Friday, January 28, 2011

Demi Allah..sesaat pon ila tak penah lupakan mami!

entah kenapa sedang leka duduk di blog sambil dengar lagu² kat music player sy ini..rindu tetiba datang mengcengkam! rindu pada seorang wanita yang sangat tabah melalui sebuah kehidupan..rindu celotehnya, rindu amarahnya, rindu gelak ketawanya..rindu segala²nya pada dia!



mami...ila bersumpah mi, sedetik sesaat ila tak pernah lupakan nama mami!! ila rindukan kasih sayang dari mami, ila rindukan ikan kembong goreng, rindukan ikan singgang ngn budu yg selalu mami buat dulu. bila bangun pagi nak keja sekarang dah takde org yg siapkan air panas untuk ila..dulu cakap je sejuk, bangun pagi semua dah siap. walau ila dah punye keluarga sendiri..mami tetap layan ila mcm sorg anak kecil..anak yg perlu di beri perhatian setiap masa!

teringat mami penah cakap kat ila "smpai hati ila tak taruk gambar mami dalam wallet!"..mami ingatkan ila jawab apa?? ila cakap "nnt ila buat gambar besar², taruk frame pastu taruk limau 5 biji..petang² ila taruk colok!"..mami cakap ila mengong masa tu kan!..huhu, ila gurau je mi..sekarang ni kat meja keja ila mmg ada gambar mami..smpai bila² akan kat situ mi..:-((

ingat jugak dulu bila kita borak pasal isu semasa..pasal rogol kan mi!! mami cakap kalau ada org nak rogol jgn melawan..nnt org tu bunuh!!mami suh bagi je ngn rela...masa tu ila plak cakap mami mengong kan! walau mami kuat membebel, kuat jugak melawak..ila tau dalam  hati mami simpan seribu kepedihan..kepedihan di permainkan oleh seorang lelaki yang sgt mami syg!! sbb itu lah mi..smpai saat ini ila masih tak boleh terima dia sbg ayah!! maafkan ila..ila ingat pesan mami "anak² jgn benci papa..yg bermasalah mami ngn papa, apa jadi dia tetap papa korang!" mana mungkin ila dapat memaafkan org yg mencalar balarkan hati mami! mami pergi bersama sebuah kelukaan..ila sendiri tak sempat nak buktikan kasih syg kat mami!

mami janji yer..mami tunggu ila kat sana! smpai masa kita pasti ketemu..ila juga sgt pasti mami sedang bahagia di sana!mami jgn lupa doakan ila yer..doakan kebahgiaan ila mcm yg selalu mami buat masa mami ada!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket