Tuesday, April 19, 2011

FOBIA BERMOTOR


opssss..memula nak bagi kredit kat tuan punye motor. tatau sape punye..aku copy dari FB kawan aku!! nak citer tentang fobia aku dan motor. pagi tadi aku ngan suami bangun lewat lagi..ntah nape lately nih memang tak dengar langsung bunyi jam. suami biasa laaa..karang dah lewat mula la meroyan tak tentu hala..pastu bila dia kata nak naik motor adik hati aku terus nanges...wuaaaaaaaaaaaaaaa!!! MATIKKK la kali nih!!

serious aku takut sangat naik motor. kejadian dia yang pernah aku sayang melambung depan mata betul² buat aku trauma. kadang bila mader in law cakap..ajal kat mana² pon boleh jadi laaa! dalam hati mesti jawab "memang la ajal kat mana²..tapi sebelum ajal tiba ko saje nak serah tu buat apa!'..hahahha, tak berani weh cakap depan²..takut jadi MENANTU TANGGANG!!

sepanjang naik motor pagi tadi rapat tangan aku memeluk pinggang si suami..sampai berpeluh² tapak tangan nih. tak cukup ngan tu kaki pulak kepit montot dia rapat². adehhhh...dalam hati terpikir bila la nak sampai opis nih..sungguh ikut hati aku nak mintak turun je dari motor tu, aku sanggup pakai helmet berjalan kaki ke opis. tapi takut pulak bila aku sampai opis dah time orang nak balik..JAUH kannnn!!

wuahahah..mesti suami pikir "buleh slim kalau hari² kena kepit ngan minah nih dari belakang!" kannn..tapi dia tak pikir pulak "BULEH LENYEK DADA AKU HARI² MELEKAT KAT BELAKANG MACAM NIH!"

ini status aku pagi tadi kat facebook :: 

perggghhh!! alhamdullillah sampai opis naik motor.....adehhhh!! setelah hampir setengah jam lentikkan montot di atas motor sambil memeluk erat baru ku sedar awekk mat motor tu cantikkla lentik² sbb montot bersize S..apa la rupa org size XL buat cenggitu ek??? huahaha...sape nmpk nak tuju lagu nih ♫ ♪ JANGAN SIMPAN DI DALAM HATI ♫ ♪ MORNING SUME (",)

karang balik keje lagi sekali..abesss la. penat aku berdoa "YA ALLAH..kenapa la aku di ciptakan jadi orang hari ini!!".....MAMIIII..takut laaaaa!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket