Friday, April 1, 2011

RAGUT


banyak kan kes ragut sekarang. sungguh sangat takut..lagi² dalam handbag aku sume ada.hp,tab,camera,cash..memang complete. husband penah nasihatkan jangan bawak menda² tu pegi kerja tapi tak buleh laaa...hp,tab,camera kan untuk rakamkan apa je menda yang buleh di rakam untuk berblog. cash plak mana tau tetiba ada SALE RUNTUH..kurang² takde la gigit jari tengok orang lain soping *_^ tapi tu laaa...kadang memang takut sangat, menda ni bukan di duga..time berjaga tak kena, terleka sesaat pon buleh jadi mangsa!!!

tapi bila borak pasal ragut ni memang tak buleh lupa ngan perbualan aku dengan seorang sahabat lama. dia cakap " aku kan..kalau peragut ragut jugak beg aku mesti dia nanges teresak²!!"  aku tanye dia apasal. dia sambung "sebab tiap hari aku bawak duit tiga ringgit je..tak penah lebih!! IC pon aku tak bawak!!" hohohoho...aku cakap kat dia " bukan takat peragut tu je bakal nanges..aku yang dengar nie pon SUMPAH nak nanges sekarang jugak!!" .....RINDU dia..mana kawan aku nih menghilang eh?????


17 comments:

najwa's

hehe bole plak bawak bpe ringgit je kn? :p

Shiela Firdaus

kannn..mmg kedekut !hehhehe

Oshin jamel

ckp ker?nk mkn lg..plg kurang rm10..hehehhe!

Shiela Firdaus

tak tau la diaaaa..kalau ai sumpah tak cukup!!

oshin ada tekan like dak??kehkehkeh! tragis gila button tu buleh ilang nih!

risa

saye makai beg couch!! tapi dalam tu ada 10hengget je kak oii...hahahhaha

eliyaezlinalias

ai memang pobia ngn peragut beg neh...tapi jatuh cinta ngn peragut hati ai tue plak~eceh!tapasal2 alih topik!

babylove

saya g keje dulu, dlm purse mmg x pnh lebet RM50... kdg2 RM10 je ada... caya x?

Nyonya Mansor

ayak... kelako la..... dlm beg sy pon mcm2 ade.... spende pon ado......

Aina

salam ziarah dari hot mama blogger.jemput datang rumah saya pulak:)

http://cahayamata123.blogspot.com

dunia maiza

maiza dulu pernah kena ragut gak,masa tu kat hotel blue wave kat shah alam..masa org tu nak ragut maiza diam je ,x lawan langsung sebab x bugget lak dia nak ragut,tp memang pelik la sebab makin ketepi kita jalan,makin ketepi gak org yg naik moto tu,,samapi terjatuh la masa kena tarik handbag tu, siap kena gelak ngan peragut tu ..bengong betul ,hehe..skang ni klu kuar nagn asben je pakai klu x xde la

Shiela Firdaus

risa..ai pulak suka bawak beratus²..adehhhh laaa!

Shiela Firdaus

el...komen tidak kena ngn tajuk ok!!

Shiela Firdaus

husna..caya²!

Shiela Firdaus

NM..spendo??huahahahahha!

Shiela Firdaus

aina..mekaseh aina!!

Shiela Firdaus

maiza..eeeiii, kita pon sama laaa! masa pregnant tp dia tak sempat ragut!1 kita sempat sandar badan kat tiang jalan!!takutkan!!

risa

hehehe...tak pernah pegang duit bebanyak..paling banyak pon 29ribu masa nak bayor deposit umah..siap bawak belantan le bagai..hahahaha sadis sungguh le kakak...psssttt minggu lepas temankan mak kuarkan duit 30ribu kakak..gigil woooooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket