Wednesday, June 29, 2011

LIFE BEGINS AT 40 ???

hurmmm..korang dah makan tengahari?? aku macam biasa laaaa..diet tapi diet yang tak membawa erti. tak turun² makin naik adoo! ehhh nak tanya nih..line internet korang ada problem takk?? aku punye bukan problem lagi...ala² mintak di rendam dalam kopi GRRRRRRRR!!

bila tak keluar lunch, keje aku meround wall kawan² FB la . nak berblogwalking line selowww , so carik² mana status yang boleh di like & di komen. pastu terbaca lah status tentang kesetiaan kat wall kawan aku. dia cerita yang perempuan lebih setia berbanding dgn lelaki ...betul tidak, korang jawab sendiri ekkkkk!

tapi aku pulak tetiba je teringat pulak kata Encik Bekas Suami dulu " perempuan ni akan bernilai dan berharga masa umur 20 hingga 30 tahun lebih tetapi lelaki berharga dari 20 hinggalah ke tuanya!" bila aku tanye kenapa dia jawab "tunggu je hari tua kamu!" . huhuhuhu..tatau apa yang ada kat pikiran dia sebab sampai la kitaorang bercerai aku tak penah tanya pon dengan dia. cuma sekarang tetiba terpikir ada benarnya bila banyak sangat lelaki 40 ke atas yang mengahwini pompuan muda kannnn...nape ekkkkk?? memang betul ekkk LIFE BEGINS AT 40 ??

AYOHHHH..takut jugak dengan fenomena begitu. takdir DIA kadang kita tak mampu nak lawan kannn.cuma satu yang terngiang² nehhh..orang tua² cakap perjalanan hidup kita sedikit sebanyak akan mewarisi perjalanan hidup kita dan kata² itu sangat menakutkan kerana ayah sendiri mengamalkan poligami. aduhaiii .. sakit mata sakit hati sakit jiwa raga melihat ..apakan daya aku hanya seorang anak ! tak punya kuasa untuk berkata apa² ponggggg...asal dia bahagia cukup kannnnn! malas nak amek peduli tambahan lagi mami dah tak ada !!


erkkkkk....tatau nak tulis apa !! speechless lagikkk !! cakap lebih takut di salah erti.  kita stop sini. BAI !

8 comments:

eliyaezlinalias

tadek tadek tadek!
life begins on ur born date!
hahahaha

Ibu Darwisy

lelaki lebih 40, kalo pangai x berubah2 stil mcm tu jer..hehehhe..

Hana Mariah

Itu ayat jugak yg diguna pakai oleh Ex kita...MEN LIVES AT 40...nyampah

risa

uihhhhhhhhhh jgn kak..laki ai dah 42 dis year tau..berani buat bukan2 ai pegi klinik hewan...lalalala

kakchik@ella

tau tak kenapa they always said life begin at 40? buat yg berbisnes, masa ni bisnes diaorg dah 'up' .. duit dah makin banyak, dah mampu pakai Mercedez .. gaya cakap pun dah lain .. bila dah 'achik kayo' yg muda2 pun mula la memandang. haish!!

perempuan pulak hormon da makin kurang. dat's y they dare to say that.

Puteri Nuur At-Terawis

nak ajak join GA. Aci tak?

http://puteri-nuur.blogspot.com/2011/06/ga-my-little-secret-yeay.html

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ

penah dengar perempuan muda sekali tapi lelaki 2 kali..lagi sekali masa umur 40 an la...

Nurfaizah M Nor

kak sela sebenarnya derang ni yg suka salah ertikannya. life begin at 40- selalunya masa nilah para somi akan lebih establish. mana taknya kalo dah mula kerja umor 23 thn, lompat keja sini, lompat keja sana, promotion, libatkan diri dlm politik, koporat. sampai 40 thn duit pun jadi bertimbunlah! bukan mereka gatal nak kawin muda. tp kalau ada yg nasib terkena tu....susahlah den nak ckp....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Photobucket