Tuesday, December 27, 2011

Sabtu Ahad Isnin ♥_♥

Wahhhh ! 3 hari duk kat rumah kannnn..Sabtu, Ahad ngan Isnin
Bangun pagi tadi seyes malas sesangat ! Lalink pon siap tarik lagi selimut tutup muka!
3 hari tu macam belangkas dengan dia..kat mana ada Shiela kat situ ada Jefry
Mengada ?? heheheheh..takpeee, mengada dengan suami sendiri tak salah !!

Hari Sabtu tu lepak kat rumah mertua aje..tak pegi mana pon !
Petang tu lalink g tolong rumah sedara ada kenduri kawen
So..aku ngan anak² duk umah mak aje laaa
Nak bawak takut derang melasak !
Masa di habiskan dengan membaca majalah since anak² sume dah pandai main sendiri !

Aku suka baca tentang satu artikel tu..halamakkkk..tajuk lupa !
Tapi aku ada buat status FB untuk huraikan dia..kejap ehhh !
Masih baca MW, now tajuk berkaitan tentang cemburu pd suami. Sy punya ramai sahabat yg ckp " dah kawen..takyah la tunjuk rasa jeles pd suami!" even kdg sy berdiam tp sungguh hati sy langsung X bersetuju dgn pendapat itu !!Lelaki bila dh kawen kebykan masih suka pd sifat rajuk, manja, cemburu dari seorg isteri asalkan TIDAK keterlaluan !! Tak percaya cuba tnya suami skrg..tgk apa dia jawab ! Klu dia hulur tgn usap dahi anda dgn penuh kasih syg, anda wanita paling beruntung tp kalau dia hulur tgn bg penampar kat pipi sy nasihatkan lain kali jgn di tnya lagi..terima dia seadanya !
Hahaha..aku memang suka baca kisah² begini
Ada menda yang boleh jadi pengajaran..ku kutip sebaik mungkin
Simpan dalam hati..guna time perlu !

Ahad..tengahari kitaorang satu family ke kenduri tu
Balik kenduri macam biasa..lepak lagi ngn ipar ramai² !
So ..bila dah jenis kaki update status FB melepak..ini pulak status yg timbul:
Tips Beripar- duai : Andai ada ipar anda yg bercerita ttg adik beradik yg lain, sebolehnya jgn bersikap "batu api!" wlu anda sendiri punya rasa tak puas hati pd dia. Amek sikap berkecuali krn anda SEHARUSNYA ingt ikatan mereka umpama air..di cincang bagaimana pon tidak akan terputus melainkan di tutup kepala paipnya !!Satu masa mereka akn berbaik & salah langkah kita ipar pula yang terima kesannya !Lagi satu bila org bercerita rahsia @ cerita yg kita tau akn menyakitkan hati org yg dicerita tu klu dia dpt tau, LEBIH baik kita bagi masuk tinge kiri terus stuck kat kepala tgh ! Tak perlu di canang..belajar jd org yg amanah, yg tau memegang rahsia ! Sekian aje ceramah free di hari Krismas..hohoho!
Hehehee..macam²..dah kalah chanel astro dah aku ni !
Tengah lepak² tu lalink ajak adik beradik dia pegi mandi sungai
So bermula la acara planning memplanning
Pegi pasar beli ayam ber ekor² masak sambal
Beli nugget, hot dog, buah²an ..memang meriah

Malam tu hasben tak tidor, beramai² dgn ipar & adik beradik lelaki dia menggoreng ayam
Ye la kalau beli makanan siap mau kopakkan ...
Rasanya termasuk anak buah dekat 30 org yg pergi !
Siap masak malam Ahad tu..ehhh ! pagi Isnin la sebab kejadian kul 4am..kul 9 kitaorg gerak
Tapi kannnn...hahahah ! nama tempat tu aku tak hafal
Yang aku tau tempat tu nak hala ke Bukit Beruntung sana..kalau dari Ulu Yam tu
Jalan straight aje , smpai simpang ke kanan nak ke Sungai Sendat..dia belah kiri !
Straight lagi then ada simpang kanan, straight lagi jumpa kubur Cina then masuk pulak kanan
Dan tempat dia memang serious terbaikkk...bersih yang pentingnya !
Tapi...bukti kejadian tertinggal kat umah..sim kad kamera terlupa nak bawak laaaaa :(
Tak yah gambar pon takpeee..korang bayangkan budak² meloncat dalam air
Bapak budak duk main bola tampar dalam air
Then mak budak pulak duk makan rambutan dengan durian kat tepi
Boss besar merangkap mak mertua duk dalam chalet jaga handbag semua
Hehehehe...dapat bayang tak ?? kalau tak dapat bayang besok aku upload gambar ehhhh ! :p

Itulah Cerita Tentang Shiela Firdaus bersama family ..heheheh !
Ada pon keluarga mertua untuk tumpang kasihhh..adik beradik sendiri sume sibukkk :(

Ohyeee ..aku ada satu gambar yang takde kena mengena dengan kejadian kat atas
Cuma kena mengena bila ku snap hari Ahad..means kena dgn tajuk entry ni !
Suka gambar ni tapi kabur la pulakkkk...huhhhh!
Qistina & Qaisarah..2 antara nyawa hidup aku dan Jefry !


Okbai ! Jumpa lagi ehhhh .... (^_*)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket