Tuesday, December 6, 2011

Himpunan Cerita Tentang Shiela Firdaus

Fuhhhh !! Seyesss..kena pakai vacumn cleaner nak sedut sawang dalam blog ni.
Bukan terlupa bukan tak ingat tapi saja aje...malas nak hapdet
Tambah lagi takde idea nak update kann so bertambah la malasnya !!!

Okeylahhh ...jom baca status² yang ku himpunkan ini
Cilok fresh dari facebook aku sendiri...layannnnn :

Erkk..td ku post kat akaun lg satu :Perlukn 50 like utk sy stop update status ..sila² ! So kat sini pon ku nak post status yg sama tp jumlah tu ku upkan sikit jd : Perlukn 500 like utk sy stop update status..sila² ! Klu jumlah ttp sama ku tau dlm masa 5 minit pon bole dpt sbb sdgkan Siti Nurhaliza pon ada org X suka apa la sgt diri ini doppp ???? ..hehehe ! sila lah skrg !
Rasanya kalau semua status yg terhasil kat wall ini di kumpul, di jilid & di jual bole lawan novel Ombak Rindu tak ?? Lawan ketebalan insyaallah boleh kan !! ** Oh ye ..thanks sbb ramai yg memanafaatkan simbol semlm ! Dah ramai guna (^@@^) menatang belaan Ah Chong tu tanpa perlu mengeja kann ?? Lebih sopan kan ??
"Duit Boleh Membeli Sebuah Persahabatan" ...ku rasa ku berjaya tangkis kata itu krn bkn duit yg menyatukan daku dgn kamu, kamu & kamu sbg sahabat tapi STATUS FB lah yg menjadikan kita akrab kan !! Sbnrnya nk tulis status feeling air mata melimpah sbb terharu di sygi & di terima seadanya oleh korang tp ntah nape terasa segan pulop ..darah & dara Mahsuri menguasai diri hari ini !!

Soklan : Mahsuri masih anak dara kah sebelum dia pergi tinggalkan kita ?? Erkk ..ku gagal Sejarah cuma cemerlang Matematik !! Nombor² yg berserta tanda RM @ $$ boleh ku debit kreditkan tanpa menggunakan kalkulator dgn mudah !!
Oraits!Semlm kelas belajar 2 simbol ! Hari ni simbol baru @>--->-- bunga ros !! Erkk ..bunge tu mcm amek idung (^@@^) plak kan! Tp Xpe ..niat yg penting ! So simbol bunge ros ni korang bole amek tepek aje kat wall sesapa ! Pedulikan dia kenal ke X..as long ada dlm list itu bermakna dia dah sign perjanjian mau jd kwn kita..okey?? Ready ?? Go !!

Erkk.. Nampak Beno Nipunye~ ..status ni near Sentul ?? Bila plak opis aku pindah sana ?? Jap jenguk tingkap..kot tersalah masuk opis org lain !!
Bila update status itu sudah ku anggap seolah sdg berkarya, cakap apa pon takkan menghentikan semua ini.. Lu Kasi Gua Mati Dulu Lah Bru Gua Diam~~ !!

Selamat Pagi !! 8.30 nanti opis hour bermula, kita kerja tekun² dulu brg sejam dua even boss tadop kak opis pon ye.. Suami DiDahulukan Pencapaian DiUtamakan ~ !! Lepas sejam dua cekidaud newsfeed ehhh...bakal ku serabutkan !! (^:*)
Ku tatau ingin rasa terhina,terharu,terkedu @ terkejut bila dua beradik yg sdg duk main kat perut ini mau bertumbuk! Si abg sound adik "Jgn la tekan perut mama..napak tak bengkak tu, sakit la mama!"..ya puan2, bengkak itu sebenarnya buncitt! ! ..uwaaaaa!! Babai nak tidor!!
Astro Ria tanya " Where The Money Drop?"

Shiela Firdaus jwb " Sogo Level 4!"
Okey ! Sebelum tidor mari kita refresh simbol yg tlh kita belajar siang tadi ye murid2! :

(^@^) --> ini simbol burung Nuri, sesuai utk gambarkn perasaan kita yg cintakan binatang.

(^@@^) --> ini simbol babi, sesuai utk gambarkan perasaan kita yg benci pada menatang itu & nak samakan menda yg kita marah dgnnya tanpa perlu mengeja !!

Okey !! Selamat Malam. Moga ilmu dpt di gunakan sebaik mungkin !! Jgn sesekali salah guna simbol ekk..segala kejadian di luar dugaan jgn salahkan subjek ini !!

** Agak korang dh bape jam ku hadap FB ?? Teka elok2.. salah teka ku bagi simbol yg bersesuaian nanti !!
Pantun Ulangan :

Pulau Pandan Jauh ke Tengah
Gunung Daik Bercabang Tiga
Bagi Aku Tiga Juta Setengah
Pon Belum Tentu ku kasi kawen Tiga !!

Erkk..si dia di sebelah sedang memandu, kalau baca kuat2 pantun ni rasa beliau tendang tak daku keluar dari keta pakai kaki kiri ?? Keskeskes..jom kita cuba ! Sunyi la dlm keta nih !!
Menarik !! Baca ini: Org lain di timpa musibah di kata balasan tuhan tp time dia pandai pula "owhh..dugaan dr DIA utk aku!" soklan di sini: siapa dia utk menentukn semua tu?? Terlupa mencermin diri hgga sanggup menghina menjatuhkn maruah org lain ! Semua kebaikan di tabur di ungkit !! Belajar utk memohon maaf pd org lain dulu sebelum sibuk bercakap tentang dosa & pahala !!

(^@@^) owhhh..paham ke kamu logo apa ini ?? nose blocking !!
tahukah anda yg wartawan FB lg bahaya dr wartawan paper itu ? lg² klu jenis Xde bukti Xde apa tp main sedap mulut dia aje melagakan org lain?huhhh...ku sudahi status ini dgn pantun,tlg baca ikut style Karam Singh Walia: TANAM UBI RAPAT², RAPAT² TEPI LONGKANG, INGAT ORANG TAKDE MENDA KE NAK BUAT, MELAYAN ORANG BERMULUT LONGKANG ??? tgn jgn lupa naik turun yer baru feel sampai !!

** Owhh Tuhan ..kenapa la nasihat aku berbentuk begini ??? Moga maksudnya sampai !!
Okeylahhh ! Cikgu pon ada masa tersilap ! Anak murid saya tegur , (^@^) ini tak menggambarkan muka babi ! Dia cakap yang ini baru betul (^@@^) ! Ada 2 idung kan ?? So lepas ni sape nak sebut menatang tu guna aje simbol tu ekkk !

Thanks Murni Qaseh Kalsom ..simbol cikgu yang memula tu bukan silap tapi menatang tu kena selsema burung ! ! Okeyy...loceng nak bunyi dah ! tekan Like sebelum balikkk! Babai !
Apa di harap padi seberang
Entahkan jadi entahkan tidak
Apa di susah statusnya orang
Buat tak nmpk buat buta..dak ???

**Hurmmm ..mengambil Tsunami Ombak Rindu, rasanya klu buat bisnes kain batik ngn singlet crocodile laku dop ?? Kain Batik Aaron Aziz & Singlet Crocodile Maya Karin ! Bisnes partner rasa nk ajak Siti Aishah Confinement !! Ngeh²² !
Owhh..baru ku tau apa maksud HOT !☻H -Hormat ,O -Orang , T -Tua !! So means sape tak hormat dia tak hot..okey, sekian dulu pelajaran utk ari ni !!

Ehh..jap !Ada subjek tambahan !Sape² sdg di kuasai marah & nk jgk hapdet status, jgn tulis "Babi" lg yer..guna simbol ini (^@^) !! Erkk..ada rupa babi ke atau rupa burung Nuri ni yer ? Okbai..sekian aje pelajaran seni lukis dari cikgu eh!
Org kata bila suami tiba² baik..ada menda yg sdg dia sorokkan ! Itu org kata..kata kita sdiri plak " selagi takde tanda bkn², takde bukti X payah pikir bukan²".. setiap manusia boleh berubah kannn ! Anggap aje dia sedang berbuah..ehhh ! berubah ke arah kebaikan..so balas aje kebaikan itu dgn kasih sayang !! Ok dalimm !

Alahai..jujur tokkk ! Pandai la cakap padahal "pikir bkn²" ku pd suami pon muncul tetiba tapi bila perasaan hasutan setan itu muncul, ku cepat² bukak FB , jawab aje FB tanya "Whats On Your Mind"..lelama ilang begitu saja rasa curiga itu (",)
TAHUKAH SATU FAKTA ...hati busuk walaupon jarak kita jauh beribu batu tapi dekat FB ni bau itu boleh terhidu dengan tulisan ??? ** Erkkk status apakah ini ??? Takpe..no worries , sematkan dalam hati selagi takde nama sapa pon terpetik kalau buat laporan polis pon polis tadop masa nak layan !! JOM MAKAN !!!
Dulu nasihat mak² pd anak² : " Jadilah seperti resam padi, semakin berisi semakin tunduk !".Skrg nasihat daku kpd kamu² : " Jadilah seperti Siti Nurhaliza , semakin kena kutuk semakin dia maju..sikit pon X melatah,semua di hadap dgn tenang !"

Sikit lagi nak tambah .."Tapi jgn sesekali tudung jadi macam Siti Nurhaliza pakai ..kalau pakai camtu baik bukak aje, buat panas aje tokkkkk !" ♫ ♪ ♫ Pernahkah kau bermimpi seketika berada di tempat kuuuuuuu ♫ ♪
Okey ~!! Mula hari ni mau buang skett peel suka sentap nih ! Kena terima hakikat yg manusia punya pendapat yg sgt berbeza ! Kita mungkin meluah utk sampaikn yg lain tapi penerimaan pula cara lain !!

& mula hari ini juga mau baca belas² kali status sebelum share supaya tidak melukakan hati org yg takde kena mengena sebnrnya !! & mula hari ni jgk nak guna tanda (!) baik² sbb tanda itu boleh menggmbarkan seolah² kita berckp dlm keadaan marah !! & mula hari ni & smpai besok jg sy tak moh buat keje sbb boss takde kat opis !! **Motif status : Ku mengubat hati yg bengkek mulai hari ini !
Okey ..sekian saja carutan cerita dari saya  untuk hari ini ehh ! Sape rindu sila singgah FB ! 24/7 saya ada di sana !!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket