Monday, January 24, 2011

citer hati sy...hati seorg mama yg di buli perasaannya~!!

salam pagi Isnin..pagi yg selalunya sgt malas utk memulakan kerja (hehehe...bukan me tetiap hari pon malas ke???) 2 hari duk umah sy hampir² kena stress tahap 1..sungguh tak tertahan tgk si kecil berdua nie bergaduh!! Bila si adik mula nak bertatih..si abang datang menolak dgn selamba jer!! Bila abang dah duk diam, si adik datang menarik!! GRRRRR...puas mengajar untuk duk diam²..tapi diaorg buleh diam time ni jer!!


Masa nie...masa sy buleh tarik nafas ngn seaman²nyer!! Ini bukan bermakna sy tak suka menjaga diaorg..tapi sy juga manusia biasa yg kadangkala buleh hilang tahap kesabaran bila kerap di uji!! Hehehehe...memang mencabar punyai anak yg sgt rapat umur dia!! Tabik spring toing!toing! pada mereka yg punya anak kembar!!

Tapi sy kena bersyukur kerana di beri peluang membesarkan mereka kannnn..satu hari nnt bila mereka semua dah besar, dah punye jalan hidup sendiri mesti sy akan kerap merindu...rindu untuk memeluk mereka² seperti sekarang ni! Hopefully bila diaorg besar nnt..walau sudah ada family sendiri diaorg tak akan lupakan sy sbg seorang mama...mama yang kerap mencubit & menghanger mereka!! Cubit & Hanger dgn kasih syg tak berdosa kannnnnn! (",)


5 comments:

♥cybermummy♥

salam shiela,
kadang2 anak2 ni memang menduga kesabaran kita kan. Kalau tak cukup kesabaran memang dah lama kita masuk hospital mental kan .. hehehehe

Shiela Firdaus

kan shikeen..wuaaaaaa..nasib baik la terlalu menyayangi diaorg~

Ct Sarah

kesian dia..kena cubit n hanger sma mama yer..takpe2..nnt auntie tlg hangerkan mama plak yer...heheee :)

Haryani

hadoii...tingat kat 2 org anak bujang i yg hari2 bergaduh extreme....siap dusyum..dusyum....haiyaaa...lg sorang in progress nak join gaduh.....fenin la fenin

MMA(macam-macam ada)

akak..bila dah lepas marah2 anak ....saya terdiam jap....dlm kepala xapa2 ke saya marah anak smpai dia menangis..hu..hu....marah terus berubah ke emosi jap....;<...bila tgk anak tido saya akan nangis smbil belai2 rambut diorg....(dlm hati kata ..maafkn mama sbb marah diorg..)..kekdg org tgk kita marah2 anak mcm org ingat kita xsyg anak..tp hakikatnya bila ibu marah anak tu tanda mereka sgt di sayangi oleh ibu mereka.(pd saya lah;>)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket