! Melompat aku jerit " WEYYYYYYYYYYYYYYYYY" ...huhuhuhu, memang jering punya budak tu ! Nasib baik tak lambat balik masa tu ! Kalau tidak smpai aku tua ni jadik bahan kat dia pulak !!

Kannnn...tapi lama² rasa cinta itu terkubur begitu saja ! Terus menjadi rahsia diri sampai la hari ni aku bercerita detail kat korang semula !! Cinta Monyet Terlompat² !!!

Nak tahu nama cikgu tu ?? Ehhhh mana boleh...kang kawan sekolah baca..MALU LA SHAYEEEEE !!





3 comments:

Asyifa Mustaffa

x rock la kak...! bgi le tau nama cegu tu....kih3....

pinky

hahahha.... mesti tu time tu tido malam pun teringat ingat...hahahaha.... ehhh mcm tak caya akk main hoki... sy minat hoki gak... tp minat tengok jer... dr zaman sek sampai msk u mmg tgk kalau lawan hoki....

[sutera kasih]

bgtau kawan skolah awk niii nti hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket