Tuesday, January 25, 2011

Qistina Batrisya...ermmmmm!

semalam petang masa tgh sibuk duk buat report kat opis tetiba Qistina call..."mama, boleh tak mama cuti besok, ada budak tenyeh muka adik ngn kasut la!"..aisehmannn! darah terus naik ke kepala!! cepat je mendail no husband..dgn lembut husband menasihat "check betul² dulu syg!! takkan tak kenal Qistina tu mcm mana!"

huhuhu..terus teringat dulu sekali cikgu panggil kami dtg ke sekolah! nak g bincang pasal dia yg kekononnya kena pukul ngn kwan sekolah dia!! Bila smpai sekolah cikgu bercerita dari A sampai Z~!! tak payah la sy susah² ekk nak tulis apa yg cikgu citer!! sy cuma ringkaskan citer yg panjang berjela tu jadi "Qistina yang memulakan semua dulu!"

adehhhhh!! cikgu cakap Qistina mmg top kat sekolah!! sume cikgu dia nak pegi bermanja!! dia tak penah rasa segan nak g mulakan perbualan!! sgt daring!!..itu sy tak kisah!! tapi sgt kaki buli kawan² tu yg menyesakkan napas sy!!dulu masa kat tadika..balik sekolah dia cakap kat sy "mama, cikgu nak gantung adik kat kipas!", sy tnye nape,dia cakap "sbb adek tak tau diam kat kelas!"...huahahaha!me diam je tak jawab apa pon!!

dahi dia jugak penah berjahit...jatuh kat sekolah!!bila jumpa doktor, dia cakap tak penah jumpa patient sekecik tu yg langsung tak menjerit menangis kesakitan!!huahahaha...semua menda ni membantutkan hasrat sy utk amek Emergency Leave ari ni!! tapi sy call jugak driver bas sbb kejadian tenyeh² tu jd kat dlm bas..so, citer tetap sama, driver bas yg hensem & macho tu cakap "kakkk..sy bkn nak ckp apa, Qistina sgt lasak kakkk!!Dah nasihat dia tetap ngn peel dia"



itulah Qistina..tapi biarpon begitu..dia agak pandai dalam pelajaran!! dia jugak sgt penyayang..suka di belai & membelai <----ini sy pasti ikut peel sy..kannnn!! hopefully bila besar dia takkan selasak skrg ni!! sy bukan apa..sy mmg tak boleh sebnrnya bila dgr org usik Qistina..cepat nak melatah!! nasib baik lalink ada menyejukkan!! ye laaaa...satu²nya anak yg masa nak bersalinkan dia..air ketuban pecah hari Ahad petang, pagi Selasa baru operate...sungguh sukar melahirkan dia!! nak putus nyawa rasanya time tu!!


6 comments:

Christina Arissa

kak dun worry. akak tgk plak christina yang hini.. agak lebih kurang le perangai. sampai daddy hambe nak beli topeng helooween sebab malu suda asik kena panggil ke sekolah dek kerana sifat pembuli anak dia. hahahahaha.. Akhirnya membesar sebagai insan yang pendiam dan lemah lembut kann..(uwekkkk)

Oshin jamel

waaaaahhhh!!!!!mse kecik aje kak..nnti dah meningkt dewasa..sure la cam kak yuyun die..ayu n x lasak dah~~hehehehhee!!!

Shiela Firdaus

kan aris..org cakap kalo lasak time kecik..besar nnt dia akan okey!! tapi nak tanye gak nie..u skrg nie pemalu?????huahahaha..jauh panggang dari api!!

Shiela Firdaus

oshin..masalahnya kak yun sgt tidak lasak!! senang jaga!hehhehe

Christina Arissa

ai pemalu le kak.. uwekk

Aina

cantek anak dara akak ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket