Monday, April 4, 2011

SHARING IS CARING,CARING IS LOVING ♥♥

okeh..sebab banyak inbox kat ai tanye caner nak buat simbol Like untuk masuk kat blog, sini ai turunkan ilmu yang tak seberapa nih eh!! ai pon belajar jugak nie..search kat google, hopefully dapat membantu korang yer!!
 oraitsss..ikut step ni yer ;
  1. Dashboard => Design => Edit HTML => Expand  Widgets Template .
  2. tekan CTRL+F dan cari code ini :data:post.body
  3. dah jumpa copy je code kat bawah ni, paste kat bawah code yang dah jumpa td!
<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>
sebelum save preview dulu eh..dah berjaya baru save. apa² kejadian akibat kegagalan untuk save sila jangan marah ai eh!..segala surat menyurat tidak akan di layan (",)

Lagi satu nak share...sape yang memerlukan perkhidmatan untuk tukar template, tambah gadjet atau apa saje berkaitan menghias blog buleh g kat blog kawan  ai nie...dia sangat baik!! kalau tak puas hati buleh je suruh dia tukar sampai dia lebam!! buktinya...blog  ai juga dari air tangan dia. harga servis dia??..hehehe, buleh direct tanye dia, kalau malu buleh tanye ai jugak... nanti ai bagitau ek!! (pssstt Darna..jangan risau, ai amek komisen 20% saje!) ..klik SINI yer!!

**TENKIU YE DARNA..HARI AHAD KAMU DI HABISKAN UNTUK MENGHIAS BLOG INI..NANTI AI BELANJA KFC SEKETUL!!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket