Monday, April 11, 2011

AKU MAU KURUS!!!

tenkiu pak google!!
untuk apa sebenarnya kita bersungguh² nak kurus ye?? pernah borak dengan seorang sahabat, bila cakap pasal nak diet nie cepat² dengan agak riak dia jawap "arghh..aku takyah susah² nak diet,nak jaga makan bagai..laki aku tak penah kesah, dia terima aku seadanya" then aku reply "ye laaa...tak kisah sbb tak kena lagi, nanti dah kena baru la kau tau nak kisah ke tak kan!"..takde niat nak doakan apa² untuk dia tapi kini dia dengan husband sudah bercerai & husband sudah berpaling cinta pada perempuan lain..yang lebih cantik & bergaya dari dia.

kadang susah juga nak jadi perempuan nih ekk..nak jaga semua penampilan di mata suami. nak kelihatan cantik di mata dia supaya dia kurang memandang ke arah lain! (kurang aje..bukan tak pandang langsung sebab sifat semulajadi lelaki...akan pandang jugak kalau ada perempuan berdahi licin lalu di depannya!!) tapi itu laaaa...ada suami nih membebel bila isteri mula naik berat badan...tapi perut suami yang semakin buncit tidak pulak dia buat apa² kan...hehhehehe...ini tidak ADIL!!!

bagi aku sebenarnya selain dari dia yang suruh jaga makan, suruh kawal berat badan..aku memang nak berusaha menurunkan berat nih. kalau dia tak tegur pon aku nak buat..bukan apa. bila berat turun keyakinan diri akan jadik lebih dan yang paling penting aku nak sihat!! sihat untuk jaga anak² aku sampai diaorang besar. 

hurmmm..tau nape tetiba ada entry nih??? aku baru je lepas timbang berat badan..dah berapa lama tak makan nasi tapi langsung tak ada pengurangan. rasa macam nak humban je penimbang ni ke sungai belakang!! SAKIT HATI nih!!!


11 comments:

kakchik@ella

ella pun nak kurus lagi kak. hihihi ..

MamaJue & PapaMimi Story

jue pun nak kurus.. tp susah laaaa.. camner ekk.. suruh cik hubby hantar g slim world tak nak.. kedek la sangat kang bini dia gemuk baru tau.. hehehehh

Shiela Firdaus

kak chik ella....u dah kurus cantik dah le..hehehhehe

Jue...baca paper kosmo ari ni?? pompuan tu amek suntikan buang selulit..last² tengok apa jadi kat dia...eeeeiiii!SCARY!! me tak moh yang makan ubat & cucuk² nih..nak yang tradisional..jaga makan je!

MamaJue & PapaMimi Story

jue tgk kak.. uishh itu bahaya la sedut2 lemak tu.. ala g jer gym n kontrol makan.. sure kurus.. kan kak..

Shiela Firdaus

tu le pasainya...scary kan!!

zura_habib

kita geng...sy nk kurus!!!

risa

kak..yg penting bersenam tau..heheh saye takdelah kurus sangat...tpi bambam yg abang memang suke...dunlop katanya..ekekeke

Shiela Firdaus

zura..yeah!!saya mau kurus!!

risa..tu laaa, nak kurus tapi bersenam tak mau!

CikBulat

ahaks.. relaks.. papehal boleh click iklan order kat sdbar CB tuh :)

azma

nak kurus biarlah kerana diri sendiri sis...semangat kena kuat..mesti dorongan tu dtg dlm diri sndri..
sbb tu saya dpt turunkan berat lps bersalin dr 72kg kpd 54kg skrg ni in just 4 months dengan disiplin...selain kurgkn mkn nasik, exercise, sbb saya x mo mkn apa2 ubat, maka saya just amalkan minum air ALKALI ANTIOKSIDA at least 1.5L sehri..AIR ALKALI ANTIOKSIDA ni dpt mempercepatkan proses penurunan berat saya tu..hanya dalam bentuk portable jug, boleh bawak pi opis...meh le beli air SLIM WATER BIOCERA saya..he..he...

ayu ibrahim

kurus x cantik la yang....biar la gebusss...bru cantik tertarik kau mmg debom........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket