Monday, May 23, 2011

DI KALA KITA BERGEMBIRA ADA AIR MATA YANG MENITIS

ermmm..rasa semua dah tau berita ini kannnn
sume blog pon dah banyak update cerita tentang tragedi yang menimpa mereka
paling menyayat hati kebanyakan mangsa merupakan anak yatim

Ya Allah..hati memang tersentuh
apalah kekuatan mereka untuk menahan takdir yang menimpa
terbayang anak² dirumah
seekor nyamuk hinggap berbekas pon sudah terasa hati
inikan pula tragedi sebegini

terbayang keadaan mereka
mungkin tak sempat menitis air mata
tak sempat nak melarikan diri
DIA telah menulis takdir perjalanan hidup mereka setakat itu



Moga mereka semua aman di sana
Di tempatkan di kalangan orang yang beriman
Salam takziah dan Alfatihah untuk mereka semua

bawah ni aku copy paste dari Berita Harian:

Orang ramai yang ingin membuat sumbangan boleh menghulurkan sumbangan kepada Bahagian Kewangan NSTP, 31, Jalan Riong, 59100, Kuala Lumpur atau menghantar cek atas nama The New Straits Times Press (M) Bhd dengan menulis Tabung Bencana NSTP-Media Prima di belakang cek. 

Mereka yang ingin mendapat maklumat lanjut boleh menghubungi Unit Komunikasi Korporat NSTP menerusi talian 03-22823131 sambungan 2575, 2475 atau 2592.
Mungkin sumbangan tak seberapa dari kita boleh meringankan beban yang menimpa mereka...Insyaallah.

Bawah ni cerita tentang aku dan sahabat facebook
Ada yang tak pernah bersua muka
Ini 1st gathering kami
Hopefully persahabatan ini akan kekal sampai bila
Korang..best gile dapat jumpa korang
Macam² karenah anak² kan
 
Lagi dengan peel Zafry..yang tetiba je berdiri tegak betol² depan couple yang sedang berpeluk erat di kerusi tasik tu. Moral untuk couple yang suka buat adegan itu cari la tempat yang takde taman permainan sebab anak² zaman sekarang memang cekap..itu bakal Pegawai Jais tu..^_*

gambar ku cilok dari album Farah..:-))


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket