Friday, April 22, 2011

BILA ANAK DI MARAHI

tenkiu google
wuarghhhh..lately ni aku memang kena banyak belajar macam mana nak menangani kemarahan pada anak². sebenarnya sudah puas bersabar..last sekali aku tetap perlu amek hanger dan hala kat kaki anak lelaki ku itu. marahlah macam mana pon..dia tak kan peduli. tapi hanger..huhuhu, terus menangis tanpa suara.

penah jadi...time aku duk sibuk masak, dia mengacau adik dia sampai bergaduh. tak sengaja..aku cakap kat dia "abang nak pisau nih??"...huhuhuhu, sumpahhh..sebaik kata habis di ucap aku menyesal sangat². maybe kat separuh orang budak seusia 3 tahun bukan paham pon. tapi bagi aku dari kecik macam ni la nak kena bentuk..nak suruh dengar cakap! sekarang ni nak kena belajar untuk bersabar dengan peel dia...nak kena belajar kawal kemarahan kat dia.

tapi...segarang² aku dengan anak² aku paling tak suka bila ada parents yang bila anak buat salah akan cakap "kau ni memang babi!" "bodoh,sial!" "bangang macam mak kau!"...WTF???? maki anak² sendiri? hina zuriat sendiri? kalau anak dia babi, dia mak ayah babi, kalau anak dia bodoh sial..dialah mak ayah sial & kalau anak tu bangang macam mak kau..mak dia tu bini ko, bini yang ko buat lempiaskan nafsu tetiap malam...SEKIAN!!



5 comments:

mcm ni lah

cantik header tu cantik blog ni sy suka,.

Kurnia

sy setuju ayt yg akhir tue.....sy pon sdg kwl kemarahan pada acha...kdg² tue terlepas gak...!!huhuhuhu~~~

oshin-jamel

alamak..guane leh kua nme kurnia plak nie...nie la kes buke email sykt...lupe nk logout..huhuhu~~kurnia itu sy tao kak!!!

risa

alamak aihhh...sabo kak sabooo
saye kurang marah bebudak neh..saye terus cubit je:)

eliyaezlinalias

herks...paling xleh tima hakikat kalo bebudak kena pukul...kena jerit xpe...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket