Tuesday, April 12, 2011

DINNER MALAM NANTI~!!

ingat nak buat kari daging malam nanti..tapi mana nak cari santan malam² nanti..nak masuk NSK kat rumah tu ..huh!tak kuasa setakat nak cari santan kena tempuh jalan yang sesak itu. kalau korang nak tau, NSK kat umah aku tu hari² macam nak raya..tak kira pukul berapa pon orang mesti penuh!!

tenkiu google~!!
mungkin beli je kelapa..perah sendiri kannn. cakap pasal kelapa ni aku teringat dulu sekali aku penah mintak tolong encik suami perahkan santan. hulurkan dia kelapa dalam bekas dengan penapis suh dia perah..aku pulak sambung buat keje lain.sekali pusing ke arah dia...MAKKKKKKKK...terperanjat beruk aku bila sekali perah dia taruk sepenuh²nya air dalam kelapa tu. nak perah mendanya kalau dah cair camtu. tak pasal² aku membebel..last² dia kena pegi kedai..beli SANTAN KOTAK!! lagi senang walaupon feel kurang!!



3 comments:

shahrihan

hahaha
kelakar la..
mesti cik abg shiela xpenah msuk dpur sblum ni...hehe
org laki kan mne tau semua keje kt dapur ni..makan tau la..betul x??hehe

Farah Shamsudin

saya guna santan kotak je sis..tiada kolesterol..

Ena Manjalara

sy slalu beli kelapa parut n simpan beku..bila nak guna just defrost @ tmbah air panas je..pastu blend kasi lbih hlus...tkyah nk ramas-2 lg,,trus perah,,,santan pekat n rase pun sih fresh wlo dh simpan lama dlm peti ais..itu lebih tulen,compare santan skrg yg dorang cmpur bukan-2..sekiannn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket