Wednesday, February 16, 2011

PERLU ke???

dah hampir setahun setengah sy aktif kat FB
hampir setahun setengah jugak sy tak pernah lupa nak update status
hampir setahun setengah jgk sy dah ada kawan yg sgt ramai
yang bukan sekadar duk diam² dlm list
tapi rajin juga menegur & mengomen status sy <---THANKS ALL

tapi lately ni mcm bengang pulak
bengang bila ada yg menyound "tak ada keje ke update status je?" "org tau la ko siapa sebnrnya!"
huhuhu..sy terdiam sebenarnya..terdiam bukan sbb rasa bersalah
tp terdiam sebab dah letih nak jawab!!

yg part kerap update status tu, bkn setiap kali lepas update sy kena keraskn jari² nk reply komen
menaip status pon bukan amek masa lama pon..tak lebih dari 5 minit laaaaa!!
byk kali dah cakap..sape yg tak suka sy tu masih ada 2 pilihan
HIDE status sy atau DELETE je sy keluar dari list..simple kannnnnn!!

yg part "org tau la ko siapa sebnrnya!" <---ini kata² dari kwn yg mengenali sy dari dulu² lg
tapi kenapa perlu di samakan cerita dulu dan sekarang???
org yg jahat tak buleh berubah menjadi baik ke???
perlu ke sy bercerita yg sy pernah merampas kekasih org??
perlu ke sy bercerita yg sy pernah melukakan hati ramai org??
perlu ke sy bercerita sy yg menyebabkan kegagalan perkahwinan pertama dulu??
perlu ke sy bercerita panas baran sy pd org??

semua org pernah melalui kenangan silam, pernah melalui kisah hitam dalam hidup ! itu tak penting sebenarnya, yang PENTING org itu cuba utk berubah..cuba utk menjadikan diri lebih baik dari hari semalam. sy bengang bila di kata berpura² menunjuk baik di FB..haish!! sy tidak berpura²...lagipon sy rasa status sy masih ada juga yang menunjukkan kebengangan sy pd kehidupan. huh!! belom glamer mana pon dah ada yg tak suka kannnn..sy bukan nak menegakkan benang yang basah, cuma kadang mmg geram bila ada yg berkata² tanpa memikirkan perasaan org lain!!

**ishhh!! cukup la sekali ini explaination dari sy yer..malas lagi cakap byk,lepas nie kalau kamu tak delete sy, sy yang akan delete..dont worry!


5 comments:

eliyaezlinalias

manusia ni sts dengki ngn kita...
kita baik pon tak kena...
da kalo kita jaat atau bersalah lagik sedap mereka berdendang...
apa yang penting~ FB ke blog ke tweet ke KITA bhgia ngn insan2 yg sayangkan kita!!!
contohnyer~~ai sayang sangat kakasela! muah! dun gv up kak!

Shiela Firdaus

huhuh..tenkiu eliya!! ai pon syg u sgt²..kadang kata² nie mmg sgt buleh mengspoilan ai tau!!
thanksss...muahh u too!

risa

kak..kite mana boleh puaskan hati semua org..biarlah..jgn kerana langau seekor akak nak bakar kelambu..eh, ada lagi org guna kelambu ye..ekekeke cheer up sis!!!

Shiela Firdaus

thanks risa~luv u!

Christina Arissa

lorrr ada gak insan sebegini?
pasal status orang pun nak dengki pedehal?
cettt tak boleh blah ah... macam i kesah camana rupa u dulu kan kak kan? sikit tak kesah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket